На възлови позиции в МВР назначени удобни на бандитите

Службите нямали информация за процесите в ъндърграунда
14
На възлови позиции в МВР назначени удобни на бандитите
Снимка: Булфото, архив

Системата на МВР никога не е била в толкова тежко състояние, както е сега, смята депутатът от РБ Атанас Атанасов.

Недофинансиране, липса на информация за процесите в престъпния свят и фасадно ръководство, работещо чрез търговия на постове, описа той картината в МВР пред bTV.

Още по темата

По думите му опитът да се омаловажи престрелката в Слънчев бряг с окачествяването й като "махленска свада" е заради познаването на слабостите на системата.

По-късно разминаването в позициите на главния прокурор Сотир Цацаров и премиера Бойко Борисов е било показателно, посочва Атанасов.

"Основният проблем на системата на МВР и службите е липсата на адекватна информация за процесите в ъндърграунда. Ако имаш данни ще предотвратиш подобни случки. Днес няма капацитет за изпреварващи действия", категоричен е той.

Според депутата сегашното ръководство допълнително задълбочава проблемите, а министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова служи за фасада, зад която Борисов ръководи.

"Борисов върти кадрова търговия с системата за сигурност благодарение на сянката на служебната тайна. Хората вътре знаят колко е тежко – системно недофинансиране. Подкрепихме в парламента програма за превъоръжаване на армията, а още толкова милиони ще са нужни и за МВР. Реформата в полицията не е да се вземат придобивките и пенсиите на полицаите", смята генералът.

Според него друг голям проблем в силите на реда е липсата на адекватно разпределяне на силите. Това води до оголени райони в страната с ширеща се престъпност и струпване на полиция, където не е нужно.

"Най-тежкият проблем обаче е търговията с ръководни позиции. На възлови позиции са назначени удобни на местни бандити и политическата конюнктура", посочи още той.

По темата за бъдещия общ кандидат за президент на партиите в Реформаторския блок Атанасов коментира, че въпросът е сложен. По думите му реформаторите, които сега са на топло във властта искат явяване на изборите с кандидат, който "да не дразни работодателя Борисов".

Той изрази и надеждата , че блока има шанс за пробив на предстоящия вот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЗИ ТИТАНИЧЕН ПОЛИТИК НЕ ОБУЧАВА ЛИ СИНЪТ СИ С 15 000 ДОЛАРА В САЩ ОТ ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ- ТОВА НЕ СЕ ЛИ НАРИЧА ТЪРГОВИЯ С ВЛИЯНИЕ.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Атанасов все повече ни харесва. Така трябва да се развива всеки политик. Той определено изостави злобните тясно партийни интереси и мисли държавнически, като ВИСШ ЕКСПЕРТ. На България не и трябват политици! Политиците са кариеристични типове, които не знаят нищо в оп ределена обществена област, но притежателите на големите капитали им плащат за да ни казват, какво трябва да правим, да ни манипулират ежечасно, да ни промиват и след това- замъгляват мозъците в техен интерес. ЕКСПЕРТИ НИ ТРЯБВАТ!
8
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
през 1992 иордан соколов разби мвр и сега всички ще ближем ранитесталииски разби мо а татарчев прокуратурата сега какво очаквате
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То на най-високото място в Държавата се пъчи мафиот, вие за някакви възлови позиции в МВР ...
6
0
 
7
 
! Отговори
куесчън преди 7 години
Ми сега кво ,праиме?Естествено продължаваме напред.
5
0
 
29
 
! Отговори
gtf преди 7 години
"На възлови позиции са назначени удобни на местни бандити и политическата конюнктура" т.е депутати и управници си назначават хора да ги пазят. Сами си казвате, че държавата се управлява от престъпници...
4
0
 
27
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
От МВР тръгнаха много съвременни...велики български политици,за това не върши работа.Да сте чули политик да върши...полезна за народа работа
3
1
 
31
 
! Отговори
бум преди 7 години
Ха открихте топлата вода,и това не е само сега още по негово време започнаха тези извращения.
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На възлови позиции в МВР назначени удобни на бандитите. Както и обратното.
1
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление е прав :(