Радев: Управляващите гонят служебна победа на предстоящите избори!

Президентът наложи вето на част от новините текстове в Изборния кодекс
Обновена: 28 сеп 2020 17:21 | 28 сеп 2020 17:20, Камелия Цветанова
276
Радев: Управляващите гонят служебна победа на предстоящите избори!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев обвини управляващите, че с промяната на Изборния кодекс целят да спечелят служебна победа на предстоящите избори, нанасяйки пореден удар върху правната конструкцията на страната .

Той наложи вето на част от промените.

Още по темата
Според него се създават предпоставки за честността на изборите и възможност за тяхното оспорване.

„Промените на токова важни правила броени месеци преди изборите без реален дебат по същество и без оценка за въздействието са пример за непредсказуемост на управлението и отблъскват  гражданите“, коментира президентът.
 
Радев смята, че трите месеца на протести с искане за оставка на кабинета са свидетелство за дълбока криза на демокрацията.

„Сондажите регистрират срив на доверие в управляващите. Изборите са фундаментът на всяка демокрация и от тяхната честност и прозрачност зависи как ще продължим напред. Отказът на властта да чуе гражданите удължава агонията“, каза Радев.
 
Той напомни, че през миналата година парламентът постанови изискване за изцяло машинно гласуване, с последните промени в Изборния кодекс депутатите го подмениха с възможността да се гласува и с хартиена бюлетина.

„Тези решения могат да се обяснят само с желанието да се отвори достатъчно възможност за хаос и изборни манипулации в ползва на управляващите“, скочи държавният глава.

 Освен това прехвърлянето на ЦИК на решението да определя дали да се наемат или купят машините на практика означава бягство от отговорност на парламента при положение, че в Конституцията ясно са указани разпоредбите за задълженията на парламента.

„В същото време законодателят лишава ЦИК от възможността да определи избора за компютърна обработка на данните от гласуването като изцяло вменява тези дейности на „Информационно обслужване“, подчерта Радев.


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
НЕ МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ ИМА ИЗБОРИ ОЧЕРТАВА СЕ УЗУРПИРАНЕ НА ВЛАСТТА И ПОРОБВАНЕ НА ХОРАТА ЕТО И ДНЕСКА НЯКАКВИ СИ ДОКТОРЯ ЖУРНАЛИ И МИНИСТРИ ЦЯЛ ДЕН ЗАПЛАШВАТ ХОРАТА СИ ВИРУСА И УЖ НЯМАЛО ДА ПРАВЯТ ЛОКДАУН АМА КОГА ЩЕЛИ ДА ГО НАПРАВЯТ ЗА МЕН Е ОТНЕТО ЧОВЕШКОТО ДОСТОЙНСТВО НА ХОРАТА И АКО НЕ ГО ВИЖДАТЕ СТЕ СЛЕПЦИ МАКАР С ОЧИ
252
2
 
2
 
! Отговори
Тим преди 4 седмици
Ха ха, ха.... Щом Мишо Константинов ще "обработва" изборните резултати, то няма смисъл да правим избори. Резултатите са предварително известни /справка Беларус/.
251
1
 
3
 
! Отговори
тъпото преди 1 месец
До Анонимен

Огромния процент противници на хунтата ... сигурно под хунта се разбират комунистите....
250
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проблемът на Радев, е че иска той да ръководи целия цирк. Президентска република и всичко да се върти около него. Само дето иска да го постигне по пътя на противопоставянето с всички. Естествено ГЕРБ му пречи. Ето защо му трябва мотив да ги свали и видиш ли вече са мутри. Гешев го захапа здраво и никак без основание- това също му пречи. Просто човечеца иска да си направи своя държава, където да и цар и падишах и папа и т.н.. Да, но..... Радев, ние не сме в армията!!!!!!!!!!!!!!
249
2
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Ако ще с ГЗ да се гласува, пак Боко ще ги пере руските комунисти на изборите :))))))))))
248
3
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Политическият кибик пак изскочи от мазето на Дондуков 1 :))))))))))))))))))))))))))))))))
Значи него като го избраха всичко беше честно, а кагато Боко ги пере с шланга на всички избори не било честно?!? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Руска му работа :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
247
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев като избра служебно правителство на предните избори,защо не въведе още тогава машинното гласуване. Що си трая. Значи когато той прави изборите не е проблем. Когато другите ги правят вече е проблем. И не си представям как баба Пенка от някое село ще знае как да гласува на машина. Истината е ,че има едно старо поколение което ги е страх от тези новости и не знаят как да работят с такива устройства.
246
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 242

Интересно- подстрекателство към саморазправа и убийство. До там ли стигнаха троловете!?
245
2
 
11
 
! Отговори
само минавам преди 1 месец
Радев каза правителството възложи на ЦИК да каже, с какви машини и как да става гласуването в новият изборен кодекс. Това било предпоставка за служебна победа на управляващите. Е наистина колко може да си *** за да изкажеш това в ефир? Тоя наистина не е наясно какво, как и кога може. Тоя нищо не може да измисли какво да каже, ако не му е написано от някого.
Народа искал, той и това не знае! Какво исака народа! Той и Деса не знае какво иска, но тя знае!
244
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Друго си е БСП да спечели с едни 80 % без никакви подозрения за измама (хм, да бе, да)...
243
2
 
11
 
! Отговори
пенсионер преди 1 месец
Абе тоя ***,няма ли най-после да спре да се излага!Ако закона разрешава само машинно гласуване,той пак ще наложи вето,заради това че няма хартиени бюлетини!При последните избори,при наличие на машини,той гласува с бюлетина,сега йок,защо има бюлетини!С каквото и да се гласува,спечели ли ГЕРБ,пак ще ревнат че са манипулирани!
242
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Верно е това което казва президента. И още тази сутрин по България он ер една г-жа ат КНСБ говореше за увеличаване на малките пенсии с по голем процент , а другите с по малък . Отново разделят пенсионерите което им е вече навик.Т.е работилите и осигурявалите се , ще получават колкото и по малко от неработилите като пенсия. Увеличете с еднакъв процент всички пенсии господа.
241
3
 
16
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 1 месец
Московският агент Рундьо отново активизиран
240
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
фигуранте , фигуранте
песента ти е изпята
239
9
 
5
 
! Отговори
Снимките преди 1 месец
Та за снимките.........
Две снимки-два свята, на пенсионер и на премиер.... Единият е излишен......
https://segabg/touche/tush-09-28-2020
238
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно какви ги е надробил Грипенов, за да го е страх толкова от Гешев
Би било интересно, ама ще чакаме до края намандата на фигуранта
237
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз пък не искам Пунта Мара и "Наборе, как е новата магистрала" от прозореца на жипката! Не искам пиянско фъфлене за какво къде да начукал. Не искам тупане по
охранената гръд с викове "Аз!".
Срам ме е, че съм поданик на Мутроленд!
Клел съм се във вярност на Народна Република България и мога да умра за нея! Мечтая за едно MG-42 от старите запаси да браня България!
236
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Неприятно излъчване
Твоето излъчване е на скатол. Виж в Уикипедията за какво става дума!
235
6
 
18
 
! Отговори
Неприятно излъчване преди 1 месец
Пенсионираният генерал Грипен Муунчов Радев има много неприятно излъчване. Човек с такъв нисък интелект и такова излъчване не може да бъде добър човек и отблъсква хората…
234
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Генерал Румен Радев - Президент още един мандат!
За пръв път се гордея с български държавник. Имам приятели-румънци, които направо ни завиждат за такъв Президент. Особено сравнен с техния фриц, мразещ всичко румънско!