Плевнелиев: Не Радев, а аз доведох германски инвестиции у нас

10 пъти съм ходил в Германия, заяви Плевнелиев
12 май 2019 17:10,
569
Плевнелиев: Не Радев, а аз доведох германски инвестиции у нас
Снимка: BulFoto архив

Президентът Румен Радев и неговият екип нямат нищо общо с преговорите с "Фолксваген". Това каза Росен Плевнелиев, президент в периода 2012-2017 г., информира Агенция "Фокус".

Румен Радев: Диалогът ми с изпълнителната власт е труден!

„Не само като държавен глава на България за периода 2012 – 2017 г., но и като създател и почетен председател на Автомобилния клъстер на България от самото начало – още от 2012 г., следя много внимателно развитието и съм подкрепил не една инвестиция в автомобилния сектор в България. За мен е много важно да се каже, че досега от създаването на автомобилния клъстер президентът Радев няма абсолютно нищо общо с него. В случая ние работим от продължение на години. Клъстерът се създаде в президентската институция и името на президента беше Плевнелиев“, заяви той.

Плевнелиев посочи, че 10 пъти е бил в Германия по време на своя мандат. "Построиха се много фабрики за компоненти. Визията беше наистина, след като постигнем едно ниво на готовност, да може да се случи една крайна инвестиция на един от стратегическите инвеститори в областта на автомобилостроенето. По отношение на изказването на президента Румен Радев, че специално за завода на „Фолксваген“ той е поканил германския президент, трябва да отбележим, че в това негово изказване много често има „аз, аз и аз“. Мисля, че трябва да гледаме фактите, а те са, че в делегацията на немския президент нямаше никакъв представител на концерна на „Фолксваген“, коментира Плевнелиев и посочи, че представители на „Шкода“, която е дъщерна на „Фолксваген“, преговарят с правителството и с Автомобилния клъстер вече повече от година.

„Ние водим преговори ежеседмично – това е повече от година. И е добре да се знае от обществото, че президентът Радев и неговият екип нямат нищо общо“, заяви Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


569
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
26
 
! Отговори
уточнение преди 4 години
П...Е.К това е Росенка Банова , от чиято физиономия лъха на невежество и алчност.Гнус ме е от тази твар.
27
7
 
33
 
! Отговори
истина е преди 4 години
Видя ли го и започвам обилно да повръщам !!!
26
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, докара си булка с репутация на....Друго нищо.
25
7
 
31
 
! Отговори
Драйвър преди 4 години
Хайде, отново изпълзя от плевнята тоя
24
5
 
41
 
! Отговори
Колегата преди 4 години
"...10 пъти съм ходил в Германия, заяви Плевнелиев"И аз, батенце. Щото карам камион. Ми ти за кво си ходил? И какво значи клъстер, щото питах и даскала, и кмета, не можаха да ми кажат?
23
5
 
34
 
! Отговори
отвратен преди 4 години
Този велик политически корифей жив ли е още !!!
22
6
 
37
 
! Отговори
Фалш преди 4 години
Ненужен човек. Къде е тръгнал да коментира Радев? На малешката не може да му стъпи.
21
5
 
46
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 4 години
Плевела е типичен гнусен гербераст.Нагъл крадец ,забравил че по природа е обикновена пастирка.Може би си мисли че изглежда мъжествен в лицето на Деси и майка и , а всъщност е обикновена мижитурка и пълен невзрачник.Пудела на Бойко се прави на немска овчарка , а прилича на ***.
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***. Ако има нещо направено, то е от Президента на България, а не от тия нещастници, дето се хвалят с рибата в морето.
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А послепис Ко стигна до някои прокурор може да се спогледаха умно
18
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До слави булсата.Гледам си минал другия бряг да не минеш в някои друг ритъм Неми трови нервите да не усетиш другия свят
17
6
 
33
 
! Отговори
еххх преди 4 години
Пак изпълзя този отнякъде...той какъв е бил, че не мога да се сетя?
16
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е но подценяване усилията на Радев той продължава като следващ президент каузата на предишния напук, на позитанов от където е получил инструкция да не се захваща с нищо което е градивно за България.
15
7
 
46
 
! Отговори
Румяна Бъчварова преди 4 години
Чехлюто е най-нелепия политик от 1989 година насам. Не знам от къде го намира това самочувствие, та да коментира президанта Радев.
14
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквито и глупости да дрънкат гербаджии, виждаме доходите - вече и Македония ни задмина. На първите места по всички негативни показатели.... Чак и САЩ им каза в докладите си и проучванията си, също и те ги изобличиха за корумпиционните сделки във всички сфери.
13
9
 
54
 
! Отговори
8230 преди 4 години
Аз съм за втори мандат на Радев, пък не знам !!!
12
3
 
49
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Изключително скромен тоз г-н Плевнелиев, ей!
11
7
 
53
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 4 години
Този крадлив пом.ак трябва да е в затвора.За държавна измяна , освен ако не го приберат в психиатрията.В момента една герберска телевизия предава брътвежите на Антон Тодоров ,който описа Герб като Шайка , а сега обяснява че Шайката са БСП.Да , след като стана дУпедат от Герб ,на агента от ДС му просветнало.Честно казано ,повръща ми се от такива изме.кяри.Боко Тиквата трябва всеки ден да им бие по един шамар зад врата и на двамата.
10
6
 
69
 
! Отговори
V преди 4 години
Ха ха ха !!! Никой не са довели тия . Изгониха тия дето дойдоха преди тях .Плевела е пример за нагъл некадърник . Той и в историята ще остане така.
9
8
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само човек, който много мрази Плевнелиев, може да се подиграва с него, пускайки подобни статии.Чак вече ми е жал за него.