Борисов: Орешарски да си поеме отговорността за "Червеи"-те

Лазаров се справял добре, изпълнявал нарежданията на бившия премиер
Обновена: 13 фев 2015 09:41 | 13 фев 2015 07:00,
110
Борисов: Орешарски да си поеме отговорността за "Червеи"-те
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че главният секретар на МВР Светлозар Лазаров се справя добре и щом е изпълнявал нарежданията на Пламен Орешарски относно "Червеи"-те, бившият премиер трябва да си понесе отговорността. Премиерът Бойко Борисов изрази и съмнения, че може да бъде обвинен в реваншизъм и конфронтация от опозицията, ако смени началниците на службите.

Като премиерът Орешарски ги е карал да вършат, каквото вършат, да си понесе той отговорност, той е прекият началник, а те са изпълнители, обобщи Борисов в Брюксел, цитиран от БТА.

Още по темата
Той заяви, че главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в момента се старае много. Ако началникът му го е карал да прави глупости, те са ги правили. Надявам се сега на прокуратурата да извади всички виновни. Ако е сгрешил, окей съм да го сменя, също и за (директора на ДАНС Владимир) Писанчев - стараят се, в доклада са посочени, че са се справили добре, отбеляза Борисов по повод анализа на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства и разработката "Червеи".

По думите на премиера, ако има промени в службите в тази ситуация, това ще възпали опозицията, отново ще започнат да си мислят, че се търси реваншизъм, конфронтация.

Според премиера спокойствието в момента - че никой не преследва никого, не го подслушва, би изчезнало с промени в службите.

Виждате по тези "Червеи" какво се случва, преди това беше "Галерия", "Октопод", какви ли не чичкови червенотиквениковчета, какво ли нямаше. Сега пак ме тласкат с подобни смени отново да възникнат всички тези дискусии, дебати и разправии. На мен и на тази държава трябва поне още половин година спокойствие да мине през нещата, които вършим. Най-лесно е да ги омета, но кого ще сложа, какво по-добро ще се случи - отново ще започнат да ни говорят за полицейщина и т.н. Извел съм си поуки за мен, коментира премиерът.

По повод темата за борбата с тероризма, обсъждана тази нощ от Европейския съвет, Борисов заяви, че България е сред държавите, които имат добра система и добри служби за сигурност.

Беше отчетено това, което България е свършила по терористичния акт в Сарафово, това, с което е помогнала на френските служби преди дни и огромните предизвикателства, добави той.

Премиерът съобщи, че колкото и да е трудно, ще подкрепи проекта за създаването на регистър на пътниците с въздушни превози от и до ЕС. Защитниците на правата на човека много ще говорят по тази тема, но мисля, че може да се преглътне като нарушение на човешките права, защото после много други права се нарушават и се заплаща с човешки живот, поясни премиерът.

Борисов изрази предположение, че ще бъде необходима промяна в правилата за Шенген заради борбата с тероризма, защото държавите по външните граници трябва да имат достъп до огромен обем информация и до информационните системи. Вече сме в хипотеза на много тежка обстановка относно терористични нападения.

България е най-тежката външна граница, може би в Италия е подобен тежък натиск, така че не става въпрос да се борим да ни приемат в Шенген, заяви премиерът.

Новите условия изискват тези системи да ни бъдат предоставени, ако искат да бъдем ефективни. Вече въпросът дали сме в Шенген не се обсъжда чисто политически, като политически успех. Днес проблемите по границата изискват да бъдем много по-действени, активни и да ни се дадат тези възможности, а и ние да си отвоюваме правото като много надеждна граница, допълни министър-председателят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
BB преди 9 години
Pak Propaganda na bB koi ti varva be pi4 ja hodi pri zeza seksa borislavova da prasnuvate t.saresan i vsemi lileto pavlova mnogo e otslabnala strada boku Mai si ja isostavil dado besche Partisanin tati bkp as se 4ustvsm do boku Super sa Tova Sam v gerb eto Ministerka Sam abe gotini ste
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко стига се оправдавай с предишните Орешарски е политически труп вече
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
razlikata medu vi e 16 miliarda
67
0
 
1
 
! Отговори
аас преди 9 години
Бембето-БМБ,Буда,като и мутра пак сее божествени мисли. Що ми струва ,че информацията от "Червите",,СРС и т.н. е отивала при Бойко Борисов ц.Ц.
66
0
 
5
 
! Отговори
А ти ............... преди 9 години
Мутрата Бойко Борисов излъга за:1. Ще се бори срещу престъпниците2. Ще сложи край на разграбването на държавата3. Ще бъде безкомпромисен към измамите в съдебната и изпълнителна власт.4. Ще постигне повишаване на жизненото равнище на нацията като цяло.5. Ще премахне сивата икономика.ОЩЕ ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ИЗБРОЯВА ???????????????????????????
65
0
 
3
 
! Отговори
ЩО ЗА ИДИОТЩИНИ преди 9 години
А МУТРАТА ОТ СНИМКАТА СЕГА ТРЯБВА ДА СЕ РАЗПЛАЩА С ТИЯ, КОИТО ГО ДОКАРАХА НА ВЛАСТ. В ПРОТЕСТИТЕ ПОТЪНАХА МИЛИАРДИ, КОИТО "СПОНСОРИТЕ" НА ГЕРБ СИ ГИ ЧАКАТ. ЗАТОВА И СЕ ВЗЕМА ТОЗИ БЕЗПРЕЦЕДЕНТЕН ЗАЕМ ОТ ОТ 8 МИЛИАРДА ЕВРО - ХЕМ ДА СЕ РАЗПЛАТИ, ХЕМ И % - ТИ ПЕЧАЛБА, ХЕМ И ДА ОТКРАДНАТ КАКВОТО МОГАТ, ЩОТО ЗНАЕ ЛИ СЕ. ДА НЕ ОТКЛОНЯВАТ ВНИМАНИЕТО С ЧЕРВЕИТЕ, ЩОТО СКОРО ЧЕРВЕИТЕ ЩЕ ГИ ЯДАТ, МРЪСНИЦИТЕ
64
2
 
2
 
! Отговори
Aнонимен преди 9 години
Призовавам ислямска държава да взриви в България парламента министерски съвет и президентството.Управляващтата вихрушка станаха милионери за 4 години а народа е безработен и мизерува и гладува.Аз съм безработен по вина на държавата от 8 години и вчера ми отказаха социална парична помощт като безработен.Освен да ям сняг през зимата а през лятото да паса трева друго не виждам.Джихадисти взривете ПАРЛАМЕНТА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ И ПРЕЗИДЕНТСТВОТО тази корумпирана престъпна милионерска *** оставка оста
63
1
 
7
 
! Отговори
mitova преди 9 години
Нагло нищожество! Явно много го е шубе да не излезнат наяве "предателите" в редиците на МВР, да не стане ясно КОЙ им е плащал, за да изнасят служебна информация.... Пре Орешарски поне подслушването е ставало с разрешени СРС-та, не като при Цецко - дългото ухо!
62
2
 
7
 
! Отговори
владетеля преди 9 години
КОЙ ТРЯБВА ДА ПОЕМА ОТГОВОРНОСТТА ЗА ПРОТЕСТИТЕ И ПЛЮЕНЕТО СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ!!!!КАК НЕ ВИЕ СРАМ ДА ЛЪЖЕТЕ И ЗАБЛУЖДАВАТЕ НАРОДА,БЕ ***!!!!!
61
1
 
4
 
! Отговори
... преди 9 години
bezkraino mrasni6ko e vsi4ko , nezavisimo s kakvi cvetove e opleskano
60
4
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
Борисов няма защо да се прави на токущо събудил се от дълбок сън човек. Това което той е правил като главен секретар на МВР, същото го прави Светлозар Лазаров - законите са същите и практиката е същата. Така че както Борисов е замахнал да даде една плесница другиму, така накрая ще я зашлеви сам на себе си.
59
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скриха го Орешарски, така както скирха Станишев и Бисеров.Ало, прокурора, какво стана с Бисеров? Защо го покрихте?
58
5
 
10
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
Борисов,вие сте ни ясни бе!Все другите са виновни.Вие сте вечно чисти и то чисти като момински пазви в демократична България.Както винаги всички прехвърлят вината на предишните.
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко ,Орешарски съм поемам всичко спокойно
56
4
 
10
 
! Отговори
Гнусен червей преди 9 години
Много го е страх от Ореха нещо само него плюе :) ***
55
3
 
13
 
! Отговори
стига трии преди 9 години
Ореха въобще не коментира Боко.Това е много под неговото достойнство.
54
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво доживяхме. Смени дежурния виновен. Отсега нататък ще чуваме провиненията на Орешарски. Той и шестте "не"та е написал.
53
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов пак е съставял изречения.
52
8
 
2
 
! Отговори
Хан Крум преди 9 години
Измети ги до един всичките поучи се от Грузинският опит как се справят с корупцията и ред други неща в службите и МВР.
51
0
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Кой на кого е слуга?