Таков: Опитват служебно да овладеят БСП-София

Очаква тепърва много конфликти по райони
28 фев 2024 09:49, Александър Попов
6

Избори се задават в структурата на БСП в София, след като партията сне доверието си в общинските съветници, които подкрепиха избора на председател в СОС.

"От "Позитано" 20 са направили хвърковата чета, която трябва да прави събранията по районите. Може да се сетите какви конфликти ще настъпят. Опитват служебно да овладеят градската организация - последен бастион на свободното слово. Започвам да се съмнявам да не би да се търси трети противоуставен мандат за Нинова. Депутатите ходят по студиата и се занимават със СОС. Говорят, че сме гласували заедно с ГЕРБ. Ние изкарахме ГЕРБ от властта в София. Ако искахме да правим договорки с ГЕРБ, щяхме да направим това, което искаха Нинова и Свиленски - да пуснем Свиленски за кандидат за кмет. В 24 МИР докара БСП до 4-цифрен резултат, щеше да остане на пето място и кандидатът на ГЕРБ да отиде на балотаж", заяви лидерът на БСП-София Иван Таков пред Bulgaria ON AIR.

Лидерът на социалистите в София изтъкна, че не се ръководят от думите на лидера на партията, а от колективните органи.

"Те преценяват и взимат решения, други погазват Устава", отбеляза Таков.

"Не сме направили престъпление. Решението на Градския съвет казва, че общинските съветници от БСП не трябва да подписват коалиционно споразумение с групите на ПП-ДБ-СС и ГЕРБ-СДС и да намерят вариант да подкрепят кандидат след широк консенсус в СОС. Няма решение на Националния съвет, не сме виждали такова. Не са наказали никого, защото няма решение на Националния съвет. Нямаше заседание, защото нямаше кворум. Това са нелегитимни решения и не трябва да има избори. Това решение ще засегне хиляди социалисти в столицата", каза още Таков.

Вижте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: БСПиван таков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Не е добре преди 1 месец
Не трябва да има разцепление в БСП. Кой крив, кой прав не знам, но да намерят начин да действат заедно. БСП управляваше заедно с ПП-ДБ, Корнелия Нинова беше министър на икономиката, от БСП беше и министърът на замеделието. Не би трябвало за ръководството на БСП да е проблем това, че Софийската организация може да подкрепя общи решения с общинските съветници на ПП-ДБ. Иначе, ако в СОС БСП са против всички, в крайна сметка работятв полза на ГЕРБ.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Очевидно трябва намеса на опитни юристи, които да разгледат прецизно противоречията в решенията на К.Нинова,опитът й да да си припише постигнатите от БСП-София резултати за свои, нелогичността на решението й и това на НС за вътрешни избори в периода,в който ще се избират членове на ЕП.ВСичко това да се обобщи и да служи като база за подаване на К.Н.на съд.Извадки от тези материали да се предават на части на медиите. Мисля, че на К.Н.-Симов-Свиленски-Р.Овч.-Р.Гечев ще им стане доста горещо.
4
1
 
1
 
! Отговори
666 преди 1 месец
ураааа, и БСП умре але, але, але.......
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1- ДЕ ДА БЯХА ГЕРБ- ДОСЕГА ДА БЯХА ЗАРАБОТИЛИ А ТЕ БОЙКОТИРАТ ВСИЧКО, ТЕ ТЪРСЯТ РАЗРУХА И РАЗДЕЛЕНИЕ.
2
2
 
0
 
! Отговори
Анти Тяло преди 1 месец
За пари и честни хора ще станете! Пре-да-те-ли!!!
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие не сте Бсп софия , а Герб София