Лявото трябва да се обедини, но в АБВ не вярват – скептични са

Константин Проданов видя различия идейни различия с БСП
5 фев 2017 10:49,
11
Лявото трябва да се обедини, но в АБВ не вярват – скептични са
Снимка: Булфото, архив

И да не предстояха избори, лявото пространство трябва да се консолидира, да се върви към обединение, а не към разединение и роене, както е в дясното. Това коментира новоизбраният лидер на АБВ Константин Проданов пред БТВ.

Той е убеден, че АБВ ще бъде част от следващия парламент. "Гледам и работя само и единствено в тази посока", изтъкна партийният лидер. Затова по думите му пред него не стои въпросът да се оттегли, ако партията не постигне резултатите, които си е поставило за цел на изборите.

Проданов обаче призна, че е скептичен за обединение с БСП. "И ние, и те си имат собствен път. Имаме различия и в идейно отношение", изтъкна той, като допълни, че за хората не би било полезно самоцелно обединяване.

Във връзка с влизането му в политиката Проданов призна, че някои от хората около него са го насърчили да опита. Други обаче казали: Не ти трябва, мръсна работа е, защо ще се цапаш?

"Има основание и в двете тези, но ми се искаше ми да направя един опит", отбеляза той.

Младият лидер допълва, че не е загубил приятелства с тази стъпка. "Всички хора, на които аз държа и ме познават, ме подкрепят в това начинание", увери той.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво обединение бе? Нали точно вие сте разколниците, сега ще видите парламент ама през кривия макарон на Първанов, Р. Петков и цялата крадлива пасмина в АБВ. Кефя се на Корнелия как ви нарита по задните части.
7
3
 
5
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Истървахте влака !!! Бяхте с Бойко !!!
6
9
 
3
 
! Отговори
Елеонора преди 7 години
Успех на АБВ!!!!!!!!!!!
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какви партии са това! просто са секти, съставени от сектанти. Идеологическите им различия се характеризират основно с отявлен вождизъм. Това, което ги поставя в един кюп, но ги разединява лакомията за власт и свързаните с нея грабежи и лично забогатяване.
4
1
 
9
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 7 години
До 3 ! Да бе ,да.От 5ма симпатизантите щяха да станат 7на.Кой ли би гласувал за тези продажни мекерета?В този авантаджийски блок няма един читав човек.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мазник! В бандата на Гоце Хотелиера всички са такива. Само стари прогнили олигарси се крият в тази жалка посткомунистическа партия.Този зализан комсомолски секретар мирише на нафталин въпреки възрастта си.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И този юнак иска да обедени мсички под негово ръководство! Ако беше учил за шофьор на самолет разбирам , а той в далечна Япония докато тате е бил на мисия.
1
1
 
8
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Като гледам проблема на тия е ,че нещата стават без тях и въпреки тях ,и гледат да хванат последния влак с говорене за обединение.