Радев за искането НАТО да се изтегли: Неприемливо и безпредметно

"Страната ни не приема ултимативни искания от когото и да било"
379
Радев за искането НАТО да се изтегли: Неприемливо и безпредметно
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Настояването на Русия за изтегляне на силите на НАТО от България е неприемливо и безпредметно. В страната ни няма постоянно базирани съюзнически контингенти и бойна техника. Това се каза в позиция на президента Румен Радев, разпространена от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата

 
„Суверенното решение за подобно постоянно присъствие или временно разгръщане принадлежи на България, в съответствие със съюзните ни ангажименти. Страната ни не приема ултимативни искания от когото и да било“, посочва Радев.
 
България се оказа в центъра на напрежението между НАТО и Москва заради струпването на руски войски около Украйна в последните седмици. Руското външно министерство поиска силите на НАТО да напуснат България и Румъния, въпреки че Алиансът вече отхвърли настояването да се оттегли от приетите след 1997 г. страни членки.

 


379
Още по темата: НАТОРадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
293
0
 
1
 
! Отговори
Върбан преди 3 месеца
До Анонимен 314. --- Радев който иска да го обяви и за марсианец. Според мен е важно че с това си изказване подкрепя НАТО, срещу Русия. Кирчо още преди изборите каза че няма да се достроява АЕЦ Белене. Ако някой знае някакво реално действие на Радев или Кирчо в полза на Русия да каже. Аз не се интересувам чак толкова от политика че да знам всичко.
292
1
 
1
 
! Отговори
Долу Русия преди 3 месеца
Американските танкери с газ пристигнаха. Цената на газта хвърчи здраво надолу. Борисов в затвор
291
1
 
2
 
! Отговори
Долу Русия преди 3 месеца
Хич не ми дреме кво иска Русия. *** да палят тротинетки те и марш в Кремъл. Аз съм ЕВРОПЕец. Не съм дърт пенсионер *** и не подкрепям Русия. Не искам руска газ.
290
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 месеца
До ЗозоА ти,твоя милост,щом явно не си от "рускитеплужеци", като от коиплужеци ще да си ?...Декларирай,не свенувай ся !..Тука сме се "наши хора",и жъ тъ разбирем..
289
3
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
Пак много коментари са написали руските плужеци :))))))))))))))))))))))))))))))
288
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Трябват ни двете подводници да имаме с едрени ракети . Едната ще я кръсим ръката на мъртвеца. А другата ще бъде усмивката на сатаната. Само как да разберем кой ни е унищожил , когато му дойде времето.
287
8
 
14
 
! Отговори
Нато вън преди 3 месеца
Вън от Нато! Българите сме миролюбив и безстрашен народ, за това и нямаме врагове. Големия враг с който трябва да се преборим е нашият манталитет и корупция.
286
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
тук не нато а има на Сащ бази в България , я вижте кой слугинаж беше 2003 г същия
285
3
 
4
 
! Отговори
вън от нато преди 3 месеца
Решение 1 на Конституционния съд на България от 4 февруари 2003 г. войските на политически или военен съюз на държави - членки на този съюз или на съюзни държави, по ратифициран, обнародван и влязъл в сила за Република България международен договор с политически или военен характер, не са чужди войски по смисъла на чл. 84, т. 11 от Конституцията, ако преминаването или пребиваването им през територията на страната е свързано с изпълнение на съюзнически задължения
284
3
 
9
 
! Отговори
Неутралитет преди 3 месеца
И Наполеон искаше обединена европа, и Хитлер. А истинските виновници за ВСВ, останаха ненаказани. Въпросът е защо поне веднъж след Освобождението, България не е на неутрална позиция? Някоя сутрин да не се събудим като част от Северна Македония, след поредното следвоенно разделение на света.. Ха хаа, както стана с Югославия, "българи юнаци". Патриот си душа дава... Що се пъхаме между шамарите, когато двама батковци си го... Дреме ми кой ще се трепе, важното е българите да живеят в МИР.
283
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе щом Русия ти казва... Действа, че ще ни из ият де ата утре...
282
3
 
5
 
! Отговори
Този Господин преди 3 месеца
Този господин Президент на САЩ ли е, или на НАТО?
281
4
 
14
 
! Отговори
Пък има преди 3 месеца
Пък има държави като Швеция и Финландия-НЕУТРАЛНИ. Дори са демократични и НАРОДЪТ НА БЪЛГАРИЯ иска като тях. СВОБОДА ОТ НАТО. НЕУТРАЛИТЕТ.
280
6
 
9
 
! Отговори
Бай, Бай НАТО преди 3 месеца
Кога България ще храни своя войска? Кога България ще независима и свободна държава?След подобно изказване,НЯМА смисъл от президентска и парламентарна Република, излишни харчове за премиери и президенти, васална администрация.един ГУБЕРНАТОР на Колонията България и да се свършва.РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО, за влизане не ни питаха-ДОБРОВОЛНО ЛИ?ЧЛЕН 13 НАТО: СЛЕД ИЗТИЧАНЕ НА 20 ГОДИНИ ОТ ВЛИЗАНЕ ДОГОВОР В СИЛА, ВСЯКА ОТ СТРАНИТЕ МОЖЕ ДА ПРЕСТАНЕ ДА БЪДЕ СТРАНА ПО НЕГО, СЛЕД УВЕДОМЯВАНЕ САЩ
279
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руснаците искат да няма войски на НАТО съвсем близо до тях. Те не поставят условие България и Румъния да излязат от НАТО, а просто да няма присъствие на големи чужди военни формирования в тези държави. Съвсем нормално искане, защо вие искате големи чужди армии тук ли?
278
0
 
12
 
! Отговори
Shshs преди 3 месеца
До 326 - Иначе за Швейцария много интересно е, че службата е задължителна, а накрая въоръжението и униформата се зачисляват на служилия и в случай на мобилизация за по-малко от 10 минути всички мъже във всеки град и село са облечени и въоръжени и готови да се защитават.
277
3
 
8
 
! Отговори
Shshs преди 3 месеца
До 326 - НАТО от своя страна така и не обясни защо в продължение на 20 години струпва ракети по границите на Русия. Монетата има две страни. Русия сигурно си задава същите въпроси за НАТО каквито и ти за тях. Отделно на въпрос, че паниката е излишна. Ако Русия ще напада някой тук, то това ще са базите на НАТО. Обикновените хора няма да ни докоснат стпелят се онези с униформи, а над 50% от мъжете въобще не сме служили, а останалите отдавна се пенсионери.
276
7
 
8
 
! Отговори
Надблюдател преди 3 месеца
Швейцария е от най-богатите държави в света, и една от най-въоръжените! Те могат да си позволят неутралитет! Грузия или Украйна ако се опитат ,виждаме какво става...нахлуване на руски войски и "анексиране"! Путин така и не обясни ,какво търси стохилядна армия на границата с Украйна? Или ,никой не вярва на това което говори! От Кремъл са патологичнилъжци, ама това си е още от времето на Ленин! Не напразно му крепят мумията там!
275
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
швейцария на Балканите неутралитет
274
6
 
6
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 3 месеца
Винаги съм се смял, като кажат за "Референдум"! Спомням си референдума за ядрената енергетика.Въпросът вциганските махали беше зададен..."искате ли евтин ток"! И всички роми бяха .."за"! Въпросът за референдумът на СлаФчу беше..."Дайте да прее* ем политиците", и всички бяха... "за"! Въпросът за НАТО сигурно щяха да го зададат..."Искате ли да не падат руски бомби по главите ви"! Ясно е е ,какъв отговор ще очакват! България не е Столипиново, колкото и някои рублофилисе опитват да ни внушат!