Тома Биков: Не сме готови изобщо за 100-процентово машинно гласуване

От ГЕРБ искат анализ на изборния процес
14 окт 2022 10:14, Нели Христова
40
Тома Биков: Не сме готови изобщо за 100-процентово машинно гласуване
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ поискаха право на отговор за изказване на бившия министър на електронното управление Божидар Божанов в "Здравей, България". В четвъртък той заяви, че проблем със сигурността на машините за вота няма, а представител от партията на Бойко Борисов така и не се е появил в деня, в който е бил представен кодът. Бъдещият депутат от ГЕРБ-СДС Тома Биков оспорва думите на Божанов.

"Ние имахме представител. Това е доц. Явор Томов", каза Биков, но подчерта, че за представянето на кода ГЕРБ не са получили покана. "Очевидно имаше бъгове сега. Дали е от кода, дали е от флашката…", алармира бъдещият депутат. По думите му няма никакви гаранции, че кодът на машините за гласуване е направен добре.

"Очевидно трябва да се направи промяна в Изборния кодекс, за да се дадат гаранции не на нас, а на обществото. Съмненията за честността на изборния процес и в неговото нормално протичане вредят за доверието и в изборния процес, и в институциите", категоричен е Тома Биков.

Според него бившият ресорен министър Божидар Божанов не е направил нещо съществено в това отношение, дори всичко било формално.

От ГЕРБ искат анализ на изборния процес, за да са сигурни, че той е протекъл нормално и легитимно. С това трябвало да се занимае на първо място Централната избирателна комисия, с участието на експерти от политическите партии и обществени организации. „Моето мнение е, че ние не сме готови изобщо за 100-процентово машинно гласуване”, твърди избраният за депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 година
повечето от останалите с коментарите са долни и прости смрадливи комунисти мечтаят да се върне на БайТошо диктатурата Затова крепите с всички сили гласуването с машините на Мадуро.Най_накрая болшевиките в Бъл гария намериха сигурен път и средство за фалшификация на изборите. Много удобно скрит някъде там Радев реди резултата. на всички нови избори никога няма да може да се състави читаво правителство.След като не дават да се види и сорс Кода на машини предлагам ГЕРБ да иска касиране на изборите
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма по-добро от Химикалката за фалшифициране на изборите. Драснеш по гласувалите за БСП и ПП, гласуваш с мъртвите души в списъка. Подправяш протокола и пращаш наблюдателите да хапнат на обяд за 50-100 лева. Флашки, кодове, машини не са по умствените сили на гербодепесарите.
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
100 процентово машинно гласуване значи още 4-5 депутата по-малко за ГЕРБ , актуализиране на мандатите спрямо новото преброяване което увеличава депутатите от София и Пловдив за сметка на другите отнема 3-4 депутата от ГЕРБ и ако се увеличи с 5-10 % избирателната активност ГЕРБ ще изгуби поне още 4-5 депутата и ето ти срива на ГЕРБ от който се страхуват. Затова не искат нови избори а ни плашат с война с тежка зима. Само нови избори могат да свалят окончателно тази украла българския народ партия.
31
2
 
5
 
! Отговори
ЙОРДАНОВ МС преди 1 година
Волов, много си прозрачен!
30
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяма мъка беше за ромите и турците да гласуват с машини.Това му в болката на Томето..
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хартиения *** крепи гроп и депресеpe!
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие сте готови само за нови кражби.Там ви е силата.За нищо друго не сте готови.
27
1
 
7
 
! Отговори
8-ми век преди 1 година
През телефоните не става ли, както с ковид сертификатите? Няма нужда от броене, валидни, невалидни...реално ще се види какво става. Или реалността ...не е ок?! Защо назад дърпате не разбирам. Ми да гласуваме с клинопис, на каменни плочи ?!? И да организират с камиони преноса на камъните от градовете до София.
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха,ха,ха!Много ясно.Нали хартииките използвани от малцинствата ви осигуряваха абсолютната победа.
25
1
 
10
 
! Отговори
Гласоподавател преди 1 година
"Не сме готови изобщо за 100-процентово машинно гласуване" - разбирайте, не сме уточнили още напълно схемите при машинно гласуване.
24
8
 
2
 
! Отговори
Баба Гошка преди 1 година
С машини или без, пак си бият, но Възраждане ще направи промяната, а не Киро-Лъжеца и Асен-Крадеца
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така ,така, без хартиените бюлетини братчедите от Столипеново не гласуват,защото не им дават гербавите пари, а пари не им дават, защото с машините не могат да контролират кой как е гласувал, а с хартиите могат.Де не забравяме как беше избрана Данчето за кмет в София с гласовете на Факултета, с хартия, без нито един сгрешен протокол и без невалидни бюлетини. Гербавите ги умеят тия неща с помощ от приятелите от ДПС.
22
2
 
11
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Биков защо не падат цените нали спечелихте - бензина , тока кво става
21
3
 
7
 
! Отговори
Племейтка преди 1 година
Матряла обича бате боци и да го минава с -200
20
3
 
11
 
! Отговори
noname преди 1 година
Искате, защото Боко Тиквата е платил за гласове и сега не му излиза сметката.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименЗАЩОТО В ПАРЛАМЕНТА ПОЛОВИНАТА ДЕПУТАТИ НЕ МОГАТ ДА ЧЕТАТ И ХАРТИЕНАТА БЮЛЕТИНЕ ЩЕ ГИ ЗАТРУДНИ
18
4
 
10
 
! Отговори
митко преди 1 година
Гербаджийските крадци да се готвят за съд и затвор.Не за парламента.
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да попитам защо в парламента използват електронна система за гласуване, а не гласуват всяко предложение с хартиени бюлетини?
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Томата му плащат да защитава тези, но с времето става все по-неубедителен. Хората проглеждат.
15
3
 
13
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
ГЕРБ не са готови изобщо за 100-процентово машинно гласуване, защото хартиените лесно се манипулират, задраскваш на опонента и ето ти невалидна бюлетина.