Георг Георгиев: Ние не сме партия на ултиматумите и абсолютизмите

Според него ПП трябва да идват по-подготвени
4 май 2023 21:45, Нели Христова
34

"Чрез Лена Бориславова е поискана повторна среща, на която да се говори по нашата програма, защото очевидно с тяхната и те не можаха да се справят. Нещата се изгубиха в превода. Нашата програма е публично известна. Не знам какво ги е затруднило", каза депутатът от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев в студиото на "Денят ON AIR".

Той коментира поисканите от акад. Денков срещи за разговори по програмата.

"Надявам се, че става въпрос за техническо недоразумение или някой, който е трябвало да претвори тези опорни точки, върху които писахме чернова в свързан текст, не е успял да го стори. Ще говоря за експертните групи, в които участвах. В частта, която касаеше темата на г-жа Цонева от страна на коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България", не мога да открия съществени забележки с изключение на теми, по които нямаме съгласие. Частта "външна политика", която се коалираше от г-н Лорер, вътре в текстовете цареше пълен хаос, това е неразбиране на темата", обясни Георгиев.

По думите му пред Bulgaria ON AIR поради тази причина писаните съвместно чернови не са били разбрани.

"Тази таблица можеше да върши работа в хода на преговорите. В последствие се очакваше свързан текст. Това, което получихме вчера, звучеше смехотворно", обяви гостът.

Той обясни, че не е имало различия по отношение на това каква трябва да бъде българската политика, като даде за пример Централна Азия.

Според него колегите му от "Продължаваме промяната" трябва да идват по-подготвени, за да не се хаби ненужна енергия.

"Ние не сме партия на ултиматумите и абсолютизмите. Ако имаше ултиматум щяхме да се държим така както се държат те. Нашето поведение издава, че важна е държавата. ГЕРБ покани, като свой естествен евентуален партньор, втората по-големина коалиция в парламента. Това, което наблюдаваме е инатене, което не обяснява поради каква причина политиките, върху които иначе постигаме съгласие, да не намерят отражение и в едно евентуално правителство. Кашите са забъркани от "Продължаваме промяната", от тяхното правителство, от техния финансов министър Асен Василев. Вътре има някакво напрежение", допълни Георгиев.

Депутатът от ГЕРБ-СДС заяви, че никой от групата не е искал да се бърка в състава, въпреки, че е нормално първата политическа сила да има отношение към персонален кабинет.

"Нека да бъдат изчерпани всички опции. Нека на масата да се поставят приоритетите. Властта не е торта, тя е отговорност", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това *** 99те набор го гласят за министър, а е изключително плосък.
24
0
 
1
 
! Отговори
Ганчо преди 1 година
Тоя що е Георг а не Георги?Туй нещо "new fasion","up to date name" ли е,кво лй?
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ е партия на геноцида и далаверите, по тихо и по тъмно. Хайде по пътя към централния, там ще се чувствате у дома си. ОПГ - организирана престъпна група съсредоточила около себе си властови и икономически интрументариум, чрез който управляват държавата в разрез с общественото мнение и закони.
22
0
 
2
 
! Отговори
,,другарю,, преди 1 година
депутат то не може все наш,то магаре за е женско
21
0
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 година
партия?вие сте ОПГ създадена от русия и путин,финансирана от германски фонд,Дойче Банк финансира и опита за атентат в Капитолия с ...пари на путин!времето на лицемерието май свършва тук!!!Бог да пази САЩ и Свободният Свят!Щази...ДС...миналото опитва да се завърне...да сте виждали...възкръснали мъртви?...няма и да видите!!!
20
0
 
7
 
! Отговори
toti преди 1 година
НА голям мъж ли се правиш бе суполанко,колко още ще ви гледам мутренските крадливи физиономии,малко ли 15 г заробихре ѝБългария и сега си купихте и кметове в цялата страна,АМИ ХАЙДЕ ДА ВИ ВИДИМ УПРАВЛЕНИЕТИ,НАЛИ СТЕ ГОЛЯМА РАБОТА !!! НЕЩАСТАСНИЦИ !!!!
19
0
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
До ББ... ДА, това е истината. Борисов подлежи на икономическо и гражданско унищожение, затвор, конфискация и публично опозоряване, както и Радев, както и Гешев, и всички руски слуги, които сега се опитват да се преобуят в евроатлантически *** и заради това създават нарочна суматоха. Нещата са прости - те заложиха на Путин и загубиха войната. В политиката загубата на война се плаща с всички активи, трябва да благодарят на съдбата, ако се измъкнат живи.
18
0
 
8
 
! Отговори
ББ преди 1 година
крадците от гроб...и програми,ще станат 2 десетилетия как ни ограбвате!последни сме по всички показатели заради крадливите ви "програми",истината е,че сте руски роби...няма друго обяснение..руски поток!Белене!АЕЦ руска скраб!грабежа КТБ!прекалено много...програми ограбващи България...гробарче!тоя същият правеше цирковете с вдигането на цените на горивата с младежкото на гробарите!!!...ако искате още...тоя е човека!!!рашистки...у.од си
17
0
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
- Да, да! Пък аз вчера в един сайт видях екип за спринтьори - размер 8XL ...
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хитър ход беше да вземе Баце да му кумува, ама сега ще трябва да е с ГЕРБ докато не пукне.
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ние сме партия на кражбите, далаверите и инхаус поръчките", но затова пък сме най-гръмогласни и постоянно поставяме условия на другите!
14
1
 
14
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Не ми изглежда такова момче ама знам ли ведньж баце беше казалТо в герб само жени тук там има по някой мьж ама и той женаТой не говори току така
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен е целувал не само ръката на Лойко...
12
0
 
16
 
! Отговори
Левтер преди 1 година
Буцата се е обградил с умствени титани...явно по негов образ и подобие.
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя ли целуваше рька на бацонДа не ну е някакьв фетиш
10
4
 
8
 
! Отговори
Kиpo преди 1 година
Щo бe, нe oбичaтe ли nици c kpиcтaли?
9
2
 
19
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Сьстави ли герб кабинет да управлява - дори и пеша ще стигна до гьрция за да емигрирамСтига постни пици и мизерия
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ са партия на крадци и разбойници.
7
9
 
5
 
! Отговори
Оракул преди 1 година
Кирчо и асенко ще да са новите патреоти на бацкоДенков ще носи торбичката била
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целувай ръка на Похотливия си вожд и се връщай на село.