Валентин Радев: C-300 за Украйна са с изтекъл срок, не са дефектни

Те са на по 30 години
Обновена: 28 сеп 2023 22:45 | 28 сеп 2023 22:25, Нели Христова
65

Продължават коментарите в подкрепа и против изпращането на допълнително въоръжение на Украйна.

"Каквото можем да дадем с изтекъл срок на годност - хората в униформа знаят най-добре какво има. Това, което даваме, не е дори пазено за военновременни запаси", каза бившият зам.-министър на отбраната Валентин Радев в студито на "Денят ON AIR".

Той беше категоричен, че страната ни трябва да се освобождава от такива боеприпаси, които представляват реална опасност

"Да бъдем точни - те са с изтекъл срок на годност, а не дефектни, това е грешен термин, те се проверяват на всеки 5 г. най-много. Те са на по 30 г. Помним взривът в Челопечене от 2008 г. - може да се повтори. Ако не се съхраняват, те се преместват за утилизация и там вече стават опасни. За утилизацията се дават и пари. Дотогава те са опасни, Челопечене го доказа, Петолъчката също", мотивира се гостът.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че в Украйна от въоръжението може да се използва горивото, някоя бойна част, а и да бъде ремонтирано - каквато възможност там има. Радев добави също, че не вижда причина темата на бъде засекретена.

"Даваме им ги да се защитят, това са отбранителни средства. Далекобойността им е 90 км. Не знам за каква секретност говорят. От кого я пазим - от Русия? Русия ни ги е продала, те знаят номерата им, за разлика от нас знаят кога изтича срокът им на годност. Те имат статистика, а ние крием бройката от тях", каза още бившият зам.-военен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Не в час преди 7 месеца
Тоя главуч лъже или въобще не е в час. В Челопечене стана взрив заради безхаберието на ген. Златан Стойков и за прикриване на кражбите.
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ДА ПИТАМ ЗАЩО Гръцките нямат такъв проблем?И КАК ПРЕДИ НЯМАХА ПРОБЛЕМ?
52
3
 
2
 
! Отговори
Справедлив преди 7 месеца
Продажниците най-после признаха истината. Продадохме държавата- Запада трябва да ни защитава. Достатъчни са ни оръжията с изтекъл срок. А за нови ще мислим когато решим да се отървем от Западната зависимост.
51
0
 
4
 
! Отговори
руско посолство ШОК преди 7 месеца
Руското посолство е шокирано !
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Да бъдем точни - те са с изтекъл срок на годност, а не дефектни, това е грешен термин.." Не е вярно ,слушай "народните избраници " ,те казаха ,че са дефектни и затова ги даваме :))))
49
0
 
4
 
! Отговори
Посолството : преди 7 месеца
"Искаме ви напълно разоръжени,разтреперени от страх и наведени със свалени гащички до глезените... Ние ще ви опазим... здраво отзад! Ще поемете дълбоко в себе си евроатлантическите ни ценности,чак до гърлото.Така е демократично и е нормално да се случва с колониите на ФАЩ,питайте хаитяните,напълно усвоили всяка капка краварската демокрация... "
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
България никога няма да получи оръжия от САЩ! Нито самолети ще видим нито ни ракети, нито нищо. Плащаме си периодична такса спокойствие и това е. Още Тръмп когато беше президент тогава приеха тези нови правила и закони според който държавите членки на НАТО трябва да плащат повече пари на САЩ да ги пази. Особено държави като България които нямат собствена армия те трябва най много да плащат. Тези плащания са под формата на за закупуване на оръжия които реално няма да получим никога.
47
0
 
6
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 7 месеца
Ами другия път пак гласувайте за Винету, за Киру Украинеца и за Делян. Заслужвате си съдбата. Неслучайно вече и укрите и руснаците ни мразят. Първите ни смятат за римляни, за другите сме предатели.
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Голям лъжец е тоя ... В Украйна се използват дори комплекси с ракети С100 и С200 които са от 1968 , тоест са на по 55 години, а нашите са на по 30 години. Германия изпрати танкове леопард 1 които са от 1974 година, тоест вече са на близо 50 години, ама тези ни лъжат как бил изтичал срока и на миг29 и на всичко. Ф16 които сега щели да дават на Украйна са произведени 1980 година , а нашите Миг са 1986 година
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!!!!Дано има Видов ден и за вас някой ден!!!Утре какво ще изпратите на онези ннаццисти-малко дефектни българи?!?!?
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
каквото и да ми коментирате тук има нещо много важно - нарича се договор ! Кой нарушава договора ?
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пъли простотии, това да не ти е алабаша от борсата, ако така се разсъждава трябва цялата армия, а и държава да закрием , щото е творение на ска паните комунисти, на които още пием кръвта !
42
4
 
6
 
! Отговори
ало ало преди 7 месеца
аз американски приятели нямам, пък и те самите нямат, щом палят войни навсякъде по света...за сведение на по-младите, преди наричахме НАТО-агресивен военен блок - значи и ний сме агресори щом сме в него!
41
0
 
5
 
! Отговори
Ако се ударят преди 7 месеца
Няколко корумпирани бокл ука които ни у крадоха ще можем да си купим пейтриъти
40
7
 
3
 
! Отговори
Давайте гина Украйна преди 7 месеца
Тия бок луци
39
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много уродливи изказвания има във форума. Винаги ще казват на бялото - черно. Но, така са платените слуги на Москва.
38
5
 
2
 
! Отговори
toti преди 7 месеца
РАдко /пирадко/ че то у нас ,дори де ядеш Е С ИСТЕКЪЛ СРОК и никой не умрял,те там с тия пушкала ДАНО НЯКОМУ ГРЪМНЕ ТА ДА МУ ДОЙДЕ АКЪЛА де тръгнал срещу вятъра......та ние сме НАТО и НАТО е България,да беше нещо понаучил от Американските приятели ,а сега,,на чий гроб плачеш,жално грачиш''
37
1
 
13
 
! Отговори
Ооо преди 7 месеца
Тия чучела кога ще започнат да ги съдят за разпространяване на лъжи в народното събрание ? Ако там всичко е лъжа и измама, какво да говорим за останалата държава ?
36
1
 
4
 
! Отговори
Мравояда преди 7 месеца
Те са с изтекъл срок от 1999 година. Колко години са от тогава, не знам ама са много/
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Закритите министерството на отбраната и въоръжените ни сили. Ватмани без трамвай има ли. Гласуваха им 24 милиона на тез прасета да папката и те забравиха за ракетите.