Генерал без Командир

Ден след като сдъвка БСП и ДПС, ГЕРБ отряза и ДСБ за предизборна коалиция, но кляка за следизборна
17 юни 2008 16:30,
33
Генерал без Командир
Това написа и подписа преди ден кметът. Снимка: БГНЕС

ГЕРБ ще участва самостоятелно на следващите парламентарни избори и ще търси общи точки за възможностите на следизборно сътрудничество с всички десноцентристки партии, членове на ЕНП.

Това заявява в писмо до лидера на ДСБ Иван Костов председателят на партията Цветан Цветанов.

"ГЕРБ ще участва самостоятелно на следващите парламентарни избори, защото вижда бъдещето и успеха на българското дясно не в механичните коалиции, а в общата воля за обединение на усилията на десните партии и привърженици за реализиране на общите ни политически цели", посочва Цветанов в писмото си до Костов.

Формалният лидер на партията отбелязва, че ГЕРБ потвърждава готовност за пълноценен и конкретен диалог на принципна основа с всички десноцентристки партии, членове на Европейската народна партия.

"Ние сме две партии, които провеждат реална десноцентристка политика. Вие от ДСБ - в българския парламент, ние от ПП ГЕРБ - в Европейския. Въпреки различията в политическия ни опит, независимо от разликата в подкрепата към двете партии, като членове на Европейската народна партия, ние намираме достатъчно основания, за да продължим да търсим общите точки за възможностите на следизборно сътрудничество", пише още в писмото.

"Пътувам за Казанлък и не съм се запознал с писмото, като се върна ще го коментирам", бе лаконичният отговор на Иван Костов.

Преди ден кметът обяви, че ГЕРБ няма да прави коалиция с БСП и ДПС, но призова лидера на ДСБ Иван Костов да разруши „магистралата между БСП и ДСБ в Столичния общински съвет”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
marystaneva преди 15 години
Въпреки тези безспорни факти и публичността на нашите позиции, декларирани писмено, в писмо до Вас от 16.02.2008 година от името на ПП ГЕРБ, аз като председател дадох отговори на Вашите въпроси. Припомням Ви ги накратко: ПП ГЕРБ е партия на хора, които са осъдили комунизма, защото имат свои близки жертва на комунистическия режим. ПП ГЕРБ е партия, която не е обвързана както с икономическите, така и със стратегическите интереси на Русия. Ние оценяваме и приемаме фактите на двустранните ни отношения само през призмата на обществения и националния интерес. ПП ГЕРБ изразява своето уважение към президента като институция и декларира в интерес на българските граждани, готовност да работи с него. ПП ГЕРБ още от своето основаване, осъжда съставянето на тройната коалиция, политиката на нейното правителство и критикува Георги Първанов заради това, че бе неин архитект и днешен адвокат.Последният въпрос, който поставяте, намирам за особено важен и напомням:Обективен факт е, че ПП ГЕРБ не участва в нито една местна коалиция с представители на БСП. Като партия с най-широко самостоятелно присъствие в местната власт ние работим и решаваме проблемите на общините в диалог с различни политически сили, но без политически договорки и пазарлъци, с воля за намиране на най-добрите за гражданите решения. Това поведение е различно от начина, по който съветниците на ДСБ опонират на мнозинството в СОС. Те винаги гласуват против предложенията на кмета Бойко Борисов заедно със съветниците на БСП. Това ни дава основание да мислим, че критериите, по които Вие оценявате нашето и Вашето поведение в местната власт, са непоследователни и преднамерени.Господин Костов,Ако се откажем от алегориите и погледнем и приемем политическите реалности, трябва да признаем, че ПП ГЕРБ и ДСБ са партии с обща политическа кауза и сходни политически ценности. Ние сме две партии, които провеждат реална дясноцентристка политика. Вие от ДСБ в Българския парламент, ние от ПП ГЕРБ - в Европейския. Въпреки различията в политическия ни опит, независимо от разликата в подкрепата към двете партии, като членове на Европейската народна партия, ние намираме достатъчно основания, за да продължим да търсим общите точки за възможностите на следизборно сътрудничество.Затова потвърждаваме нашата готовност за пълноценен и конкретен диалог, на принципна основа, с всички дясноцентристки партии, членове на Европейската народна партия.ПП ГЕРБ ще участва самостоятелно на следващите парламентарни избори, защото вижда бъдещето и успеха на българското дясно, не в механичните коалиции, а в общата воля за обединение усилията на десните партии и привърженици, за реализиране на общите ни политически цели.Нека си пожелаем взаимен успех в тази значима кауза!С уважение,Председател на ПП ГЕРБЦветан ЦветановСофия, 17.06 .2008 година
31
0
 
0
 
! Отговори
nov преди 15 години
Da taka e Kostov si e nai silnia politik v Bulgaria niama po dobar ot nego naistina ima mnogo mozak v glavata my shte glasyvam za nego !!Vreme e za promiana ina4e zle..
30
0
 
0
 
! Отговори
ami vseki moje da se преди 15 години
A BRE HORA VIE TOLKOVA LI NE RAZBRAHTE 4E SAMO KOSTOV MOJE DA SE OPAL4I SRESHTY MAFIATA TOVA E ISTINSKIA POLITI KLASA NAD VSI4KI I NAD DOGAN SHTE GO SMA4KA SAMO MY DA DADEM SHANS !!!NIE POMNIM DOBRE ZASLYGITE MY!!
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ама наистина ли вярвате, че в България има управляващи и "опозиция"? Вярвате ли такова нещо? Това е само прах в очите на хората. Някой пише, че бил за един, друг пише, че бил за дргуг... Глупости на търкалета. Ония горе имитират показни акции и фалшиви сценки, "критикуват" се един друг и балъците вярват ли вярват... Всичко е един театър, който продължава 18 години. Аз вече на никой не вярвам, все пак не искам да съм балък цял живот. Който иска да бъде. Вярвайте си тоя и на оня докато си пълнят джобовете и се надсмиват над всички избиратели дето ги пращат в парламента.
28
0
 
0
 
! Отговори
ivanko преди 15 години
ДСБ са проевропейска партия! ГЕРБ/АТАКА/БСП се спонсорират от КГБ и работят за руските интереси ...
27
0
 
0
 
! Отговори
Minuvach преди 15 години
СПРАВКА ОТНОСНО: Бойко Борисов, главен секретар на МВР Бойко Методиев Борисов е роден на 13.06.1959 год. в София гр. Банкя. Баща му - Методи Борисов, до 1987 год. е служител на Софийско градско управление МВР. Бил е началник на 2-ри сектор в столичната противопожарна охрана. Членувал в БКП. Уволнен заради извънбрачна връзка. Майка му - Венета Борисова е починала. Била е начална учителка в Банкя. Сестра му Красимира Методиева Иванова, род. 1956 год. и живуща в София, кв. Княжево, работи като лекар-педиатър в бившата АГ-болница, Княжево. Болницата е приватизирана от акционерно дружество с нейно дялово участие. Съпругът й е адвокат. Имат син, студент по право. Бойко Борисов има дъщеря от разтрогнат брак Венета, която учи в САЩ, Лос Анджелис. Бившата му съпруга Стела е лекарка. От 1988 г. съжителства с Цветелина Бориславова (вж. Приложение 1). Бойко Борисов завършва средно образование в гр. Банкя. Бил е секретар на комсомолската организация в училището. През 1977 год. кандидатства във Висшата специална школа на МВР в Симеоново, факултет "Държавна сигурност", но e пренасочен и приет във факултет "Противопожарна охрана" с оглед миналото на дядо му (разстрелян на 22.09.1944 год.). През 1982 г. се дипломира като инженер по специалността "Противопожарна техника и безопасност" с чин младши лейтенант. Редовната си военна служба отбива в ШЗО-Плевен през периода 1977-1978 год. Активен състезател по карате. Бил е треньор на националния отбор по карате. В системата на МВР започва работа като командир на взвод, а по-късно е командир на рота в СГУ-МВР - Противопожарна охрана. Впоследствие е преназначен в ЦУПО (Централно управление на противопожарната охрана). Известно време е физкултурник на Софийско градско управление - МВР. От 1985 г. до 1990 г. е преподавател и завеждащ катедра във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност (ВИПОНД) на МВР. Има защитена докторска дисертация. През 1989 год. е командирован с курсантски взвод в района на Каолиново, Дулово и Разград за охрана на селскостопански обекти и оказване помощ по прибиране на реколтата след масовите изселвания на местните жители в Турция. (Неговите твърдения в интервюта от 2001 г., че в този период е командвал батальон не отговарят на истината.) През 1990 год. отказва да подпише декларацията за деполитизиране, напуска системата на МВР и започва личен бизнес в областта на охранителната дейност. В този период установява сътрудничество и взаимодействие с публично компрометирани лица и фирми, занимаващи се рекет, връщане на пари от неизправни длъжници и други незаконни дейности (вж. Приложение 1). Показателно в тази насока е дългогодишната съобщна дейност, вкл. ползването на общ офис в парк хотел "Москва", с Младен Михалев "Маджо", Румен Николов "Пашата" и др. Налице са данни от много източници и публикации в пресата, че охранителната фирма на Бойко Борисов
26
0
 
0
 
! Отговори
тошко преди 15 години
Вече само на Костов вярвам, откакто агент Гоце само неговото име споменава. Каквото стане Костов виновен - тия хора с него си лягат и с него стават. Костов е единствената алернатива на мутрата Бойко и агент Гоце. Давайте да гласуваме за ДСБ и да вървим напред.Стига експерименти с мутри и царе.
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ама моля ви се! Бойко е *** като цвичка..... кажи ме братле кой друг политик ще се подпише на некаф лист без да мисли, притиснат от някякво журналистче...... той Коритаров не би си и позволил са помисли такова предложение към някои с коефициент на интелегентност повече от този на зелка.....
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бойко май повече се изявява като лидер на партия, отколкото като кмет
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Следващият пример - билетчето за градски транспорт..Бойко обясняваше как ще вдига качеството преди цената...дръжки! Единствената причина Бойко да се обявява за десен, въпреки че си е комунист открай време, е причината че десните партии са в неимоверна криза и са на изчезване. Явно иска да заеме тяхната територия. Всичко останало са лъжи. Да каже Бойко какви са му десните идеи, какво значи дясно? Каква е тази политика дето ще я води!!
22
0
 
0
 
! Отговори
d-r Haos преди 15 години
Boiko ne spira da obe6tava i posle da pravi to4no obratnoto poslednia primer e sas sofiiskite ob6tinski bilnici koito GERB uvolni rakovodstvata im za da moje da gi privatizira . Ne e taina 4e edna ot sponsorskite konsorciumi koito sa darili na BATEVI BOiko za kmetskata nadprevara 1 150 000 evro ima seriozni apetiti kam privatizaciata na bolnici i prilija6tite imoti okolo tiah . Doide vremeto tova ne6to da se podgotvi ta kato vzeme absolutna vlast da stanat nedosegaemi i beznakazani.
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
bate boiko i gerb sa novoto lice na mutrite,kominizma i bsp
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тези проценти и проучвания са пълни измишльотини. Не им вярвам нито грам. Народът е непредсказуем и в последният момент ще реши за кой и дали ще гласува.
19
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
На никого не вярвам. На абсолютно никого. То не бяха лъжи, не бяха кражби, не беше чудо! Не виждам никакво спасение за България освен здрав натиск от Брюксел. Тук всички партии без изключение са в един отбор и лъжат поголовно и безсрамно.
18
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 15 години
ЖИВИ И ЗДРАВИ,ЩЕ ИМ ПУСНА БЮЛЕТИНАТА И ДРУГИ ЩЕ НАВИЯ!ДСБ са си безспорно ДЕСНИ.Показателно е това,че *** най-много злословят против тях.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами как няма да злословят,Костов е реалната заплаха за сегашните управляващи,моите уважения към другите десни,но не са лидери,гледат да се закачат за някой,това е пораженски манталитет..А Бойко не е ***,знае че няма ресурс да управлява,как няма да гледа да се сближат..
16
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
DSB e edinstvenata partiya s misleshti hora! mediite da prestanat da sluguvat, kakto i sotsiolozite i da sazdavat nastroenia sreshtu DSB. horata chuvat veche 7-8 g., che Kostov e vinoven, bez da znayat za kakvo i zabraviha simeon i komunistite...
15
0
 
0
 
! Отговори
Maртин преди 15 години
***...тва все едно аз съм го написал....ужас.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това "Вярно", което се мъдри отдолу за какво е сложено? Когато има оригинал и това е копие, се слага "вярно с оригинала"?! А това що за прищявка и детинщина е? Пфу, смешници!
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бойко само се подписа а текста го написа Коритаров. Казвам това ,за да не каже някой плювалник че ББ пише грозно