БСП готова с евролистата, но засега мълчи

Станишев има силен европейски авторитет, смята Кутев
5 фев 2014 09:14,
35
БСП готова с евролистата, но засега мълчи
Снимка: архив, Булфото

БСП засега няма да обяви кои ще бъдат първите пет човека, които ще водят листата на Столетницата за евроизборите, заяви пред Нова телевизия червеният депутат Антон Кутев. Той добави, че първо ще видят другите и тогава ще обявят тяхната листа.

 
„Ако изведем сега нашата листа, всички щяха да се упражняват по нея. Не ни притеснява нищо, ние сме готови с нея и с хората, които трябва да бъдат вътре”, допълни той.

Попитан дали Сергей Станишев е взел решение да води листата, Кутев заяви, че не знае, но лидерът на БСП имал много силен европейски авторитет, който би бил полезен. Той не го губи, ако не е там, добави Кутев.

Още по темата
Според в. „Стандарат“ БСП ще покаже кандидатите си за евродепутати на специално събитие до края на този месец.

Председателят на Европарламента Мартин Шулц, който е и единна номинация на Партията на европейските социалисти за президент на ЕК, се очаква да пристигне в България за представянето на червената листа. Коментираната дата е 21 февруари, посоча още изданието.

„Стандарт“ съобщава още, че Станишев ще оглави евролистата на партията. След него ще са Илияна Йотова и Георги Пирински.

Според Кутев темата за Георги Първанов и алтернативната листа вляво за евровота е твърде преекспонирана. С какво Първанов и Петков са важни за българите през последните 2-3 години - вдигнаха доходите ли, пенсиите, подпомогнаха икономиката ли, възмути се Кутев. Защо тези хора са толкова важни, че да говорим само за тях, отсече още депутатът.

Относно провеждането на референдум заедно с изборите за евродепутати Кутев заяви, че те винаги са подкрепяли провеждането на такова допитване до хората. „Проблемът на този референдум е, че въпросите не са зададени правилно. Смятам, че има много по-съществени въпроси в момента, които биха могли да се зададат”, аргументира се той.

Като пример той посочи дали да имаме пълно безплатно здравеопазване, което по думите му е много по-важно от това дали да има електронно гласуване.

Попитан смята ли, че българите трябва да решат как да бъдат избирани народните представители, които решават доходите и пенсиите им, той отговори, че това е задължително да бъде тема за обсъждане с хората. „Само че това обсъждане се прави по много различни начини. Референдумът е един от тези начини, но не единственият”, заяви той.

Кутев обаче добави, че все пак е напълно възможно да се подкрепи референдум с редакция на въпросите, които предложи президентът Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Zidarov преди 10 години
Кутев, защо мълчиш нещо в устата ли имаш?
9
0
 
7
 
! Отговори
Няма ли други в БСП? преди 10 години
Голям бил авторитетът на Станишев в ЕС. Само че едва ли ще отиде там, защото няма да пропуснат да му напомнят за "случая Моника", който напоследък нашумя по тези земи. По-разумно ще е да се скрие за малко. Но като спусне пердето, кой знае...
8
0
 
6
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Ха-ха! Тоя Кутев хем знае листата, хем не знае дали Станишко ще е вътре.Явно ще е нов бардак с нови и стари к....
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Слушах го по едната телевизия сутринта как си "издекламира" опорните точки. По другата телевизия ги изрече същите лъжи /едно към едно!/ Гуцанов. Та чуете ли един червен по медиите не си правете труд да слушате другите. Една и съща плоча се върти. Естествено от "колекцията' на Моника
6
10
 
1
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Ясно.Привържениците на БСП в момента се трудят по заводи ,мини ,поля,а във виртуалното пространство пак са тези ,които освен да крещят ОСТАВКА май друго не могат.Не се престаравайте приятели -разумните хора ще изберат този ,който е най-достоен ,а не който вие искате.Впрочем ,знаете ли какво и кой искате ?
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единственото "силно", което има Станишев е такова излъчване и лоби, включая и тебе Кутев!*** отвратителните муцуни, по- отвратно дори и на външен вид правителство не помня!
4
0
 
19
 
! Отговори
Ехаа! преди 10 години
Ех мечти! Де късмет да стане евродепутатин Станишко, че да не му гледаме всеки ден наглата физиономия! И алоо социалистите, и журналистите! Други новини няма ли, ами по цял ден ни занимавате с тъпата си партия, каква и била листата, кой се цепел и т.н. То за БКП по-малко се говореше едно време! Никой не го интересува жалката ви партийка, кажете кога ще вдигате доходите и ще осигурявате новите работни места...!
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев има силен европейски авторитет, смята Кутев---------------а в България хич не го обичат Защо така?
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"БСП готова с евролистата, но засега мълчи"Както се казваше в армията: "Срам ме е да доложа."
1
0
 
21
 
! Отговори
bobo преди 10 години
Кутев,Кутев,толкова сте прозрачни,че вече даже не сте и интересни!!! Вашата евро листа е като победителките от плейтмейт конкурса! Почти толкова са интелигентни и толкова подкупни!!! обявявам първите трима,ай да видим дали няма да съм прав!!! 1 Серго-съсела2 Йотова-голямата глава3 Пирински-мазната мутраДа продължавам ли!! Честито на българите!!!