Красимир Ципов: Машинното гласуване не е панацея

Ще вземем и мерки за преодоляване на коронакризата, каза депутатът
10 сеп 2020 13:22, Ния Христова
17

От БСП заявиха, че днес няма да влязат в Народното събрание, а вместо това ще бъдат отвън - на протеста.

"И миналата седмица БСП не се регистрира. Такъв похват е очакван в една политическа дейност, но все пак нека да обърнем внимание, че в неделя предстои избор за председател на Българската социалистическа партия. По-скоро отдавам тяхното отсъствие на това мероприятие. През последните няколко дни станахме свидели на тежки обвинения за манипулация от страна на някои от кандидатите", каза депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той се съмнява, че присъствието им на протеста ще се осъществи.
 
"Не очаквам цялата им парламентарна група да присъства отвън. Осигуряването на кворум е работа на управляващите. Смятам, че днес ще успеем да осигурим кворум и Народното събрание ще работи. Тази седмица предстои да бъдат приети промени, а именно мерки, свързани с преодоляване на коронакризата", допълни Ципов.
 
Той припомни, че организаторите на протеста призовават гражданите да спазват законите.
 
"Отвън има изградени КПП-та, на които ще се проверяват на случаен принцип гражданите, които са решили да присъстват на протеста. Смятам, че това са правилните действия", категоричен е народният представител.
 
Ципов изтъкна и това, че се очаква следващата седмица да се разглеждат предложенията за промени в Изборния кодекс.
 
"Предложението, което ние сме внесли, е с това да бъде осигурено машинно гласуване в 9500 секции. Смятам, че още следващата седмица ще удовлетворим желанието за това да имаме такова гласува. Машинното гласуване не е панацея", коментира още депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
ГРОБАР преди 3 години
До сега беше невъзможно да се фалчифицират изборите.Във всяка секция има представеители от всички партии и гледат какво става с урната за гласуване. Голямото мошенничество предстои сега с машинното гласуване.Никой не може да види какво става в машината.=======Абе идЕотино,погледни в Ютуб да видиш как чувалите са разпечатани на улицата,а герберката от комисията си търсеше "химикала" в тях,дори отказа да се легитимира!?А полицаите казаха,че отговарят само в избирателните секции,не и извън тях :(
12
1
 
2
 
! Отговори
баце преди 3 години
Не е панацея, но е стъпка в правилна посока, ако изборния ден е само един. 2 изборни дни са предпоставка за манипулации и фалшифициране на вота. Ако се не лъжа, беше гласувано подобно удължаване на изборите до 2 дни. Това е действителността - Мутри и калинки уплашени за бъдещето си и бранещи статуквото. Решението е "Вън на ***", Оставката е просто формалност.!
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предпочитам да прочета нещо казано от нормален индивид,защото другите ме дразнят.Всяка жаба трябва да си знае гьола когато кряка и мястото в гьола!*** гербери,председателя на ЕНП Доналд Туск,ви показа червен картон.Този картон означава,АУТ НА БОРИСОВ И НЕГОВИЯТ "ГЛ". ПРОКУРОР ГЕШЕВ!Избори съд и затвор за двамата милиционери.Това искат стотиците хиляди млади хора,изпълнили улиците и площадите на България!
10
1
 
4
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Цепелинов,не помните ли,че по времето на Орешарски не влязохте в НС 8 месеца?!
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До сега беше невъзможно да се фалчифицират изборите. Във всяка секция има представеители от всички партии и гледат какво става с урната за гласуване. Голямото мошенничество предстои сега с машинното гласуване. Никой не може да види какво става в машината. А единн тука се изхвърли че машината нямала да има WiFi блутут и USB. Че откъде ще се вземат, никой не произвежда компутри без такива неща. Даже старите Правец от преди 30 години ги имаха.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този шам шал ли ще ми говори за избори. По добре да не минава втора вълна Кови, че третата ще са на Свинкито хората и тогава няма да страда само *** от снимката ,;) Идвам Ципче, заедно с Чекелчето ще ви строявам и ако сте послушни с вас ще свърли всичко ;). Свинския
7
5
 
7
 
! Отговори
Знае се! преди 3 години
Ето вече и този верен на Бойко Борисов, подчинен на мафията, депутат вече е категоричен - машинното гласуване не е панацея. Панацея е оставка на Борисов, на Гешев и процедура за нови избори без прикриване на фалшифицирането на избори от ГЕШЕВ! Вече и депутатите на ГЕРБ признават, че ОСТАВКАТА няма алтернатива!
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5 Намериха фира в печатницата, дето ги печата.Момче, бюлетините се броят на място и се попълва протокол. Подписва се от цялата комисия и бюлетините се запечатват в чувал. Повече тези бюлетини не се докосват, освен ако съдът не нареди повторно преброяване на точно тази секция. Работи се само с протокола.
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4Намериха над непопълнени 200 000 бюлетини миналите избори в едни складове, неизвестно как попаднали там. После не намериха кой какво и защо е правил с тях. Значи, комисията брои, попълва, декларира, подписва... после списъците се подменят по пътя и се изсипва правилното чувалче. Или други трикове мутрагенси. Тук говорим за милиарди. За тия пари даже и дву-сантиметровите чела ще родят нещо хитро.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като ги драскат за да са невалидни, останалите членове на секционната комисия, къде белят, а наблюдателите от различните партийна и те ли предават интереса на избирателите си, ами независимите!!!Може в Долно Горново и да става нещо подобно, но в големите избирателни секции е нереално.А защо законодателно допуснаха тези критерий за невалидна бюлетина. Избрали химикалка отстрани и хоп не става.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Машината ще бъде без интернет, без блутуут, уайфай, без USB вход.Ние не сме простти холандци. Тези номера ги знаем.
2
6
 
7
 
! Отговори
отхвърлено отвсякъде преди 3 години
В Нидерландия имаше 99,9% машинно гласуване, в момента там има 0% гласуване с машини и всичките са изхвърлени. Една от причините беше директна манипулация на вота. Един от кандидатите за депутат в нидерландския парламент съвсем демонстративно произведе 200 гласа за себе си на една от машините в секцията чрез специално устройство в джоба.Целта му беше да покаже какво става с гласовете при машинен вот. " В цяла Европа с машини се гласува ЕДИНСТВЕНО и САМО в Брюксел и околностите му .....
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберският кмет Тотев обясни как драскат бюлетини и ги правят невалидни. Панацея е срещу драскането.