Записите на Радостин Василев се оказаха от съвета на ПП, какво има в тях?

Има скандални моменти за намеса на чужди посолства
Обновена: 27 май 2023 19:11 | 26 май 2023 11:36, Александър Попов
463

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Преди една година напуснахме ИТН пред очите на цяла България, защото мафията проби в ИТН. Сега ИТН са 11 човека. На път сме да се сформира коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС – не мога да подкрепя такава коалиция, ще гласувам против и ще напусна ПП. Това е огромно предателство към всички, които гласуваха доверие на ПП. Това каза на брифинг народният представител Радостин Василев.

Василев подчерта, че 49-ото НС не може да излъчи правителство, те ще правят конституционна реформа с ГЕРБ-СДС.

„Никой не е правил подобни записи нито в групата, нито в централата“, обяви той. Те са от среднощния национален съвет на ПП.

„Не съм гласувал за Росен Желязков, защото не мога да гласувам за ГЕРБ“, каза Василев и съобщи, че по време на контактната група между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ съвпаденията в политиките са прераснали в разговор за политики по сектори. „Принудихме се да стоим на една маса с хора, които трябва да вкараме в затвора. Не можем да бъдем конструктивни с мафията. Отчаянието, което Трифонов предизвика пред българското общество, ние сега го засилваме. Хората вече не искат да бъдат на избори. Това е дълбоката държава – когато неясно по какви начини се събират структури с една задкулисна цел“, обяви той.

Василев припомни, че след като депутатите на Трифонов напуснаха ИТН, Кирил Петков ги покани да се присъединят към ПП, като условията на Радостин Василев са били – първо, да продължат антикорупционните закони, и, второ, никога с ГЕРБ. „Петков лъжеше ежедневно по телевизиите преди 5 дни, че няма да влизаме в коалиция с ГЕРБ“, заяви той.

„Ще се разпределят регулаторите – и такъв разговор се води“, категоричен е Василев.

Той добави, че Петков, заедно с акад. Николай Денков, бъдещият премиер на България, са му казали, че профилът на правителство на обществото няма да бъде антикорупционен. „Т.е. профилът явно ще бъде корупционен“, смята Василев и допълни, че в момента, в който е разбрал, че ще има коалиционно правителство, е бил наясно, че ще напусне ПП, но не по такъв начин, по какъвто го правя днес.

Депутатът обяви, че Петков разяснява на дълго и на широко как да обясняват, че това не е коалиция с ГЕРБ, за да бъде излъгано обществото. „Аз не мога да излъча обществото. Истината е много грозна, тя коства края на съществуването на ПП като проект“, категоричен е Василев.

„Миналата неделя получих имейл от председателката на Националния съвет на ПП – Таня Султанова, аз не съм член на НС на ПП, нито на изпълнителните органи на ПП. Записах онлайн цялото събитие, с над 50 участници, членове на НС на ПП. Имам просто запис на НС на ПП в моя хол. Ето ви дълбоката държава. Станах сутринта в 7.30 ч. в понеделник и изслушах записа, аз лично бях потресен. Във вторник около 15 човека изслушахме това събитие. Взехме решение, че ние не можем да скрием от обществото това, което става. Това не е таен запис. Ще го предоставя на всички журналисти в пълния му размер от 5 – 6 часа. Направихме един кратък 5-6-минутен разбор. Истинската омерта, задкулисия, дълбоката държава е коалицията на ПП и ГЕРБ“, обясни Василев, като посочи, че избиратели се нагледаха на гаври.

„Много е тежко човек да изпълнява втори път предателство, затова аз повече в чужди проекти няма да участвам“, заяви той.

Той пусна фрагменти от близо петчасово обсъждане, в което става ясно по думите на Кирил Петков, че само ПП "можел да изпере Борисов".

Скандално звучат думите на Асен Василев, че българските служби се синхронизират с "посолствата".

„Правителството ще продължи, докато Бойко се страхува от Гешев, така казва Асен Василев“, заяви Радостин Василев и добави, че Кирил Петков и Асен Василев явно ги е страх от нещо, а Христо Иванов бил измислил механизъм за защита на Бойко Борисов. „Трябва Христо Иванов да отговори на въпроса това вярно ли е. Тази омерта иска да се пази от прокуратурата. ГЕРБ не е реален враг, ГЕРБ бил маркетингов враг. Не мога да повярвам, че това го казва човекът, който крещеше по мегафоните „аз няма да ви предам“, отбеляза той.

Василев подчерта, че след като записът от НС на ПП бъде изпратен на медиите, ще се чуят изказванията и на Явор Божанков, и на други хора. „Това е най-чистият вариант да дадеш държавата на руската пропаганда. Започвам да се чудя дали това не са някакви шпиони на Русия. Опорката „Възраждане“ и руска пропаганда не върви. Не може да си васал на Русия или да се консултираш с американското посолство и да твърдиш, че си независим. Не сме направили нещо страшно, а сме разкрили с какви предатели ние си имаме работа“, категоричен е той.

„В България, когато Борисов е на колене, когато прокуратурата за първи път има някакъв шанс да свърши нещо срещу мафията, досега нищо не е свършила, ти го изпираш, вместо да го унищожиш един път завинаги“, каза още Василев. Той обяви: „Ще остана в Народното събрание, за да мога да разкривам тази гадост.“

Василев заяви, че от ДАНС са му се обадили и са му съобщили, че има охрана. "Имам охрана от снощи вечерта, не знам защо, още не съм запознат", добави Василев.

Всичко за скандала вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
389
1
 
8
 
! Отговори
Ром"с преди 10 месеца
За послоството и посолствата пишете,а не бягайте от тях..да чуем кой са тези посолства,кое е това посолство ...а да руското е )). Представяте си ,ако бе руското посолството..вчера всички вестници ,ТВ,пищман-експерти,водещи от типа Бойко ...щяха да ореват България чак до Стамбул града да се чуее..))
388
5
 
10
 
! Отговори
българин преди 10 месеца
Добре, че Радостин имаше смелостта да им изкара кирливите ризи! Избори, избори докато се премахне тази гнус!
387
1
 
12
 
! Отговори
ЗА ПРОКУРАТУРАТА преди 10 месеца
"Записите на Радостин Василев се оказаха от съвета на ПП, какво има в тях?" - струва ми се, че има материали ЗА ПРОКУРАТУРАТА. Сега е момента Гешев да направи нещо предполагам наистина полезно за РОДИНАТА - повдигане на обвинения на Кирил П. и Асен В. за това дето обясняват как ще се сменят чрководните постове в соловите ведомства с хора одобрени от посолството, каква е играта с ББ, каква е ролята на Габриел.. Това си е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО.
386
0
 
7
 
! Отговори
Boko преди 10 месеца
До Men Точно такива "предатели" са най-достойните хора за уважение!. Политиката на ПП е ярък пример за предателство - смърди на политически трупове, които излъгаха и лъжат още своите последователи - умнокрасавците на улицата!.Евала, на Руди, ноже всякакъв да е но "изигра" като истински актьор!
385
5
 
6
 
! Отговори
Men преди 10 месеца
Веднъж ПРЕДАТЕЛ, завинаги ПРЕДАТЕЛ!!!
384
2
 
8
 
! Отговори
Мдаа преди 10 месеца
Изборите били решението. .. ! Ами нали затова се проведоха избори бе ейййй.., но проблемът е, че вие не искате да се съобразите с резултатите от тях !
383
0
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 месеца
аз съм доволен ...Защото от край време е известно,че за да се оправи една работа,тя трябва тотално да се обърка..
382
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много прав е бил Цар Борис , като е забранил политическите партии !
381
0
 
13
 
! Отговори
НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛС преди 10 месеца
В САЩ за всякакви дребни неща вече арестуват бевшия и настоящ кандидат за президент. А у нас се чудя ЗАЩО ПРОКУРАТУРАТА НЕ СЕ САМОСЕЗИРА във връзка с изтеклия запис, има и сеидетели достатъчно? На мен това ми звучи като НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!
380
3
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
ПП сами си го получиха! Гелчето предаде ИТН и се присламчи към Кирчо и Кокорчо, и сега предаде и тях! Хубавото е, че видяхме истинската им същност: алчност за власт и пари, наглост, простотия и немощ!
379
5
 
4
 
! Отговори
Хахахаха преди 10 месеца
Голяма работа. Така се говори. Нормално. Предателят къде ще намери работа?
378
9
 
6
 
! Отговори
Излишни напъни! преди 10 месеца
Няма никакво значение дали сега ще бъде съставено правителство или няма да бъде съставено правителство, защото в края на краищата, краят на войната в Украйна ще донесе на България края на вътрешните и външните и врагове. Българите сме европейци и ще останем такива завинаги...
377
3
 
25
 
! Отговори
Bs преди 10 месеца
Записите показаха само, че Кирчо, Кокорчо и Атанасов са изключително прости хора. Което не е новина
376
17
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Когато Костадинов ви разказваше цялата истина която бе доказана с този запис, всички се правихте на заспали, сега като има доказателство за държавна измяна, какво ще правите. Костадинов беше прав за ковид, за американското посолство, за предателите, прав е и за "войната" в украйна. Време е за Възраждане ! Време е България да спре да бъде колония.
375
5
 
17
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
Благодаря на Радостин Василев за изкарване наяве на този запис. Обществото има нужда да знае истината!
374
6
 
23
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 10 месеца
*** Киро и Мошенника Кокор се прецакаха сами. По примера на Ристю Фашиста. Ристю се записа сам в парламента, тия онлайн. На правиш такава среща през интернет, и да говориш такива неща трябва да си изключително куха лейка. После службите и Президента били виновни. На калпавия *** , космите му пречат.
373
4
 
5
 
! Отговори
Читател преди 10 месеца
Природата е наказала брикета,затова си отмъщавана нормалните хора.Предателите,Господ ги наказва и то жестоко.Българите сме юнаци,когато сме в къщи. Кой предаде В.Левски,кой уби Хр. Ботев,мерзавци сме ние като нация и това е!
372
8
 
8
 
! Отговори
Професионалист преди 10 месеца
На този фъфлещия му се плаща яко,не му обръщайте внимание, изхвърлете го от НС и направете правителство.
371
7
 
11
 
! Отговори
Клиент преди 10 месеца
Между другото, бихте ли поверили делата си на такъв адвокат, който може да ви изпее където и когато му скимне?????????
370
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
КОГАТО ОБИКНОВЕН ГРАЖДАНИН ВЛЕЗЕ В СЪДА КАТО ОБВИНЕН, СЪДЪТ ИЗХОЖДА ОТ ПОСТАНОВКАТА ЗА "ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА" И ГРАЖДАНИНЪТ МИГА НА ПАРЦАЛИ КАТО ГО ОСЪДЯТ, А КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА ПРА*СЕ_ТА*ТА ОТ ПОЛИТИКАТА "ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА" ИЗЧЕЗВА В ГОРИТЕ ТИЛИЛЕЙСКИ ПРОГОНЕНА ОТ ОПРЕДЕЛЕНИЕТО "НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА"...