Ще има кабинет поне година, никой няма интерес от избори!

Живко Георгиев: Много са желаещите да споделят благото от властта
187
Ще има кабинет поне година, никой няма интерес от избори!
Преговарящите дами от ГЕРБ. Снимка: БулФото

Коалиция в чист вид няма да има, но ще има правителство, което ще бъде подкрепено с достатъчно мнозинство при старта на парламента, прогнозира социологът Живко Георгиев пред БНР.

Той е категоричен, че никой няма интерес от предсрочни избори, затова поне година „ще изтрае“ дори кабинет на малцинството.

Още по темата
По отношение на преговорите за кабинет, които ГЕРБ провежда с парламентарно представените партии, Георгиев заяви, че има доста желаещи да споделят благато от управлението, но не много да споделят отговорности.

Според него са възможни коалиции на ГЕРБ с ПФ и/или ББЦ, но не и с АБВ.

„Това е самоубийствено за една млада политическа сила, която е претендент за място в лявото политичесо пространство. БСП да е в опозиция, а АБВ в управление, доминирано от ГЕРБ, е край на АБВ“, аргументира се социологът.

Георгиев смята, че за съставянето на правителство партията на Бойко Борисов може да разчита на гласове от АБВ и ДПС, но това ще е само в началото.

„Да държиш ключа към правителството, означава да си готов за избори във всеки един момент, а поне за година няма желаещи. Поне година ще изтрае каквото и да било правителство, дори на малцинството на ГЕРБ“, смята той.

Според него управлението е прекалено рисково и ще консумира непопулярни решения, така че на ДПС не им трябва да са на всяка цена във властта.

Срещу парламентарната си подкрепа ДПС със сигурност ще запази силни позиции във втория ешелон на властта, коментира социологът.

По думите му партията на Лютви Местан няма нужда да участва в първия ешелон, а да има работещ парламент и тя да се подготвя за местните избори с цел да разшири позициите си в местната власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До избирател-безпартиен 150 - ти си комунист,ха сега се гърчи от мъки гледайки към червеното минало на ББ.
106
2
 
2
 
! Отговори
социолог преди 9 години
На всички , които са гласували за малки партии ще им кажа. Не случайно в най-развитите страни като САЩ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ГЕРМАНИЯ и други има по 2-3 солидни партии и това е . Апропо да ви напомня думите на Чърчил - Ако изборите можеха да решават важни въпроси те щяха да ги забранят.
105
2
 
3
 
! Отговори
нов преди 9 години
С такъв тюрлюгювеч народът няма да се задоволи.Колективната отговорност на практика е безотговорност.Ако ГЕРБ отново се провали, за какво ще са отговорни партиите -патерици.Какво става най-накрая- гласуваш за една по-различна партия, тя пък отива с ГЕРБ и така купуват или по-точно крадат нашите гласове, уж да управляват.Това е мега измама.
104
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да има нови избори, защото партиите свършиха парите за купуване на гласове. За една година все ще съберат за някой и друг глас.
103
8
 
5
 
! Отговори
избирател-безпартиен преди 9 години
Червените *** умират от мъка , че няма избори за да могат да плюят денонощно по ГЕРБ. Сега вече и Волен Ибрикоглу им стана симпатичен . Червените *** за пари и майка си ще продадат.
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tva sa soporugi be , sopurugine na tremata Tikvaci be, na trimata Piponiaci be, na trimata Kratuniaci bei ima osteee mnoooOOOoogo mnogo da drapat dorde se ojeniat za trima glupaci- oti tekof otbor nema- zatova Donio Donev e vrha, zastoto gi iztrepa sas smeh i tapotii, maina
101
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А реформаторските охлюви, дето протриха жълтите павета да протестират и да надуват цяла година вувузели, сега набиват остатъците от кокалите и се тъпчат под масата с подхвърлени залъци. Един мазен подмазвач, допълзял на четири крака до премиерската службица, раздава агенции на любовниците им, купува лимузини S класа, докато другият ухилен предводител на нацията, дето са му се разцентровали тотално жиците на възприятията, се репчи и пъчи на Руската мечка с нелепото самочувствие на хлапак, неосъзнавайки, че може да бъде размазан от същата като муха в стъкло.
100
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спокойно, царството на БГ олигарсите свършва,защото няма нищо за крадене,а заграбеното не го управляват добре и е на загуба.Друго освен европари и контрабанда не остана.
99
6
 
3
 
! Отговори
до кошмара атака преди 9 години
Волене, ти ли си бе ? Що се криеш бе ибрико
98
1
 
6
 
! Отговори
баща ми е милиционер преди 9 години
интересно ми е, избирателната активност е ниска и ни показаха как се купуват гласове, карат се с автобуси турци да гласува(те не говорят български), като се съберат тези, колко остават? имам предвид хора, които си плащат издръжки, плащат ток, вода и др. КОЙ Е ИЗБРАЛ ТЕЗИ... АЗ НЕ.
97
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на снимката три бивши комунистки който ти българино избрапо добре да те управлява комунист отколкото бивш комунист!
96
0
 
6
 
! Отговори
щурофон преди 9 години
До МУСАЛА 132Мисля че не си разбрал подтекста правилно г-н МУСАЛА.Понеже и аз не искам гражданска война, а спокоен и нормален живот и достойни старини, взех тежко решение и отидох във Франция!но роднините ми са тук и едва свързват двата края в ограбената ни родина БЪЛГАРИЯ!
95
5
 
7
 
! Отговори
БГ преди 9 години
До КОШМАРА- АТАКАИбрико, в правителството на Олигарски зам. министъра на образованието нарича Ботев и Левски цитирам "смутители в Османската империя"!?!Вие националистите от ЮРУШ осигурявахте кворума с това НС и ДПС управляваше!Гнусно е!!!!Да живее България!
94
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като гледам, как се подреждат във властта, само продажници, ционистки марионетки и антибългари, които ще продължат геноцида срещу българския народ, РЕВОЛЮЦИЯТА е неизбежна. Ако бъде съставено правителство му давам един месец, не повече и ще следват масови протести.
93
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
izbori za demokracia glasyvashti bednite ,vlasta v bogatashite posredstvom vashia glas ,takiva tapanari i sas svest da gi tarsish moje da namerish samo v balgaria ei zatova da vi strijat i doqt .mizernici.prosti.
92
4
 
21
 
! Отговори
КОШМАРА- АТАКА преди 9 години
Забравихте ли че Буда тиквата назначи за министър на културата,на БЪЛГАРСКАТА култура чистокръвния турчин Вежди Рашидов бившия мултак? Забравихте ли че същата тази тиква назначи за министър на транспорта чистокръвния *** Ивайло Московски? Забравихте ли че при Герб бе апогея на *** престъпност и на убийствата от *** на възрастните хора по селата. Забравихте ли че при Герб *** *** се изгаввриха с портретите на Левски,Ботев и Каравелов?
91
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия кухи *** красиви като горгони са лика прилика на тъпонгера мутрьо. Стоят почти като вв Уестминстърския дворец.
90
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще има кабинетама друг път
89
11
 
2
 
! Отговори
БГ преди 9 години
До КОШМАРА-АТАКАИбрико, не обиждай - защо ли бдителния *** спи, а отговори без регистрациите на бялата зпатка и на *** от ЮРУШ щеше ли да може да функционира НС и то да крепи правителството на Олигарски?120 гласа на БСП и ДПС не стигаха!!!Истината боли!Да живее България!
88
2
 
13
 
! Отговори
КОШМАРА- АТАКА преди 9 години
Бареков днес от Брюксел където отиде след като успя да измами 100-на хил. психично болни бедни неудачни хорица каза че си приличат с кума си Борисов,но са в различни плоскости- Той Европейски политик а Борисов национално богатство-