ДПС: По-ниско ДДС за хляба, а и за целия хранителен сектор

От партията провеждат срещи с браншовите организации
13 юни 2019 19:38,
11
ДПС: По-ниско ДДС за хляба, а и за целия хранителен сектор
Снимка: Reuters, архив

Не се отказваме от намаляването на ДДС не само за хляба, но и за целия хранителен сектор. Това обяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след среща с браншовите организации на хлебопроизводителите в парламента.

От ДПС провеждат серия от срещи с браншовите организации заради предложението им да се намали ДДС-то на хляба, лекарствата и книгите, с цел да се намалят цените.

Още по темата

"Най-високото ДДС в хранителния сектор спрямо съседните страни и страните от ЕС е в България. Това води до предпоставки за сив сектор в бранша и намаляване на конкурентноспособността на нашите производители в България. Ние не се отказваме от намаляване на ДДС – не само за хляба, но и за целия хранителен сектор, което ще доведе до по-голяма конкурентноспособност. И ефектът, който ние целяхме, ще е още по-голям", посочи Карадайъ.

За да се случи това обаче, трябвало да се направи по-задълбочен сравнителен анализ със съседните страни и ЕС.

"Затова ще продължим да търсим широк обществен дебат заедно с браншовите организации и политиците, за да стигнем до целения ефект, който мисля, че е нужен на страната ни", посочи лидерът на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Много е скъпа храната спрямо минималните месечни доходи в БГ - това е неоспорим факт!
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ,че ще отпадне ДДС върху хляба , не означава, че той ще стане по евтин за крайния потребител.
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хляба който купувам ми е 5лв. за 1бр.= 2.5?- С ДДС. С високо качество български. Но го консумирам 4 дни. В същото време виждам че се изхвърля хлеб с влошено качество. Така ако се намали ДДС стимули на пройзводител пада както и качеството
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До5. Пишеш неверни работи. Първо производството на пшеница е в ръцете на поставени арендатори. Частни пекарни с 100% участие почти няма. Хора които да ядат само хляб са много малък %. Виж по голям процент с хляб си хранят домашните животни.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На "специалистите" от ДПС да им припомня. ДДС в държавите в ЕС със свръх продукция този данък е за стимул на продукта и услугата който извършва. Това не е данък "далавера".
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КрайНе може да обобщаваш, че хлябът бил под 3% от бюджета на едно семейство. Зависи от доходите на семейството и от хранителните навици. Някои семейства наблягат на хляба, понеже другото покрай хляба е ограничено.
4
4
 
3
 
! Отговори
Край преди 4 години
Хляба реално е под 3% от бюджета на едно семейство - няма никакво значение колко струва.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е проблема в ДДС, а в механизма на финансите в Държавата. Държавата не работи за продуктивноста на производителите. Това показва, че капацитета на тия служители е слаб. Нормално е да отидат на Запад и да се научат. Или да си внесат българи с такъв опит.
2
2
 
5
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
С това само ще увеличат печалбата на търговците. Цените няма да мръднат.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С търговците срещи ще проведат ли?Кой ще гарантира, че търговецът ще спре да надува цените всяка седмица?