Президентът Радев не ще уседналостта, не ще и външна намеса

Той смята, че проблемът може да бъде решен само със закони
Обновена: 7 апр 2017 07:08 | 6 апр 2017 20:41, Петя Славова
92
Президентът Радев не ще уседналостта, не ще и външна намеса
Снимка: архив, Булфото

 "В последните дни ескалира напрежение по отношение на проекта на Закон за допълнение на Закона за българското гражданство и предвидените промени в други закони.

Още по темата

 
Още в началото на своя мандат заявих, че няма да мълча и бездействам, когато се засяга суверенитетът на България". Това пише в позиция на президента Румен Радев, разпространена от прессекретариата на държавния глава.
 
"Станахме свидетели на засилващи се опити за външно вмешателство в нашия изборен процес. В последната предизборна кампания партиите се наддаваха с радикални предложения, включително за отмяна на двойното гражданство. Но след вота, загърбиха темата. Проблемът обаче е налице. Той може да бъде решен само със закони, които гарантират както конституционните права на българските граждани, така и сигурността  и независимостта на българската държава."

Президентът също така напомни, че България е парламентарна република и всички закони се приемат в Народното събрание. Президентът не внася законопроекти, но това не означава, че не е съпричастен и отговорен към особено важните за  обществото и националната сигурност проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
7
 
! Отговори
До 74 преди 7 години
Може и да работи срещу твоята родина,но със сигурност работи ЗА моята родина.Анадъм?
66
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-сетне свестен политик - президент , има надежда за България - Радев
65
2
 
10
 
! Отговори
Ангел Николов преди 7 години
А защо не попитате и нас, живеещите в България? Организирайте референдум и ще откриете истината! Тези, които мият чинии ли ще решават как да живеем ние? Техният брой е достатъчен, защо трябва да гласуваме ние??? Попитайте ни - ще отговорим ясно и без политически отсенки.
64
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българофоба Радев за поред път доказа че работи срещу моята родина
63
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като честен български офицер президента Радев счете за необходимо да направи предложение,защитаващо националните интереси на страната,но не предположи,че срещу себе си има национални предатели,чиито конюнктурни партиини интереси стоят над интересите на България.А едно момченце,обслужващо тези интереси,получи своите 15 минути слава.Жалко за този народец с такъв "мат'рял" по върховете на властта.
62
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев се опитва да дърпа конците задкулисно, но не му се получава. Целия народ вижда един изключително ограничен и недалновиден човек, които излага държавата
61
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради този шушумига, уволняват умни и интелигентни хора.
60
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-сетне президент с ясни позиции , има надежда за България - Радев
59
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте ся, другареТоя чиновник може да е всякакъв, но по Конституция президентът няма право на законодателна инициатива.Той може да излезе по тиливизуръ и да каже: "Аз съм за уседналостта!" и някоя обществена организация / сдружение / нещо си да изготви законопроект и да го внесе.А Радев се крие и действа тихомълком. Много, много лош ход.
58
6
 
7
 
! Отговори
леле мале преди 7 години
До АнонименИ калинка да е, това не оправдава превишаването на правомощия от страна на радев, който много добре би трябвало да знае, че няма право на законодателни инициативи, още повече тайно. Защото той не застана с лицето си пред обществото да направи предложение, а се крие по кабинети и после се оправдава. Освен това си личи, че са гузни-веднага се опитват да премахнат "калинката" с хлъзгави мотиви- защо не се сетиха досега, че е на изпитателен срок? Просто стана неудобен и пречи.
57
11
 
9
 
! Отговори
lele male преди 7 години
Имаме си пРезидент мишок!Какво извърта и се оправдава с гръмки патрЕотарски лозунги, ако е искал нещо, защо не направи открито предложение пред обществеността, защо не застана с лице зад предложението си, а тайно и подмолно раздава заповеди в кабинета си и го е шубе да си поеме отговорността? Обаче и никой не го подкрепи, всички взеха да извъртат и той също се оправдава. Това е един слаб и зависим човек.
56
5
 
6
 
! Отговори
Аман бе преди 7 години
Кой го пита този ***....раст кой номер *** носи?
55
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слушах глупостите при Ризова на този уволнения.Освободен е по кодекса на труда- при изпитателен срок може да те уволнят без обяснение.Четете законите.Но Цветанка искаше още и още интрига.Как му нарушили обедната почивка от 30м. и го извикали да му връчат заповедта.Този е типична калинка. Въобще работата намирисва.Идват ГЕРБ и младежа добре се натегна.
54
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Президент съгласуван с Русия говори за външна намеса - ето това е безочливост и наглост.Никой не коментира, че един човек е уволнен нечестно за да замажат простотията, която сътвориха.Тази промяна обслужва само ДпС, за да спре ДОСТ т.е. Румен Решетников е слуга на ДПС.
53
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странен вой! Странен скандал! Има проблем и никой не го отрича. Голям проблем за държавата ни - откровена намеса на съседна държава в политическата ни система. Има предложено решение на проблема - ЗА ОБСЪЖДАНЕ! Който иска - подкрепя, който не иска - предлага нови решения. После Парламента приема или не приема закона.... Какво се прикрива с този скандал, ще разберем вероятно някой ден. Нищо не е такова, каквото изглежда.
52
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Решено, двойно няма да има. Т'ва е! Ще си гласувате от тамо където където ви е паспорта. Хайде чао, гласувачи ненагласували се.
51
9
 
13
 
! Отговори
? преди 7 години
Има ли пилот в самолета България ?
50
8
 
10
 
! Отговори
До неан. Димитър преди 7 години
Браво!!!
49
5
 
1
 
! Отговори
Стоедин преди 7 години
До ШАРАН БГСтрува ми се вашето мнение е по-скоро крайно.
48
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Под натискът на патриотите президентът решава да се въведе така наречената уседналост.След като се вдигна скандал той се скри като мишок и уволниха невинен човечец.Подло и долно.А тези,които живеят и работят в чужбина наливат милиони в българската икономика.Но това *** и пульо нямя как да го знаят.