МВР шефът хвърли оставка, Борисов я прие!

Решението на Вучков най-вероятно е заради разногласията за главния секретар на МВР
Обновена: 4 мар 2015 14:22 | 4 мар 2015 11:26, Веселина Йорданова
112
МВР шефът хвърли оставка, Борисов я прие!
Снимка: архив, Булфото

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков е подал оставка на заседанието на правителството, потвърдиха за Dnes.bg от пресслужбата на Министерския съвет. Оставката на Вучков е приета.

Вероятна причина за решението на вътрешния министър са разногласията с правителството около предложението за нов главен секретар на МВР.

Още по темата
Министърът е сред основните критици на сегашния главсек Светлозар Лазаров. Миналата седмица Вучков анонсира, че днес ще съобщи името, коeто предлага за поста, а дни преди това стана ясно, че премиерът Бойко Борисов не обмисля смяна.

Въпросът кой да е шеф на трите служби скара сериозно партньорите в управляващата коалиция преди седмици. Премиерът Бойко Борисов даде да се разбере, че е доволен от работата на Лазаров и шефа на ДАНС Владимир Писанчев и че не смята да ги сменя. Направените от тях грешки Борисов оправда с това, че са изпълнявали заповеди на бившия премиер Пламен Орешарски.

Реформаторите и Патриотите обаче поискаха смяната на Лазаров, Писанчев и шефа на ДАТО. На тяхна страна застана и президентът, който се противопостави на мнението на премиера.

През февруари парламентът прие окончателно промени в Закона за МВР, според които главният секретар на МВР отново ще бъде назначаван с указ на президента по предложение на правителството.

С предишните изменения в закона, приети от бившите управляващи, това правомощие на държавния глава беше отнето, което предизвика ГЕРБ да обвини БСП и ДПС, че причините са политически.

С приетите от предишния парламент изменения главният секретар се назначаваше от правителството по предложение на министъра.

Оставката на Вучков на практика е първата министерска рокада в кабинета. Досега има и един сменен от премиера Бойко Борисов зам.-министър - Бранимир Ботев, който отговаряше за туризма. В първия кабинет на ГЕРБ Вучков беше заместник на Цветан Цветанов в МВР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Достоен човек, като Вучков отдавна не сме виждали из политическата ни сцена. Борисов кого лъжеш, че не угодничиш на турците. Как допуснахме в тъпата ни държава, хората дето ни бесиха и колиха да властват с всяка власт. Итоя т.нар. премиер дет се кланя на фесовете само и само да си запази поста. Предател, а защо поне не си признаеш пред избирателите. Стига с тези тъпизми- то не беше, заради шефове на ФБР, то не беше че нямало с кой да се замени лазаров. Не те е срам Борисов. ЛЪЖЕЦ!
45
4
 
44
 
! Отговори
ДИДИ преди 9 години
Време е и Борисов за подаде оставка. Ние ще я приемем!
44
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
при всеки скъсан минискус,по един министър ще пада.
43
0
 
16
 
! Отговори
Инфо преди 9 години
Сутринта в 9 ч около паметника на Руската армия, в частта около турското посолство имаше страшни гърмежи. Целия район се разтресе все едно имаше бомби- 4 гърмежа. Беше страшно! Но нямаше полиция и реших, че е някакъв салют, понеже бяха отцепили района около св. Александър Невски. А сега научавам че ФБР шефа бил тука, а министъра подал оставка. Не знам дали има нещо общо, но никой не дава инфо защо са тия гърмежи и какви са. Честно да си призная хората мислеха, че е атентат!
42
2
 
10
 
! Отговори
атаКИСТА преди 9 години
Владо Кузов трябва да е следващия вътрешен министър
41
0
 
25
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
Сега да хвърли оставка и министъра на отбраната!
40
3
 
42
 
! Отговори
морски преди 9 години
ОСТАВКА на цялата герберска ***!
39
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слагайте за министър Особената форма на главата и да се приключва този фарс!
38
3
 
9
 
! Отговори
ченге преди 9 години
До до ченгеТе са деца на комунисти. Как иначе, при положение, че си завършил "Хореография" и си пълен пуяк за три години ставаш секторен началник. Агрономството и педагогиката са трудни и достойни за уважение професий, но МВР не е нито овощна, нито детска градина.
37
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
борисов е зависим от дс и дпс,държат го с компромати за миналото му
36
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да ни вкарате във война! Просто няма да го позволим!
35
5
 
12
 
! Отговори
me преди 9 години
А дали пък не си подава оставката заради труп номер Н? Аз не помня толкова показни убийства случващите се с постоянен темп. Това не е нормална държава. Не знам за какво са се сдърпали с ББ, но липсата на ред и спокойствие е нож с две остриета. Рано или късно, ще започне да реже и властта.
34
1
 
12
 
! Отговори
бай Петко преди 9 години
На следващите парламентарни избори лидерите на партиите да НЕ слагат в листите досегашни и бивши депутати. Само тогава може да има свежа сила в следващия Парламент. Те се оядоха и за нищо не мислят освен за джоба си. Новите ако искат да работят до два мандата !
33
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Върнете парите герберасти
32
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ясно беше, че такъв начетен човек не може да вирее в това правителство и то точно на силово министерство!
31
4
 
9
 
! Отговори
до ченге преди 9 години
Къде ги видя 50 хиляди комунисти?Ако наистина си ченге знаеш,че състава на МВР бързо се подменя и служители ,започнали преди 1990г са вече малцинство.
30
5
 
34
 
! Отговори
По-дъртия преди 9 години
Браво на В.Вучков, няма да сърба попарата на ЦецоЦв-***.
29
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно Лазаров и Писанчев са му по скъпи след като с лека ръка се разделя с единствения си свестен министър .... мнооого глупав ход ,но за Борисов явно е по важно да се хареса на шефа на ФБР!!!! За мен този човек вече е една НУЛА!!!!!
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вучев хвърля оставка , когато трябваше да се срещне с шефа на ФБР, който е у нас. Май няма случайности!
27
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
спрете курупцията в страната