Пръстовите отпечатъци в болниците отпадат

Договорката е на страните по делото, чакат решението на ВАС
55
Пръстовите отпечатъци в болниците отпадат
Снимка: Булфото, архив

Шестте страни по делото във Върховния административен съд за отпадане на пръстовия идентификатор в болниците единодушно са решили – влизането в лечебно заведение с пръстов код да отпадне, но ще изчакат решението на съда на 16-и март.

Още по темата

Днес представители на пациентски организации, на болници, както и на Националната здравно осигурителна каса се събраха на среща при служебния министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев, за да решат как да отпадне пръстовият код, информира БНР.

Мнението на Семерджиев е, че въвеждането на пръстовата идентификация не е икономически оправдано и тя трябва да бъде заменена с електронна здравна карта.

"Ако в резултат на тази среща стигнем до единодушното решение за отмяна на пръстовите отпечатъци, ние просто няма да разрушим една система, а ще я заменим с друга и няма да оставим правен вакуум – напротив. Нашата концепция е да въведем електронна здравна карта", каза преди седмица Илко Семерджиев.

През ноември миналата година тричленен състав на Върховния административен съд обяви разпоредбата на предишния здравен министър за въвеждане на пръстовата идентификация за нищожна, но петчленен състав я възстанови в началото на този месец до окончателно произнасяне по казуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
0
 
! Отговори
Бай Кольо преди 7 години
Как няма да премахне пръстовите отпечатъци,след като се работи по порочната система на клиничните пътеки,въведена точно от Семерджиев.И когато Москов се опита да спре кранчето на кражбите,Семерджиев веднага побърза да отмени неговите решения,защото как така някакви пръстови идентификатори ще му пречат да си краде на воля.
35
1
 
2
 
! Отговори
щастливото овчарче преди 7 години
Как е възможно такава налудничава идея? Не сме пасмина неграмотници и не сме виновни за неуредици разни. Да не говорим, че само полицията може да изисквалични данни от таков аниво. Какво си пжзвжлавот тези? Да не говорим също, че не знаем, къде могат да отидсат тези данни. Кой ни дава гаранции? Унизително и страшно! Никога това не трябва да се допуска!!!
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
оня ръБ пепи готиното да изкупи четците и да си ги ......
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искате ли малко действителност ( друг аспект на тази глупост с отпечатъка). В болницата, в която работя ръководството накара част от служителите(след заплахи за уволнение) да вземат пръстови отпечатъци от пациенти по отделенията, които не могат да се регистрират сами, защото са в тежко състояние и да подпишат нови трудови характеристики, вменяващи им какви ли не задължения (пак под натиск). Естествено не е само това. Най-важното е, че не сме престъпници, неграмотни или роби!!!
32
1
 
1
 
! Отговори
до9 преди 7 години
Какви процедури плащаш, та да ги открадне някойВсички процудери заедно се плащат като една " клинична пътека"
31
8
 
2
 
! Отговори
Стига преди 7 години
Честито. Пак ще се краде.Ех Илко!Ех Семерджиев не се ли нагуши бе?И пак ще изпразниш здравната каса.
30
2
 
8
 
! Отговори
Бизнес преди 7 години
Купуваме машинки от данъците ,сега спират и ще ги хвърлят в *** .Кой е печелившия от далаверата ?
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Браво на БСПАз съм здравно осигурен пациент, а не пречка за крадене! Още по-малко пък съм престъпник. Тук наистина беше на принципа "от здравата глава на болната"!
28
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А мутренския лакей с безумния поглед няма ли да бъде вкаран в затвора ?
27
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
брей много защитници на наркоманчето, много нещо... голям кеф да им ги третират като криминално проявени, голямо нещо
26
22
 
11
 
! Отговори
Митьо преди 7 години
Въвеждането на пръстовия отпечатък е едно от малкото полезни решения в здравната реформа. Болниците по-трудно биха могли да крадат и да си надписват лежащи, без изобщо такива да не са постъпвали.Схемата е ясна. Даване на поръчка за 250млн лева за здравна карта на фирма приближена на БСП от министър, който е на поста си само за 2 месеца! Що за наглост и грозна форма на корупция.Дано не се осъществи.
25
11
 
6
 
! Отговори
Oleg преди 7 години
Аз не мога да разбера след като системата тръгна, какво им пречи , че трябва да я спират? Аз не виждал нищо лошо в нея , освен че са спупер скарани в мед. заведения с компютри и бавят хората. Дай да спревм тогава и месечните отчети на лекарите в НЗОК, че много сложно в pis.nhif.bg. Дай да не отчитат и дейността, че да ги мързи да попълват анамнеза, об. състояние, терапия, процедури... Само да им се дават парите и готово!
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Усвоиха си едни парички, найс. Mission completed.
23
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз предлагам на властите да вземат пръстови отпечатъци на цялото правителство, начело с чаровния за жалките журналистки мошеник Пепи, както нежно го нарича, неговият приятел -шеф.Едва ли в държавата има други по-подходящи хора да им се вземат отпечатъци и да отидат при хубавицата Майзер в зандана!Един престъпник да взема на болни невинни възрастни и всякакви хора отпечатъци като на престъпници!Наглост, първобитна немощ на нисък морал!
22
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Менгелето да се обеси!
21
1
 
21
 
! Отговори
www преди 7 години
Е сега какво ще правим с наличната система за пръстови отпечатъци? Разходът вече е направен. Да чакаме ли втори разход за така наречените "електронни карти"?
20
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога ще ги въведеш бе, министре? За 3 месеца ще въведеш нова система. Дори не си избран, бре! Ти измисли клиничните пътеки, по които се краде безцеремонно. По-добре замълчи!
19
4
 
18
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Краде се не от присъствието на болните ,а от грешните пътеки които им плащат по скъпо !!! Защо са тия пътеки !?
18
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко се прави по ***, така е наредил президента. Герджиков явно е съвсем изкуфял и не може да се противопостави на глупавите решения
17
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Служебното правителство има само няколко седмици, следователно не може да въведе никакъв смислен контрол в болниците. Това което е прави е престъпление срещу данъкоплатците, все едно отключват трезора за свои хора, кой колкото може да носи да взима