Нови лица влязоха в служебния кабинет: Ще продължи ли промяната?

Трима нови министри поемат три ключови министерства
16 сеп 2021 20:20, Красимир Ангелов
70

Президентът Румен Радев представи състава на новия служебен кабинет. В него има трима нови министри - в министерството на икономиката, на финансите и на транспорта.

Валери Белчев заема поста на Асен Василев. Както и предшественика си, той е възпитаник на "Харвард". Бил е във Фонда на фондовете във второто правителство на ГЕРБ, но е освободен. Има 15-годишен опит във финансовия сектор. Бил е сътрудник в парламентарната икономическа комисия. А през 2014-та се присъединява към Българската банка за развитие.

Още по темата
"Стъпвам на една по-добре работеща платформа. В това министерство съм имал удоволствието да работя в една от сателитните структури. Имам наблюдения - разполага с изключителен човешки капитал, преживяло е скрити напрежения. Наистина съм уверен във възможностите на хората тук и нямам притеснения за това, че всички предизвикателства, които ще дойдат, ще бъдат посрещнати", категоричен е служебният министър на финансите.

На мястото на Кирил Петков в икономическото министерство влиза жена. С китка здравец – така Петков посрещна досегашния си съветник Даниела Везиева.

"Аз имам пълно доверие на Даниела, че промяната, която започнахме заедно, ще я продължим. Президентът показва, че това, което се случи досега, е в посоката, в която и той вижда нещата", коментира бившият министър на икономиката.

Везиева заяви, че ще продължи работа в посока на промяната.

"Надявам се да оправдая цялото това доверие. Отговорността е сериозна. Отговорността да се върнем към нормалността, към онези принципи и ценности, които позабравихме през годините. Предстои ни да продължим и дори да се опитаме да надскочим това, което постигна досегашният екип", уточни тя.

Везиева е заемала мениджърски и ръководни длъжности в областта на банковата и консултантската дейност. Три години до 2017 г. е заместник-министър на икономиката. Била е съветник в кабинета на председателя на Комисията за финансов надзор.

Третото ново лице в служебния кабинет е това на министъра на транспорта. В стола на Георги Тодоров сяда Христо Алексиев. Той е икономист и експерт в транспортния сектор.

"Всеки трябва да даде своя принос за подобряването на състоянието на страната", посочи служебния министър на транспорта.

Любопитното е, че Алексиев е министър в служебен кабинет за втори път. Първият път е с премиер Огнян Герджиков. Работил е като експерт в кабинета на министъра на транспорта, икономически експерт и консултант по проекта за изграждане на интермодален контейнерен терминал в Пловдив. Сред приоритетите му е ускоряването на проектите за ЖП коридори, пътищата и цифровите магистрали.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
4
 
! Отговори
Защо по дя... преди 2 години
До. Пак по опорката? Ето щом ти знаеш какъв е проблема и как може да се реши, това само показва колко са зле и незнаещи управляващите. Защо ти знаеш какво става, а те не? Какви са техните знания и умения? Защо са там по дяволите? И не съм никакъв ***, а много ама много възмутен гражданин от крайното лицемерие и безкрайните лъжи! Все едно да видиш приятелката си с друг, със собствените си очи и тя да ти твърди, че не е вярно. Ей това е мега гадна лъжа, ясна и видима, че и президента така лъже!
58
5
 
0
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Защо по дя...: Подлудял тока заради временното правителство? Хайде де! Цената на тока се променяше в големи граници заради борсови спекулации. А условията за борсовите спекулации ги създадоха правителството и депутатите на ГЕРБ. Близко е до ума, че при затворен пазар и намалено производство някой ще се сети да изкупи тока евтино и след това да го продава скъпо. А временното правителство няма нищо общо с това. Ура, имаме либерализиран пазар. Няма по-нагли л'ъжци от гербаджийските ***.
57
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До Браво: Разсъждаваш по бай Г'аньовски, но браво все пак. Следваш предназначението на статията.
56
1
 
2
 
! Отговори
Браво преди 2 години
още трима министри ще могат да назначат роднините си на ръководни постове. Нали в това се състои промяната - твои хора на всеки ръководен пост на тлъста заплатка.
55
1
 
9
 
! Отговори
Защо по дя... преди 2 години
Много лъжи взеха да се изричат, без срам и без притеснения! Вчера слушам президента, НИЕ оправихме пенсионерите, Моля, за добавките гласуваха бюджета само ГЕРБ, ДПС и БСП! Защо го казваш тази лъжа? Заради ГЕРБ тока върви нагоре, Моля, нима не уволнихте абсолютно всичко, което можехте във всички сектори, включително енергетиката? След като сложихте некадърници и то от ИТН тока полудя от вашето безхаберие! Я върнете власта на ГЕРБ и гледайте, енергетика, пътища, бизнес, ше видите, кой може-кой не
54
0
 
1
 
! Отговори
Според Василев преди 2 години
Никой в България няма право да търси справедливост, защото тук е "Надежда тука всяка оставете" - Василев - бобитата във Великобритания намират едни много интересни пощеснски разписки ... Тоалетната я играхме вече, канапето го играхме .... Давайте идей ....
53
0
 
1
 
! Отговори
Първо шитняка ... преди 2 години
С гадния пуловер , после шефа му - поръчителя му ... Ей Василев готов ли си за най-интересната седмица в живота ти .....
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Промяната" е ясна... Глад и м'изерия в следващите няколко месеца, а може би и година.
51
1
 
0
 
! Отговори
Ебасиии... преди 2 години
Отвратителния пуловер .... такова едно бежаво като на рядка фекалия от разстройство ... някой хора просто нямат никакъв естетически вкус в тоя живот ... Че даже в Сибир не правят такива грозни пуловери .... То вълна ама черна вълна да топли .... Такава шовинистична модна безвкусица ....
50
0
 
0
 
! Отговори
Много грозна гледка преди 2 години
Вече се разлага ... скоро и ще замирише .... кажете на бобитата да си носят ментолови мехлемчета за нос ...
49
0
 
0
 
! Отговори
Ще ловува той: преди 2 години
"Комунисти" от удобството на канапето си някъде във Великобритания ... п,р.о,с,т човек ... Прилича ми на ония отвъд океана от удобството на някоя заличка в Пентагона обявяват страната за приятел и съюзник, но в същото време 40 години промивка на мозъци "тия гадни комунисти" и решили да си спретнат война тук посредством неоколониален режим ... Тоя с хазартчето гризна дръвцето ... да се готвят други ...
48
1
 
0
 
! Отговори
В някакви хора: преди 2 години
Е останало впечатлението, че аз съм лошия в страшния филм и името ми е синоним на безчестие по някаква причина, неизвестна за мен: Не аз съм свил 550 милиона от МОН, не аз съм ви ограбил и базите и земята, не аз създадох условия за 50 процента неграмотност, не аз създадох условия хората да падат по улиците и да ги гонят от болниците, че са неосигурени. Не аз прецаках 15000 учители, напротив - аз съм тоя дето беше против и скачаше против всичко това от самото начало.И пак се опитаха да ме убият
47
0
 
0
 
! Отговори
Едно нещо: преди 2 години
Не се говори за един ненаказан 70 години нацист !За един скрит ужас и терор какъвто представлява Симеон 2!На ни един нямам доверие от тия докато на нападне някой от тях Сакскобургите!
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новата партия ПП, прости патки или нещо друго, промяна не усетих освен, че ми намалиха зплатата и всичко е нагоре.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПРОМЯНАТА!-------------Пэдэраз, ама ти серьозно ли?
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 36.........Шебек, кажи кой ще изрита Румен Радев, защото не се сещам! Всички сте гн..., пардон - яйца на главеста въш-ка! Защо не излезеш на улицата, да извикаш лозунга си?
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПРОМЯНАТА! :"Войната ще донесе промяната."--------Иденце, на теб още не ти е зараснала фонтанелата! Значи война! Това означава свършек на живота на планетата Земя, ама ти си го представяш като махаленско мачле. Такива като теб трябва да ги въдворяват в Карлуково! .....За сведение - в една война Русия ще нанесе съкрушителен удар на колективния Запад, оръжията й са несравнимо по-добри!
42
5
 
0
 
! Отговори
Бою Тиквочето преди 2 години
Дошъл съм за бонуса. Сега тия кат не моат да се разбрерът ше ми пуснете ли малко гювеч на изборите - некой и друг глас отгоре за мен, понеже аз съм най-малкото зло?
41
3
 
8
 
! Отговори
ПРОМЯНАТА! преди 2 години
Промяната подготвяна от кремълските послушници ще продължи към по-лошо: първо продължават да вдигат цените на всичко, а след това ще ударят валутния борд и стопяване на спестяванията на гражданите. Истинската промяна ще настъпи след забраната на етническите и путинистките партии със закон и разчиствана на политическото пространство от враговете на ЕС и НАТО. Това ще бъде направено не от политическите партии чрез избори, а от Брюксел о от Белия дом. Войната ще донесе промяната.
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уф, правописна грешка, било ЩЕ продължи ли ПОДМЯНАТА