Кой протегна крак пред регистрацията на ДОСТ?

И печели ли Местан от шуменето около нерегистрираната партия?
11 юли 2016 09:37,
14
Кой протегна крак пред регистрацията на ДОСТ?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Във връзка с процедурата по регистрацията на ДОСТ, прокуратурата трябваше да прегледа всички документи и не откри никакви нарушения на Конституцията и законите. Така че, от гледна точка на това, решението на съдия Илиева може да бъде определено като странно.

Още по темата

Това каза в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR политологът Петър Чолаков в коментар за отказа на Софийския градски съд да регистрира партията на Лютви Местан - ДОСТ.

Чолаков не изключи версията за външно вмешателство в решението на съда: "Изглежда, че някой протегна крак, за да препъне ДОСТ. Възможни са най-различни сценарии. Единият от тях, който е най-близък до ума, е, че това са конкурентите от ДПС".

Той обаче подчерта, че е възможно от създалата се ситуация да се възползва и самата формация на Местан: "От цялото това зрелище бенефициент всъщност е партията на Местан, защото ДОСТ влиза в медиите, за ДОСТ се говори непрекъснато и сега влизат в ролята на жертви. Един от основните страхове е, и това е установено емпирично при българските турци, които по всяка вероятност ще бъдат основните избиратели на ДОСТ, това е някой да посегне на тяхната религия и на техните обичаи. И с това решение на съда всъщност едва ли се повишава доверието, които тези избиратели биха имали към българската държава и българските институции."

По думите на политолога демонстративното присъствие на политици от Турция при учредяването на партията е било безпрецедентно и същевременно търсен ефект, за да се провокира общественото внимание върху ДОСТ.

"ДОСТ успява да отчупи едно парче от електората на ДПС. По-добре е за хората с такива убеждения, да има няколко етнически партии в страната, които взаимно да се балансират", каза още Чолаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: регистрацияспънкаДОСТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Фикрет преди 7 години
Как кой протегна крак? Проруският комунис тически вожд Ахмед Доган!
10
5
 
4
 
! Отговори
До крумовград преди 7 години
Верно не сте , талибани сте.
9
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално е и турците да си имат партия, след като стана ясно, че ДПС обслужва интересите на Путин!
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ей верно тва социолозите са квот им кажат
7
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КашукавакРазбирасе че нямат , В кашукавак турците се убиват на центара , един срещу 20, и на кана пробождат младоженеца, точно като в анадолски филм. В кашукавак турците ги женят майките им, заведенията са пълни само с мъже , като в гей клуб, но иначе мразели българите ,хахаха. В кашукавакза сиви вълци само сте чували ,а истината е че на повечето културата и визията не се различава много от тази на вълк.Сив , оскубан , черен , анадолски вълк . И недей да пишеш повече по форумите глупости
6
1
 
17
 
! Отговори
Момчило Четник преди 7 години
Абе ти недей да пишеш за сиви вълци и т.н Седете си мирно работете си тютюна и недей се правете на муджахедини и нео османлии че ще се чудите къде да се криете..Никой не ви е забранил религията джамиите и т.н Уважаме ви празниците и т.н
5
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв е тоя пореден Кирияк Стефчов бе? ДОбре било да имало яколко етнически партии? Дали е чувал тоя кре.тен, че етническите партии са противоконституционни?И кой точно посяга на религията и обичаите ня турчо.лята, като не им позволява да регистрират поредната сепаратистка партия?
4
16
 
8
 
! Отговори
Крумовград преди 7 години
Турците на юг нямат нищо общо с тези в големите градове. Тука всички симпатизират на Сивите Вълци и мразят българите. Победата е за ДОСТ
3
6
 
19
 
! Отговори
Каруца пред магарето преди 7 години
По думите на този умник трябвало да се замислим за доверието на турците в българскатадържава и институции.Евровъпросът за асоциирането на маргиналите!Какви успехипостигна Германия в асоциирането на турските гастарбайтери?Ами Франция с многотомилиони араби и небели?Въпреки провала на тази политика,Европа продължава да копаена едно място,да търси нов провал.Не трябва да мислим за доверието на турците към БГ,а да преосмислим нашето довериекъм тези от тях,изповядващи антибългарски позиции!
2
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Целият български народ протегна крак на ДОСТ. Стига ни една турска партия!
1
2
 
23
 
! Отговори
L. преди 7 години
Кой? Трябва да го черпим!