РБ не щат Костов за шеф на "Банков надзор"

Мартин Димитров очаква "прелюбопитни факти" за КТБ
24 юли 2015 14:25, Анисия Иванова
8
РБ не щат Костов за шеф на "Банков надзор"
Снимка: Bulgaria On Air

Кандидатурата на Димитър Костов за шеф на "Банков надзор" е спорна. Тази теза защити пред телевизия Bulgaria On Air депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров.

Новият управител на централната банка Димитър Радев предложи именно той да поеме надзора. Димитров обаче се мотивира, че Костов е бил финансов министър в управлението на Жан Виденов, когато страната изпадна в най-тежката криза от началото на прехода и 10 банки фалираха.

Още по темата

Депутатът от РБ е категоричен, че тази кандидатура трябва да бъде оттеглена. "Ако тя бъде представена, от РБ ще гласуваме против", категоричен е той и допълни, че за този пост трябва да бъде избран човек, който с цялата си биография внушава сигурност. На този критерий Димитър Костов не отговарял.

"Парламентарната група на РБ реши, че хората, които са били в управлението на централната банката по времето, когато фалира КТБ, не трябва да бъдат преизбирани", допълни Мартин Димитров.

Той съобщи още, че очаква "прелюбопитни факти" от международното разследване за КТБ.

"Ще има много конкретика от това разследване, както и от одита, който Сметната палата прави", убеден е Димитров.

По думите му до момента много малко факти са излезли на повърхността около КТБ, а много повече са спекулациите.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
българин преди 8 години
До Ред арми 4:А приликата между Костов, Радев и тебе е, че сте съветски мекерета.
5
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 8 години
Естествено, че РБ няма да иска Димитър Костов за подуправител на БНБ. Тук не става въпрос за квалификацията му, а за това, че е солидарно виновен за полтиката на БНБ по отношение на КТБ и още много други неща, а освен това, жена му и цялото му семейство са били на богата хранилка в КТБ. Кел файда от квалификацията му, щом я прилага главно за собствено обогатяване и то за сметка на данъкоплатците и спестителите.
4
1
 
1
 
! Отговори
Каракочев преди 8 години
Те не приемаха и поправките на ДПС за съдебната реформа, пък най-неочаквано "с компромисния проект постигнаха най-радикалното от тяхната програма". Голям смях.
3
1
 
3
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Какви са приликите между Димитър Костов и Димитър Радев?- И двамата са зам. министри при Жан Виденов.Какви са разликите между Димитър Радев и Димитър Костов?- Димитър Радев е зам. министър на Иван Костов, а Димитър Костов не е...
2
1
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
УУУУУУУУУУУУУУУ, знаят твърде много, за да могат да ги махнат просто така.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Марш от хранилката! Трябва да ги уволнят за КТБ и да ги разследват, не да ги предлагат за подуправители! WTF! Това може само в Чалгария да се случи. Наглеци!!!! ОСТАВКА! БОСТАНСКА ***! Начело с ДЕБЕЛЯН ПРАСЕВСКИ! УУУУУУУУУУУУУУУ