Социалисти громят Станишев с писмо

Бунтът в БСП срещу лидера се разгаря
1 юли 2014 08:00, Анисия Иванова
147
Социалисти громят Станишев с писмо
Сергей Станишев. Снимка, архив Булфото

Бунтът в БСП срещу лидера Сергей Станишев се разгаря отново, след като вчера бе приета декларация от влиятелния дискусионен клуб "Георги Кирков", пише на  страниците си "Труд". Тя съдържа три точки: оставка на ръководството на БСП, свикване на делегатите на 48-ия конгрес до края на месеца и избор на ново ръководство.

Темата на сбирката на клуба, подготвяна от миналата сряда, била "Бъдещето на БСП". На нея се отзовали седем депутати (между които Страхил Ангелов и Кирил Добрев), петима общински председатели на БСП, знакови кметове социалисти, като Минчо Казанджиев (Ловеч), стари партийни кадри, като Янчо Таков.

Били и бившите соцдепутати Бриго Аспарухов, Петър Мутафчиев, Румен Овчаров. Модератор на срещата бил социологът Юрий Асланов. "Асланов изнесе убийствен доклад как за последен път работещите са гласували за нас през 1997 г., а на последните избори сред пенсионерите, за които направихме всичко, сме трета политическа сила", разказа участник в сбирката.

Декларацията ще бъде внесена на пленума на Националния съвет, който трябваше да се проведе вчера, но бе отложен. Според някои за четвъртък, а според други за събота.

Очаква се на пленума Станишев да предложи промени в Изпълнителното бюро. Когато и да бъде заседанието, е сигурно, че ще бъде горещо, защото Станишев нямал намерение да подава оставка, а само да делегира повече отговорности на някого. Най-спряганото име за целта е това на председателя на парламента Михаил Миков.

В момента Станишев е в Страсбург, където се сформира новият Европарламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
5
 
! Отговори
йованчо преди 9 години
"а на последните избори сред пенсионерите, за които направихме всичко..." - какво по-точно направихте? 75 евро пенсия!??? Достойни старини може би??? Гадна *** за никой нищо не направихте, само крадяхте! Ще доживеем ли да ви видим всичките в затвора!!!!
105
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стнишев и ДПС вкараха БСП в глух коловоз за дълго.Вече няма лява партия/ поне на дела /.Увеличаването на пенсиите е само символично - между 2 и 16 лв. Старите пенсии до 2010 година изостават с индексирането. Кого е защитила БСП. АЕЦ " Беляне" - язък за референдума, " Южен поток" - също, икономика и нови работни честа - няма. Правосъдие, полиция и пр. - в кома. Администрациа бол. ВУЗ- вете раждат мигазинерки, и обслужмващ персонал. Какво се подобрило?
104
0
 
21
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Време беше столът на Станишев да започне да се клати. Той за своите 13 години начело на БСП се научи на две неща. Първото е как с натиск, извиване на ръце, подмолни средства и поставяне на свои хора на подходящ позиции да си осигурява доживотна подкрепа в БСП и да смазва конкуренцията и вътрешната опозиция. Второто нещо - научи се как да губи всички избори и да се съюзява с най-мразената партия в България, заради което собственото му БСП пропадна. И всичко в името на временната власт.
103
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много стари муцуни са се наредили на хранилката. Няма кой да даде власт на честните хора, пък и колко ли от тях са в управлението на БСП. Там от години са едни и същи функционери - първи милионери в страната. Като гледам как си точи зъбите Румен Овчаров, чиято роля за бакиите в енергетиката от години е факт, не си представям смислени промени. Там всичко е само личен интерес. Защитаване на придобитото чрез запазване на задкулисието и блокаж на смислените закони и инициативи за доброто на хората.
102
3
 
40
 
! Отговори
БСП на боклука преди 9 години
хахахах тъпите социалисти - до оня ден не смееха да гъкнат, сега се "Разбунтуваха"... Жалка картинка - за бунището на историята е тази партия от мошеници, олигарси и кариеристи с електорат от лоботомирани ***
101
3
 
4
 
! Отговори
НЕВИДИМАТА преди 9 години
Е НЕ Е В СТРАСБУРГ, А В БЪЛГАРИЯ!"Относно това защо лидерът на ПЕС е в България, а не в Брюксел, самият той обясни, че е тук, защото БСП внимателно следят ситуацията и играят важна и конструктивна роля за гарантиране на стабилността на държавата."Това е по-важното в момента", добави той."
100
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 125Младите подкрепят Станишев???????Абе ти чуваш ли се????Само *** *** и дъртите подкрепят *** и шайката му.А и ти кой знае колко си млад/а-на 65?
99
0
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Много съм изненадан от Асланов:Всичко за пенсионерите???вдигането на пенсиите от назначеният от Орешарски , министър Адемов с няколко лева-мисли ли че ще ги направи по доволни или по удовлетворени?????Явно , че е наясно къде е силата на политиците-при пенсионерите , независим харесвани или не.Ами които може да мисли-да мисли,а фантазиите че те винаги са социалисти, са си фантазии.Те вече са прагматични.......
98
6
 
2
 
! Отговори
жоро преди 9 години
до BG и DUBLIN ,много глупости говорите бе мекерета долни и гнусни......мръсни фЪшаги.До сега се бяхте сгушили в дупкител Пак ще ядете дръвцето по празните ви кратуни.....
97
39
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Младите хора подкрепяме Станишев. Станишев остани поне за едни избори още . Ти си нашата надежда за по-малко лошо бъдеще.
96
4
 
42
 
! Отговори
nedkodd преди 9 години
Пожелавам на столетната бесипе да премине НА ИЗБОРИТЕ 6 % ... Другари вие експертно се осрахте, сега със *** петел си оперете осраните *** и жълтото нали си знаете,вие постоянно сте си *** , А БЕ ЖЪЛТОТО ОТЗАД!!!
95
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя турците си го громят периодично
94
5
 
52
 
! Отговори
Не, не си отивай.... преди 9 години
Дръжте Серж, той ни трябва, с негова помощ ще погребем БСП завинаги!!!!!
93
5
 
39
 
! Отговори
BG преди 9 години
до *** комунист Sven - точно така, ЗАДЪРЖАХА ! Абсолютно правилно - изкуствено задържаха цената, щото миналата година при тия протести които бяха, не ми се мисли какво щеше да стане при това положение !И като видяха че си отиват - хайде, след нас и потоп ! Страшно "милеят" за държавата ! Ама на тъпите пенсионери, малко им е сега ! Да *** от студ през зимата !Това е "експертното" управление ! Като са такива "специалисти" що не решиха проблема, а просто задържаха цената ?!?
92
36
 
2
 
! Отговори
дани преди 9 години
Смяната на лидери преди изборите е безумие и социалистите го знаят добре. Мечтите за подмяна на Станишев идват предимно от бандата на Бойко и там ще си останат.
91
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станишев пожизнен лидер на БСП. Само той може да им види сметката на тея ***.
90
18
 
8
 
! Отговори
Колев преди 9 години
С малки изключения "бунта" в БСП е основно измислица на журналистите.
89
2
 
30
 
! Отговори
diavolcheto преди 9 години
Много коментиращи, много мнения...има от всичко. И минуси, и плюсове. Само не прочетох един да каже - хора, стига коментари по различните форуми. Нещата се случват навън, не по форумите. Да се обединим, да спрем с взаимната омраза, злоба и все от този род! Само единни можем да се справим. И да пометем всичката НЕнакрадила се, НЕнаяла се, НЕна...ВИП -управляващи класи-прослойки-мошеници, ДПС и сие. И после идва най-трудното, за което се мисли преди "метлата": честен лидер, образован, знаещ, можещ и искащ да работи ЗА България и ЗА българите. И честни държавници с него!
88
6
 
4
 
! Отговори
асдь преди 9 години
Да ги е'а в неучачниците,лично Румен Овчаров за американските ТЕЦ и Костов за затвор...сега всекидневно да ми навират в очите една полиграмотна мутра ежедневно.
87
0
 
25
 
! Отговори
трафоПОСТ преди 9 години
Ето част от социологическия доклад на Асланов:80% от избирателите на БСП са над 75 годишна възраст.Във възрастовата група 18-35 г. БСП печели 8 %Средното ниво на образованост на гласоподавателите на БСП е основно и по-ниско (това последното като го видях ми стана много чудно, има ли по-ниско "ниво" от основно и не се ли нарича просто, неграмотен/а)Хайде, повече инфо след конгреса :-)