Васил Терзиев с отчет пред гражданите: Последните дни бяха предизвикателство

Наложени са глоби за 120 хил. лева
28 ное 2023 20:55, Нели Христова
88
Васил Терзиев с отчет пред гражданите: Последните дни бяха предизвикателство
Снимка: БГНЕС

Измина втората ми работна седмица в кметството и е време за новия отчет пред вас. Последните дни от нея бяха изпълнени с предизвикателства заради обилните снеговалежи, заявява във фейсбук кметът на София Васил Терзиев. Продължаваме да работим в някои части на града и правим всичко възможно, за да осигурим безопасното и спокойно придвижване на гражданите в столицата.

На 21 ноември се срещнах с кметовете на всички 24 района в Столичната община. Това беше първата от редовните ни срещи, на която обсъдихме приоритетите в районите, как да подобрим структурата на районните администрации и работата със Столичния инспекторат. Не пропуснахме и една от особено важните за всички нас теми - децентрализацията. Кметовете на районите ме увериха, че ще работят при пълна прозрачност и ще информират за свършената работа ясно и открито, подчертава Терзиев.

Ден по-късно участвах в срещата на новоизбраните кметове с изпълнителната власт и бизнеса, на която отново поставих темата за децентрализацията в рамките на София. Нашата администрация вече започна активен диалог с държавата. Както знаете, още в първите дни на моя мандат се срещнах с министър-председателя и с министъра на финансите, с които обсъдихме бюджета и важните теми за София – като децентрализацията, реформата в „Топлофикация“ и другите основни приоритети на нашия екип.

В четвъртък публикувахме за обществено обсъждане План-сметката за чистотата на София. За първи път предоставихме на гражданите не само основния документ, но и всички прилежащи към него договори и съпътстващи документи. Нашата цел е пълната прозрачност и възможността за информирани предложения от гражданите. Призовавам всички да участват с предложения за промени и подобрения. С моя екип имахме точно седмица да прегледаме план-сметката, да направим анализ и промени във вече изготвения от предишното ръководство на общината вариант. Публикуваният документ повдигна много въпроси към начина на управление на процеса по чистотата на града. Ние вече имаме много въпроси, които ще обявим в следващите дни, допълва кметът на София.

Той е провел работна среща с новия директор на Столичния инспекторат Николай Недялков. Обсъдихме идеи за реформа на инспектората и как може да го направим по-работещ и ефективен. Ще предложим и дейности на Инспектората, които могат да се децентрализират и да бъдат под контрола на районните кметове.

През изминалите дни екипът ми извърши първоначален анализ на дейността на "Столичното предприятие за третиране на отпадъците” (СПТО). Нещата там са безобразни. Заводът не работи пълноценно и не е стопанисван съвестно. Проверката ми показа несъвместими с добрите управленски методи практики. Ето защо се разделихме с досегашния директор на СПТО. Разпоредих да бъде направен финансов и технически одит на дейността на общинското предприятие, за да се установи дали публичният ресурс е управляван максимално прозрачно и ефективно. Резултатите ще оповестим публично, обеща столичният кмет.

От петък до днес продължавам да съм в непрекъсната връзка с кризисния щаб заради обилния снеговалеж. Мобилизирах всички екипи от общинските предприятия, Столичния инспекторат, Дирекция “Аварийна помощ и превенция”, пожарната, районните кметове и доброволци. Те работиха повече от 48 часа без прекъсване, за да се върне градът към нормалния си ритъм. Само в първия ден обработихме над 360 сигнала за паднали дървета и клони.

Екипите почистиха основните пътни артерии в града, но работата в кварталните улици продължава и в момента. Над 15 души получиха подслон и закрила в Центъра за временно настаняване на Столичната община.

За съжаление имаше и недостатъчно активна реакция на определени фирми. За некачествено почистване през двата дни са наложени санкции за около 120 000 лева. Те са за непочистени улици и спирки на градския транспорт.

Благодаря на всеки един от екипите на общината и на гражданите, които отговорно разчистиха тротоарите пред сградите, в които живеят и работят. Тази седмица ще анализираме работата на всички служби и фирми в тази кризисна ситуация. Където установим пропуски, ще наложим санкции. Пълната информация за обстановката в София обновяваме всекидневно в сайта на Столичната община, заявява още Терзиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
0
 
! Отговори
Ха преди 2 месеца
Аз мислех, че са първите ти дни.
73
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гей парада се отчита.
72
3
 
4
 
! Отговори
Статистик преди 2 месеца
Всичко вече е чисто. Тук-там са останали клони.
71
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Фандъкова да я проснете по очи както Иванчева, когато я арестувате тази крадлива вещица
70
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Комсомолчето само да се отчита знае. Рапорт даден, рапорт приет. А че никаква работа не е свършил, това не е важно, нали е с връзки, няма кой да му търси сметка.
69
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
20 сантиметра сняг и вече предизвикателство! А не толкова отдавна имаше по 2-3 метра сняг през зимата! Тогава сигурно ще блокира държавата!
68
2
 
7
 
! Отговори
Сандо преди 2 месеца
току що почна, кво се отчита
67
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе от Терзиев зависят опоределени неща, ама ако смятате,че ви е длъжен да ви изчисти снега пред входа сте се объркали. Аз преди малко излезнах и изхвърлях счупени клони. Съседите са сложили във входа кофи с луга и са написали бележка,че е за хвърляне пред входа,като има сняг или се заледи. Други съседи чистиха снега пред входовете,като падна снега. Спомням си в началото на 90-те, като дойдеше пролетта се правише почистване и възрастни мъже и жени събираха *** и ги горяха. Сега това го няма
66
0
 
19
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 2 месеца
При договори за над 112 милиона ,Терзийчето се хвали че сложил глоби за 120 хиляди...Почти 0.1% от грабежа над софиянци.И тези 120 хиляди НЯМА да бъдат платени ,защото ще бъдат обжалвани.Този се оказа обикновен крадлив плъх.
65
1
 
17
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 2 месеца
Алчна шушумига с много лоши намерения.Думите на потомствения доносник нямат никаква стойност.Както и самия доносник.
64
3
 
18
 
! Отговори
Деебе преди 2 месеца
Васко Васко, ти си поредното доказателство за кадърната накадърност на соцапарата. За съжаление за всичко не ставате. Центърът на София и сега продължава да е в клони. А къде е Бобко? Бонев. Къде си Бонев? Ела да видиш Васко какви ги върши. Ама той май нищо не прави.
63
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво Терзиев! Мутрите да ядат асфалт!
62
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
КОМУНИСТИТЕ РЕВАТ? ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА!
61
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
БРАВО ТЕРЗИЕВ! ЩОМ КОМУНИСТИТЕ РЕВАТ ЗНАЧИ СИ НА ПРАВ ПЪТ!
60
3
 
15
 
! Отговори
Бля бля бля, преди 2 месеца
Някой нещо разбра ли му . Аз прочетох само ... "децентра.изация", децентрализация" ... , и "прозрачност"? Което на по-*** език, оправяйте се сами и мене не занимавайте с глупости! И искам " прозрачност", като дойдете да ми се отчитате? Отговорността е ...ваша! Тоя сам верва ли си? И къде е Бонка, да "Спаси София " от ... предизвикателствата?
59
10
 
1
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 месеца
Много си ни е добре, защото така сме си гласували. Гъбоберачите също участват, но доброволно са се отказали от право на глас. Така че стиг сте ревали. Има два варианта или ще си налягаме парцалите, както и правим или идва Възраждане. Гласувахме за първото. Затова и ще си траема.
58
8
 
3
 
! Отговори
Public enemies преди 2 месеца
Сега 130 000 глоба, другия път 250 000 и фирмата сама ще се откаже.
57
1
 
16
 
! Отговори
KАМБАНАТА БИЕ....!! преди 2 месеца
2020 - 2023....ЗА 3 ГОДИНИ РАЗКОСТИХА ДЪРЖАВАТА ВЪВ ВСИЧКИ СЕКТОРИ И ОБЛАСТИ..... САМО СЕ ОГЛЕДАЙТЕ ОКОЛО ВАС..... УЧАСТНИЦИТЕ ОТ 2020 - ВСИЧКИ ГИ ЗНАЯТ...
56
1
 
15
 
! Отговори
Public enemies преди 2 месеца
Васето може да фалира набързо тази фирма и да има нов конкурс не му берете грижа.
55
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Договора с фирмата е подписан от фандъка и то до 2025 г., може да бойкотират новите ви се знае.