Студентите са изостанали от днешното време!

Никой не оспорва правото на мнение и протест, уточни Янаки Стоилов
28 окт 2013 10:42,
140
Студентите са изостанали от днешното време!
Янаки Стоилов. Снимка: Булфото

Зам.-председателят на ПГ на „Коалиция за България“ разкритикува протеста на студентите, които окупираха Софийския университет.

Никой не оспорва нито правото на мнение, нито дори проявите на протест. Въпросът е по какъв начин те се осъществяват и дали наистина са насочени към действителна промяна. Никой не се е допитвал до хората, които ползват сградата на Ректората, за да се говори с този апломб, заяви Стоилов.

По думите му по този начин от обучение се лишават и преподаватели, и студенти. Според него част от действията на протестиращите могат да доведат до замъгляване на проблемите в обществото, а не до тяхното решаване.

Според Стоилов в страната е започнало прегрупиране на политическите интереси. Не бих искал едни икономически групи да седят зад правителството, а други – зад президента, каза още зам.-председателят на левицата.

„Идеята за окупация дойде от „Окупирай "Уолстрийт”, която е с леви убеждения, а тук се прави от хора с десни идеи, каза още депутатът.

„Мисля, че в известен смисъл студентите са изостанали от днешното време. Напреднали ще бъдат тези граждани, които поставят основните въпроси – диктатът на финансовия капитал върху гражданите и икономиката, диктатът на монополите. Това е отслабената държава, която не може да защити обществените интереси. Хората, които претендират, че са напредничави и смели, трябва да отидат там, където се поставят основните въпроси“, заяви той.

Янаки Стоилов е на мнение, че част от този протест вместо да реши проблемите, може да ги замъгли, „защото тласкайки нещата към ново политическо действие, всичко може да остане постарому“.

Той обясни, че може би има елемент на спонтанност, но трябва да се поставят важни за обществото въпроси. Стоилов определи като положителен факта, че млади образовани хора имат обществена позиция. 

В последните години сякаш те страняха от политическия живот. Така че по-добре да има позиция, макар че тя понякога преминава към по-агресивни действия, подчерта депутатът.

Стоилов заяви, че никой не оспорва нито правото на мнение, нито протеста, въпросът е към какво са насочени и дали водят до промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
1
 
! Отговори
янакчо преди 10 години
Този *** домунистически си позволяви да коментира действията на честните исправедливи действия на младите хора Като е толкова време сред управляващия мошенически елит нещо да е направил за младите хора НЕ а си стои на топло с голямата заплатка в парламента и с фирмичките с поставени лица Е не се наядоха и накрадоха тия комунисти да се задават дано а децата им да се риждат улигофренчета от преяждане и *** като *** на Пеевски!!!!!
124
1
 
4
 
! Отговори
Образователната сист преди 10 години
Без някой да се засяга , Висшето образование в България се равнява на Средно образование в Германия понеже Образователната система е на много високо ниво там
123
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цялата БСП/БКП е изтъкана от обвързаности, които датират още от времената на комунистическата диктатура*)))
122
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другарю Янаки,оправи резбата за нормален ход и тогава давай акъл(който го нямаш)ОСТАВКА ВЕДНАГА! СЪСИПАХТЕ И ИЗКРАДОХТЕ И ТОВА,КОЕТО БЕШЕ ОСТАНАЛО! Долу бсп/дс,кгб!
121
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До тончо 114Ако има нагли крадци ,то те са в редиците на т. н. " реформаторски блок". Спомни си думите на президента Стоянов за "Иване кажи ги".
120
0
 
8
 
! Отговори
Санде преди 10 години
А какво е днешното време? Мафиотско, бездуховно, неморално, време на грабежа и парите ... И студентите изостанали от него? Бараво , бе Янаки! Ама, наистина си прав! Изостанали са. За тях нищо няма да остане в родината и трбва да бягат на Запад или къде им очи видят. Умен Янаки!
119
4
 
17
 
! Отговори
Бай Йордан преди 10 години
Янаки когато човек се изпразни от съдържание както твоята любима партия и няма друго какво да предложи от позиция на властта която не заслужава и това го виждат и у нас и навън започва да критикува инако мислещите и да им дава акъл . Докато свят светува повече комунизъм няма да има .Няма как да се обясни философията "На всеки според възможностите и на всеки според потребностите" За сега комунизъм има при *** не работят получават помощи и чакат ИЗБОРИ.
118
3
 
16
 
! Отговори
мм преди 10 години
"Янаки Стоилов - любовник на Лилов." Един стар шлагер.
117
4
 
18
 
! Отговори
аз преди 10 години
Изостанали са, защото не са успяли да се включат в ограбването на държавата ни, но нея вече я няма. ДРЪЖТЕ СЕ ДЕЦА, ВИЕ СТЕ ПОСЛЕДНАТА НАДЕЖДА!!!
116
4
 
24
 
! Отговори
Робин Худ преди 10 години
Браво на студентите. Сега ще видите какво искат и какво могат умните и интелигентните ни деца. Който не ще мира ще получи секира. Цяло лято протестирахме мирно, но тия в парламента си помислиха , че нещата ще продължат така. Няма да ви се получи обаче. Не на партиите Да на гражданското общество
115
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да изхвърлим и Офшорлиев.
114
17
 
12
 
! Отговори
Елена преди 10 години
Ако *** бяха само в БСП, да ги изгониш! но я се огледайте - Те са навсякъде във власта. Който изгрее цялата *** след него. И само да попитам - ако студентите в България плащаха като тези навън по 10000евро за година дали щяха да затварят университети?това, което виждам вече взе да ме плаши - простотия и посредственост НАВСЯКЪДЕ!
113
5
 
19
 
! Отговори
denim58 преди 10 години
До SSИ аз се чудя, какво още чакат таксиметровите шофьори, сега нали данъка на колите им увеличават...Абе дошло е време за всеобща политическа стачка, че тия от КТБ купиха държавата и ламтят за още! Тоталитаризъм в действие!
112
5
 
20
 
! Отговори
tomahawk преди 10 години
БСП били лява партия :)))))))))))))досега облагодетелствате само богатите (справка: плосък данък, увеличаване на данъчната тежест и т.н.) :)))))))))))
111
4
 
21
 
! Отговори
haho преди 10 години
Петър Младенов ги приказваше същите приказки и после за малко да извика танковете.А Вие г-н Стоилов направо ще ги паркирате на площада ли? Няма да ви помгне - колкото всъщност помогна и на времето на БКП и Петър Младенов
110
3
 
27
 
! Отговори
тончо преди 10 години
Тоя хрантутник как не го е срам бе.Тоя остаря в парламента и нищо досега не направи за хората немога да им гледам вече вечните несменяеми физиономии.Остава и наглата крадла Масларова да се появи и тя да раздава акъл и това ще бъде върхът просто....
109
2
 
24
 
! Отговори
SS преди 10 години
ха така, Янаки, заяждай се със студентите...Ама те като нищо могат да ви ометат правителството, понеже БСП вкара в управлението ***.Сега остава за нещо да ви се разсърдят и таксиметровите шофьори ... и сте готови за сиктирдосване
108
2
 
7
 
! Отговори
ot USA преди 10 години
Imam chuvstvoto,che bandata komunistichrski prestypnizi na vlast narochno pravi takiva cinichni I nagli iziavleniia,za da drazni I da se gavri s bylgarite.I poneje bylgarite si traiiat I ne praviiat nishto,tazi gvra shte prodylji do kraia na mandata na tova pravitelstvo.
107
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бой по червените кхмери!! Те от друго не разбират!
106
4
 
33
 
! Отговори
Петко преди 10 години
Мръсни кумунисти! ***, вън от България ***! Браво студенти, дръж те здраво фронта!!!