Нинова: Няма как да влезем в коалиция с ГЕРБ, не е добре за държавата

Нека българите упражнят правото си на глас, призова тя
24 яну 2021 13:34,
92
Нинова: Няма как да влезем в коалиция с ГЕРБ, не е добре за държавата
Снимка: БГНЕС

Искаме да призовем всички български граждани да упражнят правото си на глас. Един от начините да се промени моделът на управление на държавата е масовото гласуване. Това каза пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод на започналите срещи на БСП с партии и граждански организации за предстоящите избори и гарантиране прозрачността на вота.

Нинова съобщи парламентарните инициативи на левицата за промени в Изборния кодекс - видеоналюдение на броенето на бюлетините и въвеждане на активна регистрация за гласоподавателите.

"Предложенията са на масите на депутатите и вероятно ще ги разглеждаме още другата седмица", обясни Нинова.

Според нея това, че управляващите са заявили, че няма да приемат тези промени в Изборния кодекс, означава, че не желаят прозрачен и честен изборен процес.

Нинова заяви, че засега само от партията на Слави Трифонов са получили отказ да участват в организираните от тях срещи.

"Тези срещи са за честни избори, а не за коалиции преди или след изборите. Ние ще се явим на 4 април както и досега с коалиция "БСП за България", категорична беше Корнелия Нинова.

Големи коалиции не са добри, смята Корнелия Нинова и категорично заяви, че БСП няма да влезе в коалиция с ГЕРБ, която да е "уж в национален интерес".

"Когато се съберат управляващи и опозиция, народът отива на площадите в опозиция. Това не е добре за държавата", обясни тя.

Тя не се съгласи, че БСП е отслабена от вътрешни противоречия и подчерта, че след прекия избор за лидер на партията, който спечели тя, социалистическата партия е консолидирана около линия на политика и на поведение.

"Да се гарантира справедлив съдебен процес и правото на защита и на живот е призив за спазване на демократични принципи", каза Нинова в обяснение на позицията на БСП относно арестуването на руския опозиционер Алексей Навални, че това е вътрешен проблем на Русия.

Според лидера на БСП в България има погазване на парламентарната република, погазване на права на журналисти, налагане на цензура и ограничаване на свободата на словото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
14
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
НЕ МЕ "ПРИЗОВАВАЙ" НИНОВА..!АЗ , НЕ ГЛАСУВАМ ЗА "ПОЗИТАНСКИТЕ ПРИВАТИЗАТОРИ" НА БЪЛГАРИЯ!ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ЕВРОПА И СВОБОДНИЯ СВЯТ !!!
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова, вие няма да направите коалиция с ГЕРБавите, но Дългият ще направи.Той ще изиграе ролята на патриотарите.
40
7
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
НИКАКВО СДУШВАНЕ със гробарите!!!!!!Едно евентуално сближаване ще бъде ПАГУБНО не само за "държавата",но и за нацията!А Славейко си е просто поредната креатура,копаеща за интересите на герп.
39
9
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Аз не правя разлика между БСП и ГЕРБ.В ГЕРБ се намърда по простата и алчна маса на БКП,ако това е комплимент за БСП там пък си останаха наивниците ,на които БКП ограби и съсипа живота.
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пък някой иска да прави коалиция с БСП.СЛЕЗ НА ЗЕМЯТА, Нинова
37
1
 
12
 
! Отговори
Без съвети преди 3 години
Нямам нужда от Корнела да ми казва да упражня правото си на глас. Със сигурност, обаче, няма да гласувам за нея!
36
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коалицията ще е "50 на 50" с ...Слави. Той е на другия бряг при ГЕРБ. В ГЕРБ са само... и жени и Славчо Чалгадивата ще е там.
35
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корнело ти като видна костовистка и към момента генерална секретарка на ЦК на БКП имаш един проблем,малките ви братчета и сестричета ОФ-ТО на Мая и *** по-скоро няма да влязат в НС!Иначе ако сега е зле,после ще стане кокошкарник,Слаф не е достатъчен и ви трябва ДПС а това сме го гледали!Само че при Станишев все пак вие победихте НДСВ а сега ГЕРБ ПАК ЩЕ ВИ БИЕ.Значи ако правите някакво правителство ще е узурпация на властта и второ ала Орешарско!Това ще е краят на Слаф и на ВАС за дъъъъъъълго!!
34
1
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Всички партии уж все за доброто на народа мислят, пък който й да дошъл до сега на власт - на народа не му става по- добре. Виж, партийните лидери - стават милионери. Само лъжливи обещания...
33
3
 
14
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До ...ЧЕ НЕ СА ВЪЛЦИ!Прав си! БСП е събрала всички властолюбиви хищници в страната, защото беше доста време единствената стълба към властта у нас...Спомняте ли как се създаде БСП - всички решиха, че ще строят капитализма, но по незнайни пътища се оказаха социалистическа партия, та дори и станаха почти веднага членове на някакъв международен соц. съюз...На тях хич не им пука каква им е табелката - важното е властта и парите...Иначе, може да ги наречеш и партия шантиклер-само име, значи...
32
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Костов и ГЕРБ са престъпници. Само БКП
31
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ако залюби Боко?!В нея е цялата власт на партията!С Мая Галева ще влязат в съревнование!
30
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата, това сме ние, каза "другарката". Затова не е добре за тях! Искат само за тях да има!
29
2
 
2
 
! Отговори
ПАТЕРИЦА! преди 3 години
До Анонимен 29! ЩЕ ! ЩЕ! Нема лабаво!
28
6
 
15
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен19Нищо няма да се промени докато тантуркаме БСП в политиката, защото тя проваля всичко хубаво в държавата, руши и политика и политици и народ и държава - само лъжи, интриги, манипулации, мръсотии...Трябва да я махнем от политиката! Тогава вече всички можем да се обединим и да оправим държавата - няма да има кой да ни пречи!
27
4
 
12
 
! Отговори
...ЧЕ НЕ СА ВЪЛЦИ! преди 3 години
До няма как. Няма такива бивши комунисти! Все едно да кажеш:" АЗ СЪМ БИВШ БЪЛГАРИН!". Гена си е ген. Кръвта вода не става. Кажи на вълкът, че е бивш вълк, защото само си е надянал овча кожа! Вълкът си е вълк, не му вярвай, и не го пускай в кошарата, ще изяде стадото! БКП-БСП са по-големи циркаджии, "загниващия капитализъм" ги знае още от татово време с лозунга : " 25- ГОДИНИ НАРОДНА ВЛАСТ!" 25-ГОДИНИ ЦИРК!". Не си мислете, че другите като: Манолова, Хр. Иванов, Дончева, трио-мио..
26
6
 
23
 
! Отговори
Много нагла другарка преди 3 години
Какъв модел ще сменя Нинова - от демократичен на диктатура на пролетариата ?!
25
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще чакате светло бъдеще при комунистите на куково лято!Това вече сме го играли преди!
24
6
 
14
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Както винаги - общи приказки, липса на свои идеи, манипулации и смешки...Когато управляващите и опозицията работят добре, народът не излиза по площадите! Герб е осигурила възможно най-добрата сигурност за изборите -с чуждестранни наблюдатели. но да виждате Нинова да коментира това? - НЕ, разбира се..защото това никак не й харесва, явно, но не може още да намери начин как да изманипулира хората колко лошо нещо е то...Гадна работа! - не вярвам някой друг да е способен на такава низост
23
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз вече знам защо БСП няма да вземе никога власт.Вижте какво казаха по случая Навални.