Цветанов ще "пропусне" парламента за наводненията

Левицата поиска той да бъде изслушан в НС
Обновена: 8 фев 2012 11:01 | 8 фев 2012 10:54,
52
Цветанов ще "пропусне" парламента за наводненията
МВР шефът в село Бисер. Снимка: Impact Press Group

Парламентът отхвърли предложение на „Коалиция за България“ да бъде изслушан министърът  на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод наводненията в Южна България и мерките, които се предприемат за преодоляване на щетите.

Според левицата инициативата за това е трябвало да бъде на управляващите. 

„Ситуацията в страната е достатъчно напрегната и тревожна, хората са стресирани и са в очакване на определени действия от държавата, представяне на навременна информация.

Наводненията откъснаха буквално десетки населени места от територията на страната, блокираха хиляди хора, освен жертвите, които бяха дадени, унищожиха къщи, имоти, поминък на цели населени места. В подобна ситуация констатираме, че системата за ранно предупреждение и превенция, ако я има, не функционира ”, мотивира предложението червеният депутат Ангел Найденов.

Предложението на левицата беше подкрепено от „Атака“.

В нормална държава заради това, което се случи, си отива правителство, каза зам.-председателят на парламента от националистите Павел Шопов. 

Според него има трайна и непоклатима тенденция – нежелание от страна на управляващите определени министри да отговарят пред парламента.

„Скъса се язовирна стена – ясно е какво се случва за това, ако бяхме нормална държава. Никой не отговаря на въпроса защо това се случи? Ето защо на третия ден не е ясно все още чия собственост е язовирът”, възмути се Шопов.

След прегласуване своя вот дадоха 153 народни представители, от които „за” гласуваха 58 депутати, 42 – „против” и 53 „въздържали се”, с което предложението се отхвърли.

В началото на заседанието в днешния ден на национален траур по предложение на председателя на парламента Цецка Цачева почетоха с едноминутно мълчание паметта на жертвите в наводненото село Бисер.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов ще "избяга" от парламента и неудобните въпроси за наводненията
42
1
 
1
 
! Отговори
минаващ преди 12 години
Щял да събира за ограмотяване всички платени и неплатени червени форумци, защото се хванал за главата ,като прочел големите простотии и тъпотии ,които пишат Неможе така ,другаи, казал той излагате партията и най-вече меееен.:)))))))
41
1
 
3
 
! Отговори
До ха,ха,ха преди 12 години
Нещастнико, още ли вярваш на БСП. Крадоха и убиваха, а ти продължаваш да си заблудена овца...
40
1
 
3
 
! Отговори
ха,ха,ха преди 12 години
Мария, ако няма какво да духаш на герберчетата, то духай супата!!! Знаеш ли колко е държ.помощ за ГЕРБ и колко за БСП? Не знаеш, иначе нямаше да пишеш глупости и да закъсняваш за работата си на Околовръсното....
39
2
 
3
 
! Отговори
А бе преди 12 години
не разбрах,колко са дарили БСП ДПС и ДСБ и Светия синовд за наводненията,чух само за ГЕРБ.Може пък от плащане на клакьорите по форумите и на Станишев да ходи като цветарка и да плюе родината си /то не се знае даже коя държава му е родина/ ,не са им останали пари за дарение.
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
няма значение кой ни управлява, докато сме разделени на "отбори" и се дърляме взаимно - държавата си отива по дяволите. Поне в момент на криза трябва да сме заедно и да тропнем с крак, и да попитаме - КАКВО ПРАВИТЕ БЕ ***?!? важи зз сини, червени, бели, жълти и прочее отбори.
37
2
 
3
 
! Отговори
До 37 Мария преди 12 години
Дори като "социална" партия "социалистите" би трябвало по примера на ГЕРБ да дарят не един,а два милиона на бедстващите.Но не би,те са свикнали само да вземат,не и да дават.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никой нямаше да казва, че язовиpът е собственост на военните, ако не беше истина. Бягането от отговоpност говоpи зlе за техния министъp. Не отива на военен да извъpта така!
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не от мръсни комунисти
34
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до всички *** духайте пот бода да не бдигате прах
33
2
 
3
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ЛЕВИТЕ СА ЛЕВАЦИ...- ДЕГРАДИРАХА ИНТЕЛЕКТУАЛНО ДА НИВО, ДА НЕ МОГАТ ДА ВНЕСАТ ЕДНО СВЯСТНО ИСКАНЕ, ЗА ИЗСЛУШВАНЕ И ДЕБАТ ПО НЕЩО ВАЖНО...- НАПРИМЕР...:- ПРОБЛЕМА - "ЦАР КАЛОЯН - БИСЕР" И СЪСТОЯНИЕТО НА ВОДИТЕ И ПЛАН ЗА ПОЛЗВАНЕТО ИМ ДО 2020Г."- МИНАЛАТА И ТАЗГОДИШНАТА ГАЗОВА КРИЗА - СЪСТОЯНИЕ НА ГАЗОВИЯ СЕКТОР И МЯСТОТО МУ С ЕНЕРГИЙНАТА СТРАТЕГИЯ - 2020"И ЗА ДЕСЕРТ ПОМИСЛЕТЕ...:- АКО РАБОТЕШЕ НЕФТОПРОВОДА "БУРГАС - "АЛЕКСАНДРОПУЛИС" И ВОДАТА ОТ ЯЗ. ИВАНОВО БЕШЕ МИНАЛ ПРЕЗ НЕГО...
32
7
 
8
 
! Отговори
Мария преди 12 години
Левицата най-после си намери удобен момент отново да захапе управляващите. Лесно е в такъв момент да критикуваш.Господа СТАНИШЕВЦИ, КАТО СТЕ ТОЛКОВА ЕРБАП ПРИРОДНАТА СТИХИЯ И НЕЩАСТИЕТО НА ПОСТРАДАЛИТЕ, ЗАЩО НЕ ОТИДОХТЕ И ВИЕ ТАМ, НА МЯСТО ДА ВИДИТЕ И ПОМОГНЕТЕ - ОТВОРЕТЕ СИ ПОРТФЕЙЛИТЕ И ЗАЕДНО С ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ ПОМОГНЕТЕ НА ХОРАТА, А НЕ КРИТИКУВАЙТЕ, ЗАЩОТО ПРИРОДАТА ПО ВРЕМЕ НА ВАШЕТО УПРАВЛЕНИЕ ВИ БЕШЕ ПОЖАЛИЛА. ТОГАВА СИГУРНО СПЯХТЕ ПО ЯЗОВИРИТЕ.
31
3
 
3
 
! Отговори
br преди 12 години
Тоа пък какво прави там?
30
3
 
15
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Ама какво значи депутатите не приели Цветанов да се яви в Народното събрание? Ами кой да се яви? Нали той беше вирнат на БТР, заедно с Плевнелиев, Кристалина и сие, само дето не помахваха с ръце за поздрав като Тодор Живков от трибуната и обикаляше бедстващите? Нали той сипе обвинения към кмета, че е виновен, а оказа се, че Аню Ангелов призна, че ако са действали по сигналите, е можело да се предотврати трагедията? Това е пълна наглост от страна на управляващите! Оставки!
29
0
 
6
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Предлагм да имаме намелн брой депутати, колкото са броя на влезналите партии, просто се дават на тези предствители на партиите точки, колкто са депутатите... и гласуват с тежест тези точки... като няма да има реформи в политическат система поне да съкратим машините за *** в парламата...
28
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Във всяка нормална и демократична държава при такива трагедии се търси отговорност,и най-нормалното е след като сме парламентарна държава ,това да става в парламента.Само че институциите трябва да се уважават.ГЕРБ не познава такива практики на тях всички други са им виновни само те не.Да но изминават вече ри години от тяхното управление и трябва най накрая да поемат някаква отговорност.Но ще дойде и за тях Видовден.
27
2
 
4
 
! Отговори
9689 преди 12 години
19 то освен комунисти и агенти има ли други.ГЕРБ от къде се пръкнаха?
26
1
 
4
 
! Отговори
още преди 12 години
Да отговорим на Министър Ангелов. На времето строеше само и единствено държавата и след това с актове предоставяше оперативното управление на определени институции. В случая на МО! Оперативното управление означава: ограничено право на собственост, но СОБСТВЕНОСТ. С такива актове много институции продадоха тази собственост, в случаи,че не са публична държавна собственост.Затова все още Министрите са там, на място. Не са измислили как да излъжат отново народа, да си измият ръцете с някой шаран!
25
0
 
8
 
! Отговори
D.Ivanov преди 12 години
Ne Zvetanov v Parlamenta,a Parlamenta pri Zvetanov,i da pomagat.Site balgare,zaedno.
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой да си спомня министър "бедствие"-майор Етем да е била изслушвана в парламента след трагедията в Цар Калоян,където също загинаха 8 човека.Не,защото както писаха някои издания,по това време е била в чужбина на частен воаяж.появи се на висок ток след няколко дена в засегнатия регион,като внимаваше да не се изцапа.Това само като информация за ***,които са го забравили или се правят на разсеяни.