Ще работим за възможно най-скоростно влизане в Шенген!

Борисов отчете приоритетите ни при датското председателство на ЕС
10 фев 2012 10:35,
143
Ще работим за възможно най-скоростно влизане в Шенген!
Снимка: БТА

През настоящата година ще продължим с активните действия на политическо и експертно ниво за възможно най-скоростно присъединяване на България и Румъния към Шенген.

"Усилията ни ще бъдат насточени към промяна на резервираната позиция на Холандия и постигане на общ европейски консенсус по този въпрос", каза премиерът Бойко Борисов, който представи в парламента доклад за развитието на приоритетите ни при полското председателство на ЕС от юли до декември 2011 г., както и основните акценти при датското от януари до юни 2012 година.

"Водещ приоритет за нас през първата половина на 2012 г. остава обсъждането на бъдещата многогодишна финансова рамка. Според нас тя трябва да осигурява финансиране на решенията на новите предизвикателства", посочи Борисов.

„Страната ни спазва строга фискална дисциплина, но дълговите проблеми в страните от еврозоната оказват неблагоприятен ефект не само върху самата еврозона, но и върху държавите-членки на ЕС, които не са приели еврото. Затова ще работим активно за създаването на такива правила, които да гарантират финансовата стабилност в Европа и икономическия растеж”, отчете премиерът.

„Ще работим за това Европа да постигне бюджетна консолидация и най-добрите възможни условия за устойчив растеж и в дългосрочен план висока степен на заетост", допълни Борисов.

По отношение на европейския пакт за финансова стабилност премиерът припомни, че България подкрепя спазването на стриктна фискална дисциплина, равнопоставено участие на страните извън еврозоната в дискусиите по темите, попадащи в обхвата на проектодоговора.

"Ние сме срещу разширяването на предмета на договора извън постигането на фискална консолидация, ще работим за създаването на такива финансови правила, които гарантират  стабилността и икономическия растеж в Европа", отбеляза Борисов.

По думите му вторият основен приоритет за България по време на датското председателство ще бъде обсъждането на законодателните предложения, които ще определят параметрите на общата селскостопанска политика след 2013 г.

"Ще продължим да отстояваме позицията, отразяваща националните ни приоритети в тази област – Общата селскостопанска политика да има стабилен бюджет, гарантирано постигане на целите, заложени в договора за ЕС. Нашата позиция е, че директните плащания са необходимо средство за гарантиране на доходите на фермерите. Затова ще държим на запазване нивото на директна подкрепа на Европейския съюз и справедливо разпределяне на директни плащания между държавите-членки", каза Бойко Борисов.

При отчитане на свършеното през втората половина на миналата година той похвали доброто сътрудничество между изпълнителната власт и Народното събрание, което по думите му е дало възможност българският интерес да бъде отстояван в европейския дебат и да се гради авторитетът на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още по темата: Бойко Борисовдокладес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този тип от снимката е разработил някаква нова синтетика. Явно има силен ефект и причинява ярки халюцинации: Шенген, Шенген, Шенген...
90
2
 
5
 
! Отговори
А? преди 12 години
ТЕ НЕ ГО ИСКАТ В СЕЛОТО,ТОЙ ПИТА ЗА ПОПОВАТА КЪЩА.СЛЕД УНИЩОЖИТЕЛНИЯ ДОКЛАД НА ЕК Е ТВЪРДЕ НАГЛО,НО ПЪК Е ТИПИЧНО ЗА МУТРАТА ДА СЕ ИЗМЪКВА С НАГЛОСТ ПО ТОЗИ НАЧИН.С ТОЗИ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ ИМЕНУВАЩ СЕ БОЙКО БОРИСОВ,С ДОКАЗАНО КРИМИНАЛНО МИНАЛО, НИКОГА НЯМА ДА ВИДИМ ШЕНГЕН.ОТ ТОВА НЕПРИЕМАНЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ЗАГУБИ МНОГО.ПИТАМ СЕ КОЙ ЩЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ НА ТИКВАТА ЗА ТЕЗИ ЗАГУБИ.А ЗА *** МАГИСТРАЛИ,А ЗА НЕПРЕКЪСНАТОТО ОБЛИТАНЕ НА ДЪРЖАВАТА, Я С "ФАЛКОН", А С "КУГЪР",КОЕТО Е НАГЛОСТ ПРИ КРИЗА.
89
1
 
4
 
! Отговори
:p преди 12 години
Гледам ги как се справят с язовирите и си мисля - защо пък верно да не построим АЕЦ Белене?
88
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аа, пак ще влезете викаш? Абе какво го топли Шенген и магистралите ви българина който не може да си опази дома от занемарените язовири, да си плати тока, да разбие леда от боклукчийски кофи. В коя България живееш ти, чий премиер си?
87
4
 
7
 
! Отговори
ф-1 преди 12 години
Нали нямаше да има'' ЩЕ''?ОТЧАЙВАЩИ НЕКАДЪРНИЦИ1
86
7
 
5
 
! Отговори
дюнерЖията преди 12 години
работи и за бързото влизане в задните ти части от националния герой Азис
85
6
 
10
 
! Отговори
123 преди 12 години
ИМА НЕЩО НАЛУДНИЧЕВО В ПОГЛЕДА НА ПРЕМИЕРА ТОВА МЕ ПЛАШИ МОЖЕ БИ ТРЯБВА ДА ГО ПРЕГЛЕДА ПСИХИАТЬР
84
6
 
6
 
! Отговори
123 преди 12 години
чудя се как борисов говори за икономика като няма елементарни познания кой му пише тези речи и тези термини икономически абе бойко тази работа не е за теб ако знаеш колко смешен изглеждаш в очите на хората
83
5
 
10
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Стига сте ревали ,стига сте хулили нашето "слънчице"-премиерът.Нали ние си го избрахме ?Ще си го търпим.До като ни "дойде акъла в главите".Очаквайте нови циркове.Ще ни ги предложи Президентът.Той току що започва.Гарантирам ви.
82
5
 
7
 
! Отговори
ало медиите преди 12 години
Шенген ще видим след като си извадите езиците от ....под кръста на Боко
81
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
122, ще го измажем ама не знаем къде е....
80
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Измажете го това КПП вече,та да ни приемат!
79
4
 
10
 
! Отговори
Бате каде е шинген преди 12 години
Три години вече ще станат и всеки ден влизаме във Шенген но нещо на спира БЕРЛИНСКАТА СТЕНА която я няма вече. Бойко обеща всички емигрирали българи да ги върне във България за 800 дни ,срокат свърши и българите продължават да емигрират да може всичко да направи но му трябват още 80 000 дни и белким стане ,едно е да се пъчиш друго е да можеш
78
4
 
12
 
! Отговори
ЩЕ преди 12 години
Ще насочим, ще продължим, ще набележим, ще работим.Вече три години само това слушаме.Заваля и магистрала Люлин-гордостта на Борисов беше затворена.Но той дава луга, пясък на както се изрази"снегоринът Павлова".Той лети с въртолет по цял ден из страната.
77
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Ще работим за възможно най-скоростно влизане в Шенген!"Хайде целия народ на ленински съботник да измазва възможно най-скоростно онази прословута сграда, дето трябваше да се довърши, за да влезем в Шенген!
76
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На боци много му се иска тоя шенген та да се изправи пред камерите и да каже "Видехте ли, видехте ли? казахме и ни приеха. Въпреки, че бсп и доган постоянно ни подливаха вода, все пак ни приеха" и все простотии в негов стил.
75
4
 
23
 
! Отговори
аз преди 12 години
Това е като да обещаеш на една жена три пъти а ти да не можеш един път.
74
4
 
15
 
! Отговори
бесен преди 12 години
боже ,божке,какво ли толкоз очакваме от тези министър председатели?единият ***(Ф.Д.),другият ***(И.К.),третият кобург дошъл да ни ограбва законно(с.),следващият без ден трудов стаж и несемеен само с комсомолски плам (С.С.),пожарни каря-бивш комунист,бивша(?)мутра,очаквайте по-лошо от изброените-труженичка от околовръстното да ни води
73
8
 
7
 
! Отговори
до 111 преди 12 години
111, кой народ по- точно е против ББ???
72
3
 
11
 
! Отговори
Oleee преди 12 години
Починете си, че се преуморихте!