Политици скачали винаги, когато е засегнат руски интерес

Руската пропаганда продължавала поне 150 години
Обновена: 3 юли 2022 13:19 | 3 юли 2022 10:35, Камелия Цветанова
66
Политици скачали винаги, когато е засегнат руски интерес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Част от политиците в България защитават руския интерес. Такова мнение изрази бившият служебен министър на отбраната проф. Тодор Тагарев пред Нова телевизия.

„Има политици, които скачат на амбразурата всеки път, когато бъде засегнат руският интерес у нас. Това е желание за влияние върху русофилско настроения електорат в България. Руската пропаганда продължава поне 150 години. Независимо кой е на власт, Русия винаги се е старала българската история да бъде представена по начин, изгоден за нея. Тези политици, които защитават руските интереси, разчитат на електората, който е израснал по определен начин", поясни той.

Той коментира и предстоящото експулсиране на 70 руски дипломати от България. Те трябва да напуснат страната ни в неделя.

„Ще се диша малко по-спокойно тук. Няма да имаме толкова активно вмешателство в икономиката и политическия обществения живот в страната. Въпросът дали ефектът ще бъде устойчив и доколко нашите служби ще се справят с тези хора, които са се „хранили” през руското посолство”, каза Тагарев.

По думите му „самото изтегляне на дипломатите няма как да прекъсне изведнъж каналите на въздействие”.

И допълни, че от години Русия има огромно влияние в България.

„Излязоха данни покрай опита за преврат в Черна гора, които не са официално потвърдени от българските власти, че Русия използва своето базиране у нас за действие на Балканския полуостров. Намират средата за благоприятна за действия. Това трябва категорично да се промени”, поясни военният експерт.

Според него е имало случаи, в които българските служби и правосъдната система „са се разсейвали”.

„След опита за отравяне на Емилиян Гебрев прокуратурата замете случая под килима. Бих се надявал руското посолство у нас да бъде временно затворено, но няма да се случи. Русия не се колебае да използва всички инструменти, с които разполага, за да постига целите си”, смята още Тодор Тагарев.

На въпрос изнася ли България оръжие за Украйна, бившият служебен министър коментира следното:  
„Считам, че България предоставя на Украйна немалки количества боеприпаси. Дори някъде ми попадна информация, че страната ни е сред топ 3 доставчици на въоръжение и боеприпаси за украинската държава. Това не се случва директно, става чрез продажби, от които определени фирми и техни посредници печелят доста добре. За мен притеснителното е, че страната ни няма позиция за оказване на военна помощ на Украйна”.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: Русиятагарев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Р5ков, КостяКопейкин, W,Сид. и вся осталная...МНОГО СА ПРОДАЖНИЦИТЕ, ТВЪРДЕ МНОГО СА!!!
55
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, има такива политици. Те вдигат шум, защото нямат власт да направят друго. А когато са на власт, политиците, просто не правят никога нищо, което да засяга американските интереси. Дори и да е в ущърб на българските интереси. И забележете -- защитават се не европейските интереси, което би било разбираемо, а именно американските!
54
0
 
8
 
! Отговори
О-о-о ! преди 1 година
НО ТОВА СЕ ЗНАЕ ОТ ВСЕКИ ПЪРВОКЛАСНИК - БЪЛГАРИН ! РУСИЯ ИСКА ДА СМЕ В АМОРФНО СЪСТОЯНИЕ НА ПЪПА НА БАЛКАНИТЕ И ... ГО ПОСТИГА СЪС СТОТИЦИ ШПИОНИ В ГОДИНИТЕ. НАТИРЕНИ СМЕ И ТОВА Е - СПАСЕНИЕ НЯМА !!!!
53
12
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Тагарев е национален предател. Такива хора с радост ще вкарат два братски народа във война, само и само да задоволи психологичните си отклонения. По погледа му личи.
52
12
 
3
 
! Отговори
Пионки на САЩ са ПП! преди 1 година
Всички последни правителства се назначават и свалят от САЩ,особено последното начело с техния слуга-канадецът Киро! Искт сега да изгоят всички, ама наистина ВСИЧКИ, които са на хранилки към американските НПО-та, начело с "Америка за България"!!!!Когато се изчистим от тези в пъти по-големи вредители и откровени предатели на българските интереси, тогава може и да тръгнем в по-добра за България посока! Аман от лицемерните англо-саксонски пропаганди от. типа "Крадецът вика: Дръжте крадеца!"!!!!!!!!!
51
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тагарев е абсолютно прав... В България всяко едно правителство се сваля със съдействието на руснаците... Няма друга държава в Европа с по-силно руско влияние (без Сърбия)... Затова сме винаги на дъното.
50
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 47 - че те "ценностите" на запада са си такива бе про-стьо. От колко години детето да им право да си избере пола и от колко на брой пола да може да избира. И други "демократични" благини като - принудително инжектиране с експериментални препарати, затваряне по домовете под строй и за неопределено време. И опще и още...
49
20
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Добре. А вмешателство на САЩ в България - няма ли? За него кога ще се заговори? Или това е тема табу...
48
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До славянин - Познаваме много добре руската пропаганда в България
47
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам да се махнат всички служители в посолството на Русия, но знам, че с това руското вмешателството тук няма да приключи, докато има продажни политици, журналисти, публични фигури, които явно са готови да продадат и родителите си, за да угодят на Русия и Путин. Тези хора живеят в миналото и те смятат, че всичко ново и прогресивно, идващо от Запад, е "джендърско " и враждебно, а руското е символ на "православие" и "морал". Да, но не. Няма нищо морално в това да воюваш за чужда страна.
46
22
 
9
 
! Отговори
славянин преди 1 година
Този дали знае значението на думата ''пропаганда''!? Очевадно е че не го знае!
45
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Играят на Бонд, Джеймс Бонд на Балканите.
44
38
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Втората Българска Държава е създадена от Русия с цел да пази края на света там където започва Османската империя , сега имаме същата цел трябва да пазим края на света на Америка , а края на света е откъдето започва Русия.Нека да си изясним ако не си изпълняваме функцията която ни възлагат големите сили ,просто ще ни премахнат както са ни създали.Хората от втората българска държава не случайно са народ ,който не е в състояние да прави независима държава , за разлика от Велика България .
43
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези поругаха цялата ни история, народа блее , Господ ще ни накаже , още нищо не сме видели, българите ще изчезнат от тези земи , въпросът е дали ще са турци или руснаци,или по-скоро ще е варианта като във Волжка България , текущото положение е извън всякакви морални норми , Юда на Юдовците
42
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
80% от българите са руски подл оги и слуги, а останалите 20% са американски такива.. факт!
41
38
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има политици и такива като Тагарев които за Американски и колонизаторски интереси не само скачат ами и танго ще играят .Нагли безсрамни предатели на България. Русофилите скачат по убеждение а западните поклонници от страх да не има конфискуват крадените пари.
40
41
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още един ибpиkчия защитаващ щатските и колониялни интереси те имат голяма файда фронта да е по далеч от тях за това разширяват нато а наще ибpиkчии не могат да го изтъргуват максимално за наша изгода
39
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
36, публична тайна е, че в американското посолство има така наречените отбори (teams) които следят и управляват работата на всяко едно министерство в България. Тоест минимум по двама души но и повече. Плюс в това посолство е центъра на ЦРУ който управлява операциите им в цяла югоизточна Европа. Интересно "принципния" Киро, който е тяхна пионка как не съзря личния им състав и да го доведе до личния състав на нашето посолство в САЩ?
38
32
 
16
 
! Отговори
Хе хе преди 1 година
Хайде сега по евроатлантически да осъдим и руската агресия над суверенната Османска империя от 1877 г, чийто изход напълно не евроатлантически празнуваме на 3-ти март.И да се вземат съответните мерки да се възстанови международното право в полза на правоприемницата на Османската империя - Република Турция. Като сме казали А, да кажем и Я. Или да се спрат евроатлантическите простотии на нашите пишман, малко, но много кресливи, политици, като Тагарев.
37
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Абе Кой те излъга, че са искал имир и добросъседство?!? Ти си заблуден слепок и най-вероятно нямаш никаква информация от Украйна. Чувал ли си "Москаляку на гиляку" (московците на бесило) или "Москали на ножи" (Да колим московците) да крещят мало и голямо по улиците на Киев??? Знаеш ли, че Украйна има териториални претенции към всички околни държави, а специално към Русия апетита и стига чак до Приморието - районите близо до Япония? Ако не знаеш това си напълно загубен.