Харалан Александров: Най-подготвени за нови избори са ГЕРБ и ДПС

В класическа предизборна ситуация сме, оцени той
26 апр 2021 14:48, Анисия Иванова
162
Харалан Александров: Най-подготвени за нови избори са ГЕРБ и ДПС
Снимка: БГНЕС

Парламентът е превърнат в трибуна за предизборна борба. Това е класическа предизборна ситуация". Това каза пред БНР социалният антрополог Харалан Александров и добави, че ангажирането с управление в краткосрочен план по-скоро може да донесе негативи, особено сред хората, които искат бързи промени.

По думите му най-подготвени за нови избори са ГЕРБ и ДПС, защото са подредени партии.

Още по темата

"Партията на Слави Трифонов е в процес на възникване и вероятно ще се структурира в движение. Там има много ентусиазъм и много очаквания и надежди. Много вероятно е след промените в Изборния кодекс, което явно е единственият приоритет на 45-ия парламент, да бъде подкрепена от повече гласове от чужбина. В "Демократична България" се срещат две тенденции - хора, които са силно ориентирани към промяната, от друга страна са хора образовани и отговорни, така че там се борят тревогата от несигурните времена, които идват, с желанието да продължи революцията до победния ѝ край", каза той пред БНР.

Според социалния антрополог притеснението, което е било на улицата, вече се е пренесло в Народното събрание.

Харалан Александров определи поведението на премиера в оставка Бойко Борисов като на силен лидер и уточни, че всичките му действия са демонстрирали превъзходство.

"Това, което би могло да върне ГЕРБ, е една нова генерация след процеси на промяна и ако има много голям провал в следващото мнозинство", допълни Александров.

Мнението на социалния антрополог е, че голяма част от еуфорията е свързана с фантазията за Слави Трифонов и негово управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
0
 
! Отговори
Пачколан Шкафчоланов преди 2 години
Аз казвам ,кой какво ще пее .....
124
12
 
13
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Хаирланчоо, нали си на хранилка при герб, това ще дрънкаш. След новите избори, подготвените герб ще имат 14.5%. Запомни това число.
123
5
 
8
 
! Отговори
1 преди 2 години
Още един почитател на ***.
122
5
 
18
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Някакви сметки си правят някои ,които са никои ! След новите избори ИТН ( Има Такива Недоразумения) , юе са извън парламента ! Сестра Галева ще подскача покрай Парламента и ще пикае кръв. Татяна Мутрева Дончева ще кърши селската си снага в клоунски пози , а *** ще ходи с нахлузен на главата кондом в тените софийски улички.
121
16
 
9
 
! Отговори
86543 преди 2 години
хей герберската тоалетна хартия харалам всеки ден ни дава акъл смях той няма за себе си че е паднал толкова ниско. трудно е да си мъж в днешно време много като тоя се отказаха
120
4
 
18
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 2 години
Това го знаят и малките деца- при нови избори Славун ще е назад с поне 5% , а ГЕРБ +5/6% , малките ще си преразпределят същите около 20% , БСП +/- 2% и тъй...
119
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ ще трябва се бръкнат отново да дават пари за закупуване на гласове при нови избори. Затова е този неистов рев на гербаджиите.
118
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 136Ще видим дали няма да е пък Добър ден г-н Борисов !
117
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този никакъв "социален антрополог" не е, ами си е полит-агитатор на ГЕРП на държавна хранилка.
116
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Aко бяха най-подготвени, нямаше да вият на умряло заради върнатия мандат!Чао-чао, ГРОБбоко!!
115
7
 
16
 
! Отговори
Nobody преди 2 години
Защо никой не пита президента къде се е сврял?Защо тупка топката с мандатите и бави времето, докато държавата съвсем затъне?
114
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До да ги изненадамеБаба Мика пак ли ще я дундуркате в другия парламент?
113
15
 
8
 
! Отговори
В това НС преди 2 години
всичко се прави, за да се гласува такъв изборен кодекс, който да осигури вечно управление на ДПС. ГЕРБ ще са патерица.
112
25
 
11
 
! Отговори
да ги изненадаме преди 2 години
Сега остава на новите избори много да изненадаме сичкото Харалан и Бибитка, като дадем мнозинство на Слави Трифонов и ИТН! За да проправим светъл път на сички тия към бай Ставри! И никакви Маи Манолови и компания стари "ча.ти", щото видяхме лакомията за постове и власт!
111
19
 
17
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Ха, ха, Хараланчоооо, ше ти спрат "субсидиите" явно, ако не правиш подобни излияния...иначе видОхме твоя вожд докъде го докара - да си говори сам в снега с една ЖИПКА, щото е много подготвен!? Ама в краденето ли, в пълнене на чекмеджета ли....Та, Хараланчо, земи гледай на пъп, по ще ти се отдава..
110
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хараланчо съм го запомнил, че никога нищо вярно не казва.
109
18
 
23
 
! Отговори
митко преди 2 години
Гербаджийските *** като Харалан вече не знаят на кой свят са.Пред вожда им има само един път-към бай Ставри.За това са обезумели.
108
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Харалан Александров: Най-подготвени за нови избори са ГЕРБ и ДПС. Забрави да кажеш с какво. С много откраднати пари. Да не забравяме вразата на бай Тошо ! Който държи парите той командва.
107
7
 
12
 
! Отговори
Пищят преди 2 години
*** и калинки на умряло. Нещо не им е тамън.
106
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова ли ГЕРБ носят от девет кладенеца вода, само и само да няма избори? Харалан много си пада по Бойко, но на нас не ни пука.