Евродепутат: Отворете сега два от реакторите на Козлодуй

Не чакайте следващата газова криза, действайте, прикани Стрюан Стивънсън, депутат от ЕНП
19 мар 2009 14:26,
23
Евродепутат: Отворете сега два от реакторите на Козлодуй
Контролна зала в АЕЦ. Снимка: Булфото

„Европа е по-добре да позволи отваряне на два от затворените реактори на АЕЦ Козлодуй, отколкото да плаща огромни компенсации, за да ги държи затворени“, заяви Стрюан Стивънсън, депутат от ПГ на ЕНП в Брюксел, по време на днешното заседание на бюрото на групата в София.

Според него, ако България отвори два от реакторите, то за по-малко от година и половина ще донесат на страната доходи в размер на 500 млн. евро, колкото е и компенсацията, която ЕС ни изплаща заради затворените четири реактора.

Той допълни, че доскоро България е била главен доставчик на електричество за всички свои съседни държави, но спирането на 2 000 мегавата мощности в АЕЦ Козлодуй е свило значително износа на ел. eнергия.

"Не чакайте следващата газова криза, или световната рецесия. Отворете два от реакторите сега", призова Стрюан Стивънсън.

По думите му България е била принудена под огромен натиск да се съобрази с искането за затварянето на първите четири реактора в Козлодуй като условие за приемането й в Европейския съюз.

„Дори едно добро споразумение с десетгодишна давност да бъде ревизирано, приканвам българските власти да помислят за бъдещето на страната, посочи Стивънсън.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
5. - 19.03 14:58 -От: АнонименSamo Kostov moje da gi otvori !че нали той ги спря бе ***
21
0
 
0
 
! Отговори
Станислав Малчев преди 15 години
Волен Сидеров това го повтаря вече 1000 пъти. Когато някой от ЕНП го каже тогава го правите голяма новина?Нито една статия нямате като хората за Волен Сидеров, нехранимайковци!Сега ми кажете: Това не е ли вид атакизация?!
20
0
 
0
 
! Отговори
Гаврил Хлътев преди 15 години
Тоя е АТАКИСТ бе,не му се връзвайте....Плащайте скъп ток,и благодарете на драгалевския *** за бедния си живот....
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и да се отворят пак ще плащаме най скъпо е на това се казва геноцид а не нещо друго да не казвам какво
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Празни приказки - изобщо не си заслужава да се говори,това е затворена страница и не знам какво трябва да стане зада се промени нещо!Може като дойде комунизмът - ама едва ли - тогава другарите ще трябва да връщат всичко откраднато - така че- вероятно в друг живот?!
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В МОМЕНТА СЕ ЧАКА РАЗРЕШЕНИЕ ОТ АНКАРА
16
0
 
0
 
! Отговори
sirkusroud@mail.bg преди 15 години
Ako e nuzen glasa mi az sasto sam za otvarjaneto na reaktorite.Sega v Romanija se stroi s pomostta na Fransija podobna AES
15
0
 
0
 
! Отговори
Ivo-DE преди 15 години
Точно 2 реактора бяха неправомерно затворени - 3 и 4 имам предвид. Защото бяха спрени почти заедно с 1 и 2, а разликата в годините им е поне 10. Да не говорим, че дори и най-старите са годни и до днес. В UK работят АЕЦ на по 50 години!!!Блокове 3 и 4 трябва да работят!!!
14
0
 
0
 
! Отговори
тотю преди 15 години
Изглежда този път правителството си опопва работата. Компанията Костов ,Бакърджиев , Н Михайлова ,величеството , Соломон, Кунева ......и т.н. ,може да се окажат разочаровани .Особенно ако си поискат рушветите ония дето им платиха да затворят АЕЦ.В новия Европарламент лобитата ще се сменят,така че отварянето е съвсем актуално. Санишев изигра картите умно. Ако успее браво.
13
0
 
0
 
! Отговори
bzb преди 15 години
Всъщност си напълно прав, 9. Точно по врмето на Костов бяха подписани договорите...
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тоя депутат от ЕНП се изказва по същия начин като онзи сеирджия който казва на двама мъже, които се карат и обиждат " Не съм сеирджия, обаче не можете да се сбиете " :)
11
0
 
0
 
! Отговори
ПОТРЕБИТЕЛ преди 15 години
ЗАТВАРЯНЕТО Е ПОСТАВЕНО КАТО ЗАДАЧА ОЩЕ НА СРЕЩА НА Г/7 ПРЕЗ 1990г.ПОСЛЕДВА МОРАТОРИУМА НА ЧИФУТИНА ЛУКАНОВ.СЛЕД ТОВА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ЗАЕМИ ОТ СБ И МВФ.ПОЛЕТА НА ФРЕНСКИЯТ РИБАР КУСТО НАД АЕЦ-а.ПОМНЕЩАТА-ВСИЧКИ НЕГОДНИЦИ СЛЕД 1989г. СА ВИНОВНИ-ЛУКАНОВ.ПОПОВ,БЕРОВ,ВИДЕНОВ,СОФИЯНСКИ,КОСТ ОВ И МИРИЗЛИВИЯТ КОБУРГ!С ТОВА СИ "ПОЛИТИЧЕСКО" РЕШЕНИЕ НАШЕНСКИТЕ МАЙКОПРОДАВЦИ ЗА ШЕПА ЦЕНТОВЕ НЕ САМО ПРЕДАДОХА БЪЛГАРИЯ,НО И ПОДГОТВИХА ПРОВЕЖДАНЕТО НА ЕНЕРГИЕН ГЕНОЦИД НАД ВСИЧКИ СТРАНИ ОТ БАЛКАНСКИЯТ ПОЛУОСТРОВ!РЕШЕНИЕТО ЗА ЗАТВАРЯНЕТО НА БЛОКОВЕТЕ НА КОЗЛОДУЙ Е УДАР СРЕЩУ АВТОРИТЕТА НА ООН И НЕЙНИЯТ СПЕЦИАЛИЗИРАН ОРГАН,КОЙТО ЕДИНСТВЕН Е КОМПЕТЕНТЕН ПО ЯДРЕНАТА БЕЗОПАСНОСТ И СПАЗВАНЕТО НА ДОГОВОРЪТ ЗА НЕРАЗПОСТРАНЕНИЕ НА ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ И ИЗПОЛЗУВАНЕ НА ЯДРЕНАТА ЕНЕРГИЯ ЗА МИРНИ ЦЕЛИ-МААЕ!АКО НЕ СЕ ПОМНИ ДА СЕ ПРОЧЕТЕ!
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
зощо се хващате като балъци на въдичката.Какво като е казал някой си той упълномощен ли е да говори или това са подмятания за да стане герой.Другите затворени реактори отвориха ли ги.Защо не им каже и на тях.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
To4no taka ! Kostov e vinoven.
8
0
 
0
 
! Отговори
помнеща преди 15 години
Само Костов може да ги отвори!?! Нали той подготви затварянето им? Сега разбирам, че го е направил за да стане герой с днешна дата. Не бъдете толкова късопаметниV
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дано станат коалиция, че да може и 3% да не хванат!
6
0
 
0
 
! Отговори
Тодор преди 15 години
Не ни трябват управляващи, които под "натиск" се продават!Трябват хора, които да защитават националните интереси!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Samo Kostov moje da gi otvori !
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
...от това спиране губим милиарди, ЕС също губи евтин ток и пари за компенсации. Всички специалисти обявиха 3 и 4 блок за годни и безопасни - спирането им е равно на престъпление - а подписалите договорът иот Българска страна трябва да бъдат съдени за държавна измяна !!!
3
0
 
0
 
! Отговори
Comment преди 15 години
Ами опитват се да разберат дали този евродепутатот ЕНП Стивънсън не е някой троянски кон на Евроскептиците, целящ изхвърлянето ни от ЕС и изобщо разпадането му!