Йотова: Предизборната кампания е вяла и без никакви нови послания

Според вицепрезидента се продължава с конфликтите
22 мар 2023 12:42, Нели Христова
121
Йотова: Предизборната кампания е вяла и без никакви нови послания
Снимка: БГНЕС

"Предизборната кампания е вяла и без никакви нови послания от страна на партиите. Вместо разговори за бъдещо правителство и възможности да се намерят пресечни точки между различните политически формации, отново продължиха персоналните конфликти, квалификации и обиди в предизборната кампания", коментира във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова.

По думите ѝ една национална парламентарна кампания в парламентарна република трябва да се прави за решаване на проблемите, които интересуват хората. А те са свързани с инфлацията, с цените на горивата, със съдбата на българския бизнес, посочи вицепрезидентът.

Илияна Йотова коментира Доклада на държавния департамент на САЩ за България. По думите ѝ в него са включени заключения на Българския хелзински комитет, на други правозащитни организации, включително и конкретни казуси, които българският омбудсман е повдигал, затова в него няма нищо изненадващо. "Призовавам да прекратим тази практика, която започна още с прословутите доклади на Европейската комисия по механизма за наблюдение и да чакаме някой отвън да ни каже кривиците, които безкрайно добре познаваме и знаем самите ние, за да имаме волята да ги решаваме", каза вицепрезидентът.

На журналистически въпрос относно изпращането на военна помощ за Украйна, Илияна Йотова отговори, че вече втори ден се очаква позицията на тези партии, които искат да получат доверието на хората. Нека те се определят по отношение на самата война в Украйна и за изпращането на нови оръжия от страна на България, каза тя и припомни, че позицията на Министерството на отбраната, изразена на Съвета за отбрана, който тече в Брюксел, и на българския президент, е за стриктно спазване на позицията на Народното събрание, че ще помагаме с всичко онова, на което сме способни, предаде БТА.

Във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова взе участие в тържествата, посветени на празника на града – 22 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
3
 
! Отговори
? преди 1 година
Турските поддръжници на световния безред и уилямсовистката госпожа убеждават "изперкалите избиратели", че кампанията е "вяла" и "без послания" от страна на противниците на Уилям?
70
0
 
5
 
! Отговори
? преди 1 година
Тази царистка госпожа няма ли да си върне книжката от БКП?
69
0
 
3
 
! Отговори
? преди 1 година
От БСП вече прекомерно заплашват комунистите, тъй като принц Уилям не може да ги понася, дали БСП няма да желае да си смени наименованието, тъй като комунизъм и социализъм са идеологически свързани, но не с уилямсовия царизъм, повече не може да лъжете, по-добре е БСП да се откаже или да й отнемат там правата да представлява БКП или поне да се раздели на царисти и комунисти, тъй като по време на царизъм """"социализъм""""" няма
68
0
 
3
 
! Отговори
? преди 1 година
Тази разпутинистка про-руска уилямсовистка представлява страната? БСП като неоцаристка партия ? Тази не може да твърди, че е комунистка, тази смрад на "уилямсово злато" с нищо не може да се обърка
67
0
 
2
 
! Отговори
? преди 1 година
тоест, посланието, че "БСП е партия от разкаяни комунисти" не е ново, а стандартно послание? И че тъй като комунистите на БКП се били разкаяли, БСП може да си строи царски дворци на Уилям, това БСП да не е станала новоцаристка партия? Разпутин, Уилям и какво ли не? You are not giving us a breake, и за да се подмажете на американците, които подкрепят този принц, който иска да стане крал
66
0
 
0
 
! Отговори
*свирка* преди 1 година
До Анонимен
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Жокера, баси Чобака много одъртял. Както казваше Гоце, това на снимката е била първата *** в БКП, смятай!
64
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИСКАХТЕ ВЛАСТ! ТО БЕШЕ ПЛЮЕНЕ!ТО БЕШЕ СПИРАНЕ АВАРИЙНО НА МЕТРОТО/ добре, че не стана меле/ТО ВЛАЧЕХТЕ БОЛНИТЕ ДЕЦА!КОГАТО СВЕТА ИЗТРЪПНА ОТ ПАНДЕМИЯТА ВИЕ СЕ ПОДИГРАВАХТЕ А УМИРАХА ХИЛЯДИ ЧОВЕКА НА ДЕН!ВИЕ!ВИЕ СТЕ ПОДЛИ НЕКАДЪРНИЦИ! ВИЕ НЕ МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ!ВИЕ МОЖЕ ДА ГРАБИТЕ!СЕГА ИЗНАСЯТЕ ОРЪЖИЕ ЗА МИЛИАРДИ И ВАШИТЕ ДРУГАРИ ПЕЧЕЛЯТ МИЛИОНИ! ЛЪЖЕТЕ НАРОДА!ИГРАЕТЕ СИ С ЕМОЦИЯТА ОТ СТИХОТВОРЕНИЯ НА ВАЗОВ!
63
0
 
3
 
! Отговори
Мууунчо преди 1 година
Венсеремус. Сега защо ревете
62
0
 
9
 
! Отговори
Йордан преди 1 година
Така е, вяло, скучно, няма го Рундьо да излезе пред журналистите, да вдигне юмрук, да изсъска "изчегъртайте ГЕРБ".... Сиво и безинтересно.
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Йотова , айде и за теб , ...последен валс , дами канят !
60
0
 
7
 
! Отговори
Не е! преди 1 година
До Жокера това е Джаба-Хаитянина дет изяжда на бедните храната!
59
0
 
6
 
! Отговори
Диетолог преди 1 година
Намали кифтетата щот се търкаляш вече!
58
0
 
6
 
! Отговори
Психо преди 1 година
Щом играят с чувствата ви и искат да реагирате емоционално, не рационално - да знаете - манипулират ви като деца ;-) Мислете къде ви е интереса!
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"""Предизборната кампания е вяла и без никакви нови послания""" --- --- --- Щото знаят, какви ще са приблизителните резултати, знаят, че ставката на участие ще е много ниска, а и политическите лидери няма какво повече да обещават - държавата е изправена пред скрит фалит, народа ще им търси сметка! Тоест, чака ни поредното служебно правителство и поредните "избори" през Есента и то в задълбочаваща се икономическа, а може би и банкова, че и финансова криза!
56
1
 
9
 
! Отговори
БЕЗПРИСТРАСТЕН преди 1 година
За какво ни е постът-вицепрезидент?Само много разходи за държавата и никаква работа.Едва ли там са на заплати от по 1000 лв.Харчи пари да ходи на празника на В.Търново.В това ли се заключават нейните задължения?Крайно време е този пост да бъде премахнат.
55
1
 
9
 
! Отговори
РАБОТЕЩ преди 1 година
Госпожата не дава отчет какво е свършила,а се явява като политически анализатор и участва заедно с Радев в оплюването на ПП. Какви стратегически цели е формирало президенството? Мълчание! Вторият им мандат разкри истинските им лица-колкото може по-близо до Русия и по-далеч от ЕС и НАТО.Радев не е поканен никъде в чужбина,защото разбраха каква *** игра игре срещу ЕС.Ходи само на общи срещи.Ако се вгледаме по-внимателно в политиката му,ще видим истинската му цел-компрометиране на пол. партии
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дърта пачуга! И тя трепери за Украйна и ще дава. Давайте, нямамаме нуждаот вас.
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Посланието е импийчмънт за негодника в пРезиденството!! Отправено от ПП/ДБ. Коалиция Нексо!
52
1
 
5
 
! Отговори
а ти преди 1 година
си стара, изхабена, корумпирана и обременена тъпка.