ДПС да оттегли Бат Сали, зове Манолова

"Сред гражданите на Кюстендилска област се надига бунт"
9 окт 2014 19:58, Анисия Иванова
73
ДПС да оттегли Бат Сали, зове Манолова
Мая Манолова. Снимка БТА

Водачът на листата на "БСП лява България" в Кюстендил Мая Манолова призова лидера на ДПС Лютви Местан да оттегли водача на листата им за областта Александър Методиев - Бат Сали, който влиза в 43-то Народно събрание като депутат. Тя предлага на негово място да влезе вторият от листата на движението.

Още по темата
Днес в града се проведе протест на жителите заради казуса, а Общинският съвет в града излезе със специална декларация, в която заяви, че ако това се случи, се подменя изборният вот на кюстендилци. Кметът Петър Паунов пък заяви, че ако се стигне до мандат на ДПС в Кюстендил, ще се иска обжалване на изборните резултати от Турция.

Манолова е категорична, че хората в Кюстендил са настръхнали от избора на Методиев.

"За да не бъде провокиран етническият мир и да не се създава допълнително обществено напрежение, отговорното поведение е Александър Методиев да не бъде народен представител, т.е. ръководството на ДПС да го отзове като водач на листата в Кюстендил”, призова Манолова пред „Фокус“

По думите й по време на цялата предизборна кампания тя и кандидатите от БСП са предупреждавали, че ако хората не излязат масово да гласуват, е възможно в бъдещото Народно събрание от Кюстендилска област да влезе представител на ромите от Самоков. 700 етнически българи в областта са гласували за листата на ДПС с водач Александър Методиев.

Кандидатът на ДПС не е избран от собствения си регион и според една голяма част от кюстендилци е натрапен като народен представител в региона, категорична е Манолова.

Тя признава, че винаги ще има недоволни срещу избора на един или друг депутат, но според нея ръководството на ДПС трябва да направи промяната в листата заради напрежението в областта.

Манолова е убедена, че "сред гражданите на Кютендилска област се надига бунт".

"Затова призовавам ръководството на ДПС да постъпи отговорно и да убеди Александър Методиев да се откаже от депутатското място и да влезе втората от листата на ДПС”, допълва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
toshko.toshkov.98 преди 9 години
Петиция за премахване на новините на турски език по БНТ peticiq/novini_na_turski_ezik_po_bnt_out
47
1
 
1
 
! Отговори
Мирянин от 218 преди 9 години
С помощта на Дедо поп и най-вече с Божията помощ,ние си прочеохме молитвата и Бог ни чу както никога до сега-АМИН.
46
1
 
1
 
! Отговори
атака преди 9 години
господ да пази БЪЛГАРИЯ от такива *** политици с голямо въздешно самочуствие!!!Амин.
45
0
 
0
 
! Отговори
пешо преди 9 години
тия глупости като двойно гражданство и липса на принципа на отседналост води до това което виждаме в момента. Кой реши, че изборите трябва да са на празника на мюсюлманите- пак ДПС и другите съгласни. Браво на интелигентността на етносите и простотията на българите.
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо обвинявате Мая, когато ДПС и ГЕРБ настояваха да има гласуване в чужбина. И какво - ДПС взе 45 %, а ГЕРБ 25% и тия партии са облагодетелствани с това че им се прехвърлят гласовете тук, а по която и методика да става това, е несправедливо.ЕДИНСТВЕНОТО РЕШЕНИЕ Е ДА СЕ ЗАБРАНИ ГЛАСУВАНЕТО В ЧУЖБИНА, ОСОБЕНО ИЗВЪН ЕВРОСЪЮЗА. МАЯ Е ВИНОВНА АМА ДРУГ ПЪТ, що не си видите преференциите мухахахахаСЕГА ЩЕ ВИДИМ КАК СЕ МАЧКА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО, А ТЯ ИЗСЛУШВАШЕ ВСЕКИ, и въпреки бостанските договор
43
0
 
2
 
! Отговори
Край преди 9 години
Не е проблема в името . Проблема е в изборните правила на Мая. Не е важно кой как гласува, не е важно и кои как брои сега е важно как са ти написани изборните правила. Този кодекс е писан от политици и е за политиците. НАРОДА НЕ ИМ ЛИ НАЛОЖИ МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ В ДВА ТУРА няма занечени е дали и как гласува. При сегашните правила и никой да не гласува парламент пак ще ни направят.
42
1
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Ама *** червена, къде бяхте когато това престъпно недоразумение се подвизаваше в НС точно с вашето мълчаливо благоволение!?
41
0
 
2
 
! Отговори
ФЕН преди 9 години
ЗАБРАВИХ ДА КАЖА,ЧЕ ПОД ГОЛЕМИТЕ КАФЕВИ ОЧИ СЕ КРИЕ МНОООООГО "ЛЮБОВ" ГРАНИЧЕЩА С ВСИЧКИ ПЕРВЕРЗИИ В МОЯТА ГЛАВА!БЛАГОДАРЯ
40
1
 
3
 
! Отговори
ФЕН преди 9 години
АЗ СЪМ ОТ ТЕЗИ КОМПЮТЪРНИ *** ДЕТ СЕДЯТ ПО ЦЯЛ ДЕН ПРЕД НЕТА И НЕ ВЪРШАТ НИЩО,НО ИСКАМ ДА БЪДА ИСКРЕН И ДА СИ ПРИЗНАЯ НЕЩО.МАЙЧЕТО МНОГО МЕ ВЪЗБУЖДА КАТО ЖЕНА,МОГА ДА КАРАМ ЦЯЛА СЕДМИЦА НА ХЛЯБ И ВОДА,НО ИСКАМ ДА СЕ ОНОЖДАМЕ КАТО ЖИВОТНИ С НЕЯ!БЛАГОДАРЯ!
39
4
 
0
 
! Отговори
Манго преди 9 години
*** гласуват - *** оправляват!
38
1
 
6
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
KOLKO KRASIVA DAMA.
37
1
 
1
 
! Отговори
Hasan преди 9 години
Koi napravi silna DPS,koi im dade vlast,koi gi ostavi na napraviat etno partija.Sega triabva da si sarbat sami *nata koito zabarkaha.
36
1
 
4
 
! Отговори
Ангел Найденов преди 9 години
Прибирай се бързо в къщи-не се излагай пред хората още-и без това за резил станахме на тези избори...
35
1
 
18
 
! Отговори
void преди 9 години
Тая кокошка е толкова *** че не разбира грешката в собствения си "експертен" изборен кодекс, с който се хвалеше цяла година. Хората не протестират конкретно срещу Бат Сали а срещу подмяната на вота им. Да се подмени избраният със 1,5% от гласовете депутат с втория от листата не променя факта, че се натрапва депутат от партия, събрала само 1,5% и незаслужила представяне в областта. Мая Манолова обаче неглижира недостатъците на измисления от нея самата кодекс в опит да оплюе настигналата ги ДПС..
34
3
 
6
 
! Отговори
нерез преди 9 години
Майчето ако знай как ша га плющя ,ши са ожени за меня
33
2
 
7
 
! Отговори
Dino преди 9 години
Tazi idiotka e vinovna.Izborniia kodeks e nein.
32
2
 
18
 
! Отговори
лейтенат Николов преди 9 години
Мая Манолова не е в час...не си е изпила лекарствата....г-жа Манолова законите на БГ важат за всички и няма значение от кой пол и от кое племе....БГ няма нужда от конфротация с малцинствата,.....вие г-жа Манолова с твойта крадлива партия вече никога няма да управлявате БГ....г-жа Манолова вие и твойта партия сте СРАМ СРАМ за БГ нация
31
1
 
6
 
! Отговори
д преди 9 години
до 32, да съгласен съм да се забрани дпс, но въпроса е кои ще го направи като реално точно те или по точно доган управлява бг,затова и държавата е на тоя хал и става и по зле и постоянно прииждат вълни от ''бежанци''уж от сирия пък те повечето млади мъже от афганистан ислямизират ни и всичко си им върви по план и точно затова доган е главната фигура,кои още не му е ясно,защо напълниха парламента с тия малки партиики васали, прилагат правилото, разделяи и владеи
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ko? Ne!
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А аз зова Манолова да се отегли