4 партии сигурни за следващия парламент, Слави Трифонов на ръба

Всеки трети българин обаче се заканва, че няма да гласува
30 ное 2020 17:00, Красимир Ангелов
359
4 партии сигурни за следващия парламент, Слави Трифонов на ръба
Снимка: БГНЕС

4 партии са сигурни за следващия парламент, а още 2 са на ръба към този момент, става ясно от проучване на "Барометър България", проведено от 24 до 29 ноември сред 847 души на възраст над 18 г.

В края на ноември и на ръба на затягащи се противоепидемични мерки одобрението към ГЕРБ не търпи значителна динамика и партията остава водеща политическа сила с 20,1% подкрепа от всички анкетирани. БСП остават на второ място с 12,5%, като разчитат на подкрепата предимно на твърдия си електорат.

Още по темата
ДПС събират 7,9% със своя традиционен електорат, а твърдата позиция по въпроса с Македония и отстояването на българската кауза там укрепи позициите на ВМРО, отчитат от "Барометър България". Заявка да гласуват за ОП дават 7,6% от избирателите.

Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" задържа нивата си на одобрение без промяна, като изглежда близо до следващ парламент с 3,7% от всички анкетирани. Същото се отнася и за Демократична България, които остават в рамките на твърдия си електорат от десни избиратели от големи градове и с около 3,1%.

"Изправи се.бг" на Мая Манолова среща подкрепата на 1,5% от анкетираните, а проектът на Цветан Цветанов "Републиканци за България" - 0,8%. За "Воля" са обявили, че ще гласуват 0,7% от анкетираните.

Прави впечатление и високият процент на заявилите, че няма да гласуват – 30,9%, а 9,1% от анкетираните се колебаят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
4
 
4
 
! Отговори
Дръглив войвода преди 3 години
Шкембе войвода със 7,4%!!! Милиардите от самолетите ли ще раздава за гласове? Ба си тлъстия популист! Ами Джамбазина, паспортите, Султанка, кражбите...!
296
8
 
5
 
! Отговори
бацо преди 3 години
Колко са платили за тази поръчкова анкета? Смешници - както и да го смяташ, простакеросите от БКП-ГЕРБ и *** от ВМРО имат превес .... Ха ха ха. Толупа ли я е поръчвал анкетата и проучването.
295
5
 
4
 
! Отговори
роби худ преди 3 години
Ако това е вярно жалко за българия то само елит крадливи партий пък и гледам че и обидинените *** и те са в числото за това и ми изглежда нагласен резултата ,а марешки забравихте и този хубавец да включите за да е колекцията пълна
294
8
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
С тези темпове на ковид19 до пролетта ще изпукат още бая дръти комунисти.Важното е само едно - БСП повече никога няма да управлява.за тях само глад и лабуть :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Март месец Боко пак ще ги пере с шланга :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
293
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато не влезе зад решетките банкянския *** няма да се оправим!
292
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сичкити са за бой
291
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 325Боли ме фара къде живееш. Бери си малините и си гледай кефа:))))))))))))))))))) Апропо- часовете започнаха- вземи първо някаква диплома, после бери малините:)))))))))))
290
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От всички статистики не се вижда коя е партията на Фигуранта...освен "Единна Русия" !
289
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алооо дамата с висшето образование от пост 315, никога не казвай, че имаш висше образование, защото е много срамно про'стотията да е с висше ! Състоянието ти на пр'ост човек доказва защо на Запад никой не цени българското висше ! Опитай се да "разгадаеш" какво ти казвам ! Днес живеете по-бедно от времето което използваш за сравнение и е лесно доказуемо с ФАКТИ !
288
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Барометър България - директно от партийните централи на ГЕРБ и "Патриотите"
287
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българинът е много рядка пр'оста порода, щом един про'стак от Банкя го каза в прав текст,значи е истина ! Да си най-беден в ЕС и по-беден от народът на Сомалия, но да не си признаваш истината,значи наистина си ПР'ОСТ ! Самоунищожаването на българинът е следствие на про'стотията му ! В България манг'алите ще станат мнозинство много скоро, защото явно са по-умни от изчезващите българи ! Да си фен на пожарникар който е казал, че не е комунист, значи в главата ти няма никой и не можеш сам да мислиш
286
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 324 Анонимен адресиращ 318 - аз не живея в *** България бе пич, нямам и намерение да се връщам, пенсионирах се тук на запад и пенсията ми е предостатъчна за нормален човешки живот, само се опитавам да ви ориентирам какъв трагичен живот живеете, но явно е направзно усилието да се 'напълнят" ку'хаглава !
285
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 318ГЕРБ ще спечелят, ама ти ще драскаш за социални помощи- щото само за това става една *** на народа:))))))))))
284
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 320 Ако си гладен и бос *** да береш домати в Англия- ще те нахранят и обуят:))))))))))). Бил бос и гладен- шу-шу-ми-га тролска. Колкото и да се пънете - ГЕРБ пак ще победи и ще направи правителство. А вие какво ще правите тролчета. Може би първо ще завършите училище и после към бюрото за помощи- че за друго освен за тежест на някой не ставате- прости и см-отани сте.
283
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До"до 318",виж кокалчето ще го гризнат и народ и управници,но българинът няма как да се почувства никога ЧОВЕК!Да избираш 3 пъти душманите си това говори достатъчно категорично,че в България няма народ с разум,не случайно в ЕС ни оприличават като стадо овце което не се отклонява от пътеката си!31 г. след превратът който си спретнаха комназите все още голяма част от това стадо смятат,че са се разделили с комунизмът,ДА ама НЕ както казваше Бочаров,България живее в най-страшният комунизъм в момента
282
7
 
6
 
! Отговори
до 318 преди 3 години
Всъщност кокалчето ще го гризнем ние. Тиквата и Шопара и в затвора да влезнат нас, народът , какво ни топли...ние ще сме гладни и боси. Затова всички трябва да се обединим , въпреки различията,подобно на турците срещу Ердоган , за да изметем тази пасмина.
281
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отиваме към Борисов 4.
280
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам ГЕРБ да спечели напролет за да се гризнат повече кокалчета ! Милиардите които изтеглиха за покупка на изборите ще се окажат милиарди на гладът който ще последва неминуемо, но това не е тема за тъ'поумниците тук, радвайте се на Пожарният шл'анг и кохортата му от ку'хи но крадливи и измамни тикви ! Системата в която живеете в България се нарича социализъм, истински социализъм по сталински, но за овцата е неразгадаемо и неразбираемо !
279
7
 
7
 
! Отговори
Дедо поп преди 3 години
Направих си труда да поровя прогнозите им и - о, изненада! Тази агенция от 2005 досега няма нито една точна прогноза! Нещо повече - дори прогнози, правени с интервал 4-5 дни, имат разминаване с над 60-70%! А явно са и тъпички, щом държат всички тези данни на сайта си.Само един пример - на президентските избори барометрите даваха на Цачка преднина пред Радев "само" 49%...
278
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е територия на овце и *** ! Последна по всичко хубаво и човешко в ЕС и водеща по бедност ! Територия на комунизъм и социализъм, затова и всичко което е човек се е изселило на Запад, факти които не могат да се оспорят ! Борисов не е комунист само за овцата и ***, защото те не могат да разсъждават ! Пасете си кротко, 'кланицата" ви очаква ! Гласувайте за ГЕРБ те са "демократи", нали во "зобят" със слама, халал да са ви !