Борисов призова да не замесват името му в скандала в УНСС

Премиерът не познавал преподавателите, отишъл да ги поздрави
25 апр 2021 20:23, Нели Христова
148

Премиерът в оставка Бойко Борисов призова да не бъде забъркван в скандала с преподавателя, който беше отстранен, след като се обяви срещу посещението на премиера в учебното заведение дни преди парламентарните избори, а от ръководството на УНСС са готови да назначат доц. Осиковски отново, ако представи доказателства за агитация от страна на Борисов.

След обвинения към премиера, че е използвал УНСС за предизборна спирка за агитация, преди четири дни доц. Осиковски беше уволнен. Днес, пред просветния министър, Бойко Борисов обясни: Не познавал преподавателите, но отишъл в университета дни преди изборите, за да ги поздрави.

И призова името му да не бъде замесвано в скандала.

"Ако си имат вътрешни проблеми – да си ги решават, но затова, че сме спрели пред този факултет – както всеки може да спре, да си го снима, да го покаже и да го изкоментира", каза премиерът в оставка.

Коментарът от ръководството на УНСС не закъсня. Ректорът на университета обеща да върне доц. Осиковски на поста, но под условие:

"Публично призовавам да представи доказателства за своите твърдения - но не колажи, и не снимки от 2019 г., а истинските факти от 2 април 2021 г. Ще преразгледам решението си за уволнението само при едно единствено условие - когато доц. Осиковски представи и най-малкото доказателство за осъществяване на предизборна агитация, съгласно законите и Конституцията на Република България", написа ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров.

Дни след като уволни доц. Осиковски, пред Bulgaria ON AIR проф. Димитров обясни действията си с "уронване престижа на учебното заведение".

"Имаше обвинения в политически слугинаж, които няма как да бъдат приети. Ако това остане без последствия – значи на истина има такива неща", заяви ректорът на УНСС.

Последваха реакции в защита на доц. Осиковски от други преподаватели. А зад него с официални позиции вчера застанаха колегите му от катедрата по Медии в университета.

"Апелираме наложеното наказание за дисциплинарно уволнение да бъде преразгледано и доц. д-р Мартин Осиковски да бъде възстановен като преподавател в екипа на катедрата", написаха от катедрата.

Възмущение от уволнението на Осиковски изразиха и колегите му от Софийския университет.

След дисциплинарното уволнение доц. Осиковски не е разговарял с ректора на университета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
0
 
! Отговори
Дръндер преди 3 години
Този ще го помоля, най-после да поеме отговорност за действията си!
101
3
 
0
 
! Отговори
баце преди 3 години
Тоз не беше ли некъв доктор Винету хонорис кауза от УНСС. Как да го не замесиш?
100
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КИФЛА- ГЕРБТи си ***!
99
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До УУУУЖАС....А, не се ли срамуваш като виждаш как старите мутракеси /манолова, дончева, капон/, агентите на ДС и техните наследници от ДБ, тълпата чалгари и други *** и некадърници, обявени за специалисти, се изказват от трибуната на Парламента???
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сомо по себе си УНСС е една чалга.Попитайте някой,какво и къде щевложи знанията си и той ще опре додипломата.Завършват30 000.Хайде имнамерете работа.Като са платени, сметнете този бюджети ще получите неоходимост, от подобра регулация.Борисов,не е наяснокаква делавера е подминал.Среднатакса 1500 лв.
97
2
 
3
 
! Отговори
тити преди 3 години
На тоя всяка втора дума е лъжа. Минал случайно преди изборите, ние да не ядеме доматите с колците. ***.
96
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
ОН ,слънцето ни е чист,като момина сълза,а точно коментара на преподаватела,че не иска да го види,в учебното заведение,е причината,той да бъде уволнен.
95
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми то скандалът е заради теб, бе, вожде! Към затвора с 200!
94
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пак лъже с 10 000
93
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чекмеджето с кюлчетата и парите: Всеки пита на кого са ? Грешен въпрос Само един може да да внесе кюлчетата и парите и това е Бойко Борисов .
92
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Осиковки??Руснак?
91
4
 
11
 
! Отговори
УУУУЖАС.... преди 3 години
ДОКОГА ЩЕ ЧЕТЕМ ЛЪЖИТЕ НА ТОЗИ ЧОВЕК - АЗ КОГАТО ГИ ЧЕТА СЕ СРАМУВАМ ЗАРАДИ НЕГО - ХАЙДЕ ВЕЧЕ СПРЕТЕ ДА ГО ДАВАТЕ КАЖЕТЕ МУ НАЙ ПОСЛЕ В ОЧИТЕ ЧЕ МНОГО ЛЪЖИ ИЗГОВАРЯ ВСЕКИ ДЕН А И ДА КАЖЕ КАК ИЗМИСЛИ ТОВА С КОЛЯНОТО ТОЛКОВА ЗА ПРОСТИ ЛИ НИ ВЗЕМА ИМА И ТАКИВА НО САМО ТЕ ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО НО ВЕЧЕ НЕ Е СИГУРНО
90
4
 
9
 
! Отговори
българин преди 3 години
Няма нито друга причина,нито друг повод за посещение във факулта,освн агитация.Това и децата го разбират.
89
2
 
6
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен82Вярно ли няма вече държавна поръчка в УНСС?!Всъщност в повечето страни по света няма безплатно обучение, но в Холандия, Ирлания, мисля че и в Шотландия висшето образование е безплатно!Явно няма пари за професорите-спомнете си как бъркаха по кофите за *** по време на прехода!Намерили са му чалъма!...И ние можем да им намерим чалъм - талантите отиват да следват безплатно по чужбина..Хем и образователната ни система не струва нищо с тези посредствени натегачи БСПта по катедрите...
88
6
 
5
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Диана - прод.2Колкото повече се оправят и успокояват нещата, толкова повече ПТСДта изплуват и толкова повече все нови и нови хора биват наранявани и вкарвани в този филм...Ние сме болен народ! Трябва ни спокойствие, положителни емоции, искрен и сърдечен смях и забавления за да се оправим и да изхвърлим тези гадости, които ни съсипват живота...А затова, според мен, трябва първо да махнем БСП от политиката с нейните вечни интриги и скандали и шокове, които стоварва непрекъснато наоколо си...
87
7
 
5
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Диана - прод.всички българи над 40г. страдат от ПТСД /пост травматик стрес дисордер/, който е резултат от прехода на БСП и е вследствие на преживяване на неприятни ситуации, които може и да сме забравили, но подсъзнанието ни ги помни, проявявайки всякакви страхове, несигурност, недоверие, вина, срам...ако прибавим и лозунга на прехода КОЙ КОЙ Е, гледай какво става - всеки се бута, ръга, натиска, мачка, унижава другите за да се докаже самият той, а така всички отиват на едно място - в ПТСД!
86
4
 
2
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен101Особено силно се чувства това, че българин на българин не помага и не се сработват в чужбина - всеки избягва опасността да се насади на друг българин там...Аз мисля, че става така защото българите по чужбина са много наранени, унизени хора и са пълни с мръсотия, която нито могат да смелят, нито да изхвърлят, но попаднеш ли в обсега им гледай какво става...Там това се вижда като си и с други хора/не българи!/. В България е по-трудно да го откроиш, но е не по-малко страшно - прод.
85
4
 
12
 
! Отговори
ББ преди 3 години
и г-н Главен Прокурор,шефчето дето коли и беси в университет финансиран с парите на Народа ни е за проверка,отнема право на мнение на Свободен човек,сметки,далавери...или идваме за вас,да си ени.ар по нашите земи не е ценност...ще го разберете...дано съм жив да окача първото въже...за вас лудост...за нас...нейзбежно е...идваме за вас!!!
84
3
 
10
 
! Отговори
ББ преди 3 години
цивилизационен е...преди изборите...хвалещият се как дава..ама от гладните парите раздава...си прави ПР акции,как "строй"...крилото е старо...грешни пари са...и когато някои го разкритикува...го уволняват...и му искат доказателство...УНСС от кога е бащиния на шефа обслужващ борисов?до кога Българските училища и университети ще са заложници на партиино назначени калинки...колейки и бесейки в услуга .."началници"?Призовавам НС да се намеси в този казус!Парламентарна Република сме!
83
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кво ни занимавате с тоя бееее