Местан насочва хората да гласуват за големите партии!

Политолог: Открита е темата дали БСП няма да се окаже трета политическа сила
Обновена: 28 авг 2014 17:48 | 28 авг 2014 17:39, Камелия Цветанова
36
Местан насочва хората да гласуват за големите партии!
Снимка: Булфото, архив

Призивът на лидера на ДПС Лютви Местан след изборите независимо от резултата парламентарно представените сили да намерят формулата на стабилност беше разчетен от политолога Антоний Гълъбов като опит да се насочат избирателите да гласуват за големите политически сили.

Още по темата
„Местан се опитва да насочи българските избиратели да гласуват за правителство, а не за представителство, а това са две различни неща. Ако хората бъдат насочени към това да се състави стабилно мнозинство, което да излъчи правителство, това означава да се гласува за големите формации“, заяви той по БНР.

Според Гълъбов това е обратното на призивите на политиците хората да гласуват за този, който най-добре представлява интересите им.

„Гласуването за правителство означава гласуване за по-големите формации в името на съставяне на стабилно мнозинство и кабинет, който да довърши мандата си“, уточни той.

Според него това е важен вододел, кръстопът в началото на предизборната кампания.

„Предстои да видим доколко подобен опит за тласване на кампанията в посока на това, че имаме нужда от стабилно управление, от стабилно правителство, ще повлияе върху нагласите на българските избиратели“, коментира политологът.

Той смята, че заявката на ДПС за тези избори е сериозна.

„През 2009 г., след края на мандата на тройната коалиция, ДПС постигна най-високия си електорален резултат – над 600 000 гласа. Днес Местан каза, че със сигурност очаква резултат над 400 000 гласа. Ако опитаме да пресметнем онези пропорции, които той представя като очаквания за избираеми места, става дума за 40 и 50 народни представители. Напълно открита е темата за това дали БСП няма да се окаже, заедно със своите коалиционни партньори от "Лява България", трета политическа сила“, заяви още Гълъбов.

Според него от представянето на Местан за очакванията от резултата от вота на 5 октомври ДПС изглежда изключително мобилизирано.

„Знаем и за разкриването на по-голям брой изборни секции в Турция. Тече много сериозна подготовка на ДПС за тези избори и това е факт, който не бива да бъде подценяван“, мотивира се политологът.

„Важно е да се разбере, че ДПС търси възможност да излезе от етнорелигиозния си профил, заяви Гълъбов, след като стана ясно, че бившият началник на отбраната ген. Симеон Симеонов е водач на листа на ДПС.

Според него на това се дължи и фактът, че Местан акцентира и върху обстоятелството, че само ДПС представя  двама водачи на листата, който са от ромското малцинство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
ханко брат преди 9 години
Един народ,в който всеки иска закони за другите,но не и за себе си,е обречен!!!
17
0
 
0
 
! Отговори
Всички срещу ГЕРБ преди 9 години
Няма страшно за БСП. Присъдружните партии, РБ и ББЦ ще ударят едно рамо и заедно ще бият ДПС.Проблемът на БСП е, че заедно с ББЦ и РБ не могат да минат ГЕРБ. Но, може би БСП, РБ, ББЦ и ДПС заедно да бият ГЕРБ. Те за това говори Местан -- правителство на всяка цена.И ще видите как раДАУН, *** ще запеят същата песен и в името на България ще се прегърнат. Бедна България какво ли я чака!!!
16
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Продължавайте да плюете по Костов.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май натам върви БСП и левите партии да са трета политическа сила и то след ДПС.До там я докараха самите те. Има ли беден депутат от БСП? Сигурно НЕ! За останалите партии също.Бедните избираме богати за да станат те още по богати. За десните е ясно.За кого да гласуваш?
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
трябва да се гласува на всяка цена- само така ще отблъснем опасността ДПс да ни се качи на главата -ако искайет задраскайте ги всичките, но трябав да има активност.
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напълно съгласен, че ДПС е заплаха за националната сигурност, говореше се, че МОСАД следят Доган, заради връзки с ислямски радикали. Сами си правете изводите, сами виждате какво се случва в Кърджали, Пазарджик и югоизтока, като цяло.
12
2
 
3
 
! Отговори
Васо преди 9 години
"Ако хората бъдат насочени към това да се състави стабилно мнозинство, което да излъчи правителство, това означава да се гласува за големите формации. И единствения начин за ДПС да запази статуквота.
11
1
 
5
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
DOKOGA SHTE CAKAME--V BALGARIA NE MOGE DA IMA ETNICESKA PARTIA ILI TAKAVA S RELIGIOZEN HARAKTER.NE GLASUVAITE ZA DPS.DPS E PARTIATA,KOIATO PRECI ZA KONSOLIDIRANETO NA BALGARSKOTO OBSHTESTVO.BALGARINO POMISLI PREDI DA GLASUVASH.
10
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВЛАДИМИР ЗИДАРОВ=АГЕНТ ПАВЕЛ=ЛЮТВИ МЕСТАН
9
4
 
21
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Ако хората имат нещо в главите си няма да слушат Местан,защото заради него и подобните му милиционерски произведения не знаем на кой свят сме.
8
2
 
18
 
! Отговори
щох преди 9 години
прав е лютвито голям брои кандидати на големите партии наложиха фесове и *** чакат да ги изберетеюруш
7
12
 
17
 
! Отговори
избирател-безпартиен преди 9 години
Близнашки и цялото правителство , много умно постъпват. Да си стоят всички супер-калинки от БСП-ДПС-ДС. Пука му на служебното правителство , но на народа му пука. С некадърниците от БСП и ДПС просто сме обречени. Това е драги сънародници, всичко е в нашата паница т.е. пари. Айде чао и да гласувате за БСП-ДПС-ДС-Атака-КГБ , че ще има увеличение на пенсиите не с 4.50 , а с 4.80 лв.
6
8
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 10 преди 9 години
"нещо по-добро" Мишо Мастиката и бсп ли е, другарю?
5
21
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако Борисов наистина иска да помогне на страната да напусне политиката заедно с партията си, за да може да даде шанс на народа за нещо по-добро
4
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако ДПС си вземе *** , БСП наистина може да остане на трето место.
3
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРАЗНА БЮЛЕТИНА - ТОВА Е ВОТА!
2
17
 
16
 
! Отговори
Джон Ленин преди 9 години
Червените *** изобщо не би трябвало да бъдат в Парламента дори. За съжаление в България има много роми, необразовани и глупави хора, та за това тези изобщо съществуват. Класическа проява на Стокхолмски синдром е да гласуваш за партия, която вече 70 години тегли всичко назад.
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"да намерят формулата на стабилност беше разчетен от политолога Антоний Гълъбов"-По-противни и долни хора от политолозите и социолозите няма.