Машините за вота ще бъдат изпратени в чужбина до сряда

Обучение за членовете на избирателните комисии в страната
Обновена: 27 мар 2023 21:06 | 27 мар 2023 21:06, Росен Стойчев
5
Машините за вота ще бъдат изпратени в чужбина до сряда

Всички машини за вота зад граница ще бъдат изпратени навреме. В това увери председателят на работна група във Външното ни министерство Иван Кондов пред Bulgaria ON AIR. Най-късно до сряда устройствата ще са пристигнали в консулските ни представителства, а у нас вече започва обучението за видеозаснемането на преброяването на гласовете.

Седмица преди парламентарните избори, "Информационно обслужване" публикува обучителен видеоклип за членовете на СИК за това как да боравят с мобилните устройства за видеозаснемане.

Още по темата

"За да започне излъчването, се натиска бутона "Сканирай QR код". Сканирате като го задържате за момент пред камерата на устройството. Излъчването на живо и записът започват автоматично", се казва във видеото.

При проблеми с работата на телефоните на 2 април към Министерството на електронното управление ще работи входящ кол център. Той ще предоставя допълнителна информация и ще отговаря за разрешаване на технически проблеми и поддръжката на устройствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А преди това напечатайте хартииките и ги ръгнете в чувалите. После ше вие лесно да ги промушите при останалите и така да спечелите изборите. А офцете нека си мислят че те са гласували и избрали. От трите на дългото.