Данъкът върху пенсиите е крайно непопулярна мярка

Адемов: Пенсионерите работят, защото парите не им стигат
Обновена: 18 фев 2015 12:23 | 18 фев 2015 12:23, Екип на Bulgaria On Air
35
Данъкът върху пенсиите е крайно непопулярна мярка
Снимка: bgonair.bg

Крайно непопулярна мярка е въвеждането на 10% данък върху пенсиите на работещите пенсионери и трудно ще бъде подкрепена от парламента предвид размера на пенсиите у нас. Така бившият социален министър Хасан Адемов коментира спорната идея на Асоциацията на индустриалния капитал в България, обсъдена на дискусията от 17 февруари за пенсионната реформа, в сутрешния блок на България Он Ер.

Още по темата
"Пенсионерите работят, защото пенсията, която получават, не е адекватна за техните потребности и от тази гледна точка има хляб в тази дискусия, но на този етап едва ли може да се стигне до експертно решение. Според мен поне на този етап тази мярка изглежда невъзможно да бъде приета.",  обясни Адемов.

Бившият социален министър коментира и решението на депутатите да създадат временна комисия, която да проучи финансовото състояние на пенсионно-осигурителните дружества и управляваните от тях универсални и пенсионни фондове. Според него тази комисия ще допринесе за повече прозрачност.

временна комисия, която в срок от един месец да проучи финансовото състояние на пенсионно-осигурителните дружества и управляваните от тях универсални и пенсионни фондове и прилагането на регулаторната рамка.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/politika/2015/02/17/komisiia-v-parlamenta-shte-prouchva-pensionnite-fondove.254771
 

"Има очаквания от обществото да има по-голяма прозрачност върху дейността на частните пенсионни фондове, а не да създадем наднадзорна комисия, която да контролира Комисията за финансов надзор. Трябва да дадем възможност на народното представителство и обществото да се запознае в детайли и да има по-голяма прозрачност в дейността на тези фондове, защото не е тайна, че голяма част от българските граждани нямат и елементарна представа какво се случва с техните пари.",  коментира Адемов.

Половината от българските граждани, които имат право за участие в универсалните пенсионни фондове, са служебно разпределени по фондовете, подчерта бившият социален министър. По думите му хората не знаят в кой фонд са и съответно очакванията са много големи.

Чуйте коментара на Хасан Адемов за пенсионната реформа във видеото на bgonair.bg


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
атанас тодоров преди 6 години
Още един начин да съсипят българския народ.Данъци и такси върху всичко,а народа да му мисли..Ще ни съсипе това правителство
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А са ми барнали пенсията,а съм минал у сивио сектор!
Шефа ми спестява сто кинта,а аз получавам към заплатата още стотак от горе!
Наколко десетки,а защо не и стотици хиляди като мене,минимум по 150 лвданъци и удръжки,нека да познаят колко ще спечелят и колко ще загубят!
Обаче такива депутати пращящи от мозък са поне 3/4 от НС и за това резултатът е подобен!
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сияна
Сияно,много си проста ма-а-а-а-а!
Ако такива,като Стефан Данаилов източваха държавата и то по тоя начин здраве да е!
А източването върви,поради тъпи парчета като тебе!
26
2
 
1
 
! Отговори
Сияна преди 6 години
Адемов колко незнайни партиици има които вземат възнаграждения по няколко пъти знаеш ли.Живия пример е Стефан Данаилов и от вашите редици е същото и то доста хора.Данаилов взема пенсия от държавата,депутатска заплата от държавата,лекторски от института пак от държавата и хонорар за участие във филми там вече кой му ги дава не се знае.Помисли как се източва държавата и сега сме принудени да теглим заеми точно по тези причини,защото
парите на държавата изтичат а ние обикновенните хора и децата ни
25
2
 
2
 
! Отговори
Роси преди 6 години
Ами да стане популярна ако искаме държавата да има пари.Как в 80% от европейските държави имат ние не.Защо като е необходимо,няма кой да ни изсипе човал с пари от небето нали Адемов.И вие плащайте не се почесвайте,плащайте яко данъци и такси ,защото неможем да ви носим повече на плещите си.Всичко е до време,остаряхме,оредяхме и се разболяхме.Като гледам какъв си загладеничък можеш да се лешиш от храна малко и да направиш някое дарение.
24
0
 
7
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
Компромисно решение трябва да се вземе и то е. Пенсионерите в частният сектор да си работят колкото искат, но ако са в държавния или заплата или пенсия (държавните учериждения са се превърнали в хранилки за цели родове и приятелски кръгове, имат служители на които им се налага да ползват памперси). Мисля, че така е справедливо и за едните и за другите. Нищо лично против никого, та нали ако доживеем и ние ще сме пенсионери, макар че няма да има кой да ни осигурява.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До мп24
MLADITE SA MARZELIVI ,ZASHTOTO NISHTO NE RAZBIRAT,A ISKAT GOLIAMI ZAPLATI
22
0
 
7
 
! Отговори
до 25 преди 6 години
Отговорът е в това което си написал - "нормални (богати)". Милата ни Родина не отговаря на нито едното от двете.
21
0
 
7
 
! Отговори
Един преди 6 години
Във всички нормални ( богати ) страни пенсиите се облагат!
20
0
 
11
 
! Отговори
мп преди 6 години
До анонимен 3 ;Ще работят за 200-300лв. ,защото работодателите нарочно дават тази заплата, защото знаят,че млад човек няма да работи за тези пари.Подиграват се с младите-работят по10-12часа на ден
19
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KOITO RABOTI NIAMA PRAVO NA PENSIA
18
0
 
11
 
! Отговори
хелена преди 6 години
Уважаеми управляващи,престанете с тази наглост,да взимате пари от бедните.Щом ходят на работа,значи са принудени.На кого му се ходи да виси по 12 часа като охрана или лелка в детска градина.
ВЗЕМЕТЕ НАЙ-ПОСЛЕ СПРАВЕДЛИВОТО РЕШЕНИЕ-ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ДА СИ ПЛАЩАТ СОЦИАЛНИТЕ И ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ ОТ ДЖОБА СИ!!!ДОКОГА РАБОТЕЩИТЕ С МИЗЕРНИТЕ СИ ЗАПЛАЩИ ЩЕ ИЗДЪРЖАТ НЕКЪДЪРНАТА,НЕКОМПЕТЕНТКА И КОРУМПИРАНА АДМИНИСТРАЦИЯ!ДОКОГА БИВШИ ВОЕННИ И МИЛИЦИОНЕРИ ЩЕ ЗАЕМАТ ПОСТОВЕ В ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ!
17
0
 
5
 
! Отговори
Gabara преди 6 години
До №2 Ами докато пишеш данАк, ще си безработен. За неграмотници няма работа!
16
1
 
4
 
! Отговори
До Абе многознайко преди 6 години
Не си си плащал ти осигуровките, след като си пенсионер с тридесет години трудов стаж. Явно си категориен, от "службите". Защото ако си бил миньор, с този стаж, няма да имаш сили, да си вдигнеш панталоните.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужас все едно сме под турско робство с тия данъци за всичко.
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нито дума за възраста и стажа-ей така лекичко ще ни го..............след един два месеца!
13
1
 
11
 
! Отговори
СЕЛЯНКА преди 6 години
Аз не познавам работещ пенсионер който е получавал минимална работна заплата .Направете справка какви заплати вземат тези около 200 х.пенсионери и ще разберете защо за младите няма работа и децата ни бягат в чужбина.
12
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3
Абе многознайко,аз моята пенсия съм си я ззаслужил,защото съм си плащал осигуровките цели 30 г.в размер такъв,че да вземам доста повече от космическите за тебе 350-400лв!А тези работещи,които вземат по 250-300 лв. изглежда толкова могат! Аз си работя защото освен че ми е кеф,това е и мое право. И от ново си плащам осигуровки и данъци! Работа няма единствено за мързеливите,прекалено претенциозните и неграмотните!
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При Т.Ж., свободна бройка можеше да се заеме от пенсионер, след разрешение от работна сила, само и единствено ако няма за нея друг кандидат.
10
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Мари
Те и сега си плащат данък там където работят, а защо трябва да им се удържа данък и на пенсията? Това е нещо което те са си осигурявали за толкова години работа. И стига с това заемали местата на младите. Днешните младежи са просто мързеливи, но с големи претенции.