9 столични болници склониха да се обединят в дружество

Всяка болница сама ще прави обществените си поръчки, увери Пенков
20 май 2015 18:41,
7
9 столични болници склониха да се обединят в дружество
Снимка: Reuters, архив

Директорите на 9 столични болници са съгласни да се обединят в Гражданско дружество. Това каза пред журналисти зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков след среща между ръководството на МЗ и директорите на лечебните заведения.

Целта на гражданското дружество, което ще бъде създадено по смисъла на закона за задълженията и договорите, е оптимизиране на административните разходи на деветте болници. Пенков допълни, че на срещата е представен на директорите проектът на договор за Гражданско дружество, а в петък предстои среща с юристи за уточняване на детайли по документа. Предстои да се определят и вноските на всяка болница за издръжката на Гражданското  дружество. Координатор на дружеството ще бъде Красимир Ангарски.

С директорите е била обсъждана и темата за консултанстката дейност между болниците. Директорът на болница "Света Екатерина" проф. Генчо Начев е предложил консултантите да не получават възнагражедние, ако бъдат повикани за консултация в една от деветте билници.

Проф. Начев коментира пред журналисти, че по веме на срещата е обяснено на директорите на болниците, че ще правят общи обществени поръчки за стерилизация, хранене, чистене и други.

Всяка болница сама ще прави обществените си поръчки за снабдяване с лекарства и консумативи, каза още д-р Пенков.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименВиж как правилно и прилежно си ги изредил.
5
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко в крайна сметка опря до обществените поръчки... Беше ясно, алчни кожодери, начело с Транквиланта, т.е. г-н Министъра!
4
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак сдлеки на тъмно. Абе тия умните и красивите гербокомсомолци нали бяха за прозрачност ?
3
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ги склониха! Поредната ГРАБаджийско-ДЕформаторска идиотия!
2
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
AUSTRIA (2013)278 болници с 66 831 легла (762 легла на 100000 души население)От тези 278 болници 122 са публични , 156 са частни (данните са от сайта наавстрийската статистика statistik.at)БЪЛГАРИЯ262 болници с 45 537 легла (данните са от НСИ)ДОЛНИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ МАНИПУЛАЦИИ ПРОДЪЛЖАВАТ само и само да не се плаща за здравеопазване.
1
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво! Браво! Още една структура с чиновници. Явно това се прави за да не се бламира министъра. та да не се види колко глупост може да сътвори . пък ида се намери една високо платена длъжност на Ангарски. Интересно неговата заплата на колко чиновнически заплати от "обединените" болници ще бъде равна.