"Нормална държава" – кредото на Кадиев

Слоганът на новосъздадената му партия ще е: Всичко отначало!
Обновена: 16 фев 2016 15:18 | 16 фев 2016 14:37, Камелия Цветанова
77
"Нормална държава" – кредото на Кадиев
Снимка: БТА

Отцепникът от БСП Георги Кадиев тръгна на битка за "Нормална държава", защото в момента България е всичко друго, но не и земен рай, както се пее в химна на страната ни.

Основният слоган на бъдещата партия "Нормална държава" е "Всичко отначало" , защото "положението е такова, че вече с кръпки не става".

Още по темата

Тя ще бъде модерна, прогресивна и проевропейска партия и за хора, които не са били политически обвързани.

Всякакви съмнения за корупцнионни схеми пък ще бъдат незабавно пресичани, закани се основателят й Георги Кадиев.

Амбицията му е до септември регистрацията на партия "Нормална държава" да е факт, за да участва в предсрочните избори, които според него са неизбежни, но кога точно ще се случат зависи от премиера Бойко Борисов и търпението, с което разполага.

Участието на новата формация във вота ще е самостоятелно, отсече Кадиеев. Самият той пък още не е решил дали ще се кандидатира да президент, защото това зависело от резултатите, които ще има новата му партия на предсрочните избори.

Според него хората вече са напълно разочаровани от случващото се в държавата.

Като доказателство за това бившият социалист цитира данни от изследване на "Галъп", което сочи, че 71,5% от хората смятат, че България не е нормална държава.

"Ние не се слагаме в рамките на ляв, десен, центристи проект. За мен към момента голямото разделение не е ляво и дясно, а корумпираните срещу некорумпираните, отвратителните срещу отвратените. Огромната част от обществото са отвратени",обобщи Кадиев.

Той смята, че сега нещата стоят така: България е на първо място по бедност, по изостанали региони, по смъртност, по самоубийства, по брой емигрирали.
 
"Това положение е непоправимо, кръпките не работят, реформите се провалят една след друга, историческите компромиси по-скоро убиват държавата, отколкото й помагат", коментира още Кадиев.

Платформата на неговата партия има няколко приоритета, като един от основните й стълбове е възстановяване на ролята на държавата в икономиката.

Това можело да стане чрез държавни инвестиции в стартиращи компании.

Не по-малко важно е създаването на икономиката на знанието, защото според политика бъдещето е въвличането на науката в икономиката.

Георги Кадиев се обяви и за изграждането на средна класа, защото такава в момента липсвала, но пък именно тя била гръбнакът на обществото - не се продавала на избори за 50 лева, искала децата й да ходят в добри училища и да имат бъдеще.

На трето място в платформата си той подредби амбициозната задача да върне българите от чужбина.

"Два милиона българи напуснаха държавата и е крайно време да се инвестира в тази посока. Не искам ние да сме последното поколение, което изпраща децата си в чужбина, спира тока и закрива държавата", отсече Кадиев.

"Когато има повече кацащи на Терминал 2 на Летище София, отколкото заминаващи, тогава ще сме постигнали успех", коментира още той.

Партията на Кадиев е третият лъч отцепници от БСП, които правят нов политически формат. Преди него бяха Георги Първанов с АБВ и Татяна Дончева с "Движение 21".

Въпреки че идват от една централа - на "Позитано" 20, Кадиев увери, че няма да се обедини с тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
НОРМАЛНА преди 8 години
Много съм доволна от прочетените коментари до тук! Наивниците са намаляли драстично . Хора това е поредния лъжец ! Да се борим да отпаднат субсидиите за партиите . Тогава ще излязат напред истинските доброжелатели .А сега хитреците ,се надяват да "лепнат" и субсидията . О боже , докога тази *** ще ни пие кръвта ???
55
0
 
1
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Тоя другар надмина всички по наглост. Още не му е проходила партийката и вече говори за инвестиране на държавни средства (наши пари) в прохождащи (чии ли ?) фирми. Абе брато , 21 век е бре, стига ни пробутва доматите с колците. Ми поне докато влезеш в парламента недей да показваш колко голяма уста си отворил. Белите акули в сравнение с теб са като агънца бре.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като повечето социалисти и другарят Кадиев е милионер. Фирмите, регистрирани на името на неговата другарка изнасят евтиния ток от България, което естествено оскъпява енергията за нас-българите. Другарят Кадиев е много близък с другаря Овчаров, който му уреди този златен бизнес. Нормална държава би означавало изчадия като другаря Овчаров, Кадиев и неговата другарка да бъдат натикани където им е мястото, а заграбеното от тях да бъде конфискувано.
53
0
 
3
 
! Отговори
жеко преди 8 години
добре де що да няма и една по-нормална партия в българия отворена към малкото останали нормални хора на тази територия
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормална държава ще има когато тоя червен енергиен мафиот влезе в затвора
51
1
 
3
 
! Отговори
Бакъря преди 8 години
Господин Крадлиев много шмекерува.Той никога не правил друго така професионално,освен товаЕдин друг шмекер беше изрекъл следните паметни слова:"Можеш да се задържиш дълго в политиката ,ако си безочлив и разчиташ на късата памет на народа."Промяната ще настъпи след като се изсипе 2-3милиона гладен,бос и озверял народ пред НС.И лустрация,а подир нея Белене -за всички крадци и предатели.Кокал не се дава току така.
50
1
 
3
 
! Отговори
Камелия преди 8 години
Дете заченато в грях е ... партиец от статуквото на работа в съдебната система.
49
1
 
2
 
! Отговори
Шшментикапели преди 8 години
Мислих и аз да напиша нещичко за този.......мераклия за власт чиляк, ама са ме изпреварили много хора.Просто съм изненадан от точността и изчерпателността.Така,че отивам да пия от Якорудската и да ям чесън и сланина,напук на тези,като този,дето 25г. ми мислеха " доброто".
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нормална държава с ненормални хора не става
47
1
 
2
 
! Отговори
копелето преди 8 години
Здрасти Ками!
46
1
 
8
 
! Отговори
ленин преди 8 години
И на мене ми се иска нормална държава, ама като му знам на тоя генезиса...!И повече от четвърт век мутации на партията майка на всички до сега от статуквото... как да му повярвам? Не съм ***, пи-к- ви майчина и за това ми обяснете, как да му повярвам!? И тоя и Боко и Мавъра и Мадритския крадец и юпитата и ДС и техните *** в съдебната власт и прокуратурата- истина без край! Дай гаранции и програма от която да боли, иначе не вярвам!
45
1
 
7
 
! Отговори
shpek преди 8 години
Смятайте хората как се самозабравят щом откраднат по няколко милиона. Този например си вярва че някой ще го подкрепи и ще може още и още да краде от хората......До Кадиев: Това че имаш връзки тук и там и много "приятелчета" - купени, не те прави избранник на народа. Дори да купиш няколко хиляди роми, пак няма нищо да направиш. Народа все още съществува и не е толкова наивен и *** колкото всички го мислят. Ако надминеш "успеха" на Миро земеделието и неговата иновативна партия БАСТА, ще е успех
44
1
 
11
 
! Отговори
баба яга преди 8 години
на това комунистче ако му подадеш пръста ще ти изяде ръката иска кокал ама голям
43
0
 
12
 
! Отговори
лустрация преди 8 години
Българите сме отвратени от всички"български" партии.Не ни трябват партии и партийци.Държавници трябват на нашта държава да работят за народа.Не интересчии и чужди лакеи.
42
1
 
13
 
! Отговори
бай Тошо преди 8 години
Такива като Кадиев ме свалиха от власт, за да крадат както си искат!
41
4
 
19
 
! Отговори
Бай Гуню преди 8 години
Някой по умен може ли да ми обясни, каква ще е разликата между"АБВ" , "Движение 21", "БСП" и "НЕ Нормална държава"Общото м/у тях знак какво е. Бой за кокала и че са Червени.Но не вжидам разликата каква е.МОЛЯ ВИ СЕ ПОМОГНЕТЕ ДА РАЗБЕРА
40
1
 
15
 
! Отговори
BG преди 8 години
Поредния *** дето ще прави "политически проект" да цоца държавна субсидийка и да му плащаме по 3000 лв заплата да чете вестници в НС !Как пък никой не направи нов проект за някое ново предприятие да речем или нова ферма че колко пустееща земя има ! Всичките правят "политически проекти" да "оправят държавата" !
39
3
 
19
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Разберете как генерал Пиночет се разправи с крадливите комунисти и ще видите, че с партии и големи приказки не се спасява Родина!
38
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя ще баламосва бабичките!
37
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво отначало. Глупости! Простотии! Дивотии пълни! Една лустрация и приключваме с цирка. Стъпваме на базата, която я имаме и я подобряваме и продължаваме напред.