»ма ли шанс за правителство или отиваме към нови избори?

— тези хора и с тези партии в Ќ— нищо ново н€ма да се случи
25 юни 2024 13:20, јниси€ »ванова
71

—лед консултациите си с президента, от √≈–Ѕ-—ƒ— об€виха, че са готови да предложат правителство на малцинството, ако не съберат необходимата подкрепа. ќтново беше протегната ръка към ѕѕ-ƒЅ за обединение, но без резултат. ¬тори€т кръг консултации продължава и днес. Ћидерът на "¬ъзраждане" пък за€ви, че ако получат трети€ мандат за състав€не на правителство, ще протегнат ръка към всички останали партии срещу √≈–Ѕ и ƒѕ—.

"“акъв вариант засега не се очертава.  остадинов говори доста предизборно, доста приповдигнато. ѕридаде си много гол€ма рол€ и тежест, каквато н€ма. ¬иждам как "¬ъзраждане" и "¬еличие" си придават една тежест и непрекъснато откриват колелото, че сме в криза, че тр€бва да € преодолеем, н€какви конспиративни теории. Ќе е сериозно", коментира политологът проф. ћари€ ѕиргова в студиото на "Ѕългари€ сутрин".

"ѕартиите наистина в момента се страхуват от нов изпит под формата на избори. «а "¬ъзраждане" е интересна ситуаци€та, защото за първи път започват да говор€т не просто за самосто€телно управление, еднопартийно правителство, а сега виждаме нещо по-различно за т€х - "¬ъзраждане", което се опитва да играе рол€ на политическа сила, ко€то започва да мисли леко национално отговорно", каза социологът ƒобромир ∆ивков пред Bulgaria ON AIR.

ѕо негови думи част от причината за тази пром€на във "¬ъзраждане" се дължи на влизането на "¬еличие" на политическата сцена.

"ƒори да има избор на правителство, политическата криза н€ма да се преодолее. Ќищо ново н€ма да се случи с тези хора, с тези партии, с този парламент. Ќие вече сме зациклили, ние сме в една много кризисна ситуаци€ и тенденци€та е все по-гол€ма отговорност да пада върху президента за това как въобще ще излезем от тази криза. Ќезависимо от това дали президентът ще прави парти€, или н€ма да прави, неговата политическа отговорност расте", отбел€за проф. ѕиргова.

Ѕорисов направи и предложение да променим модела, по който избираме народните си представители, давайки за пример √ърци€, където първата парти€ взема превес при опитите за състав€не на правителство.

"“ова е съвсем конюнктурно предложение от страна на Ѕорисов. ќчевидно √≈–Ѕ се чувства сериозно притиснат в ъгъла", посочи ∆ивков.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


71
ќще от ѕолитика
—танишев: Ѕезотговорно е отново да отидем на избори
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
67
1
 
3
 
! ќтговори
¬ дранголника... преди 2 седмици
Ќ€ма никакво значение дали путинистките и етническите парти ще състав€т сега правителство, защото догодина след краха на крепостните в ”крайна, тези партии ще бъдат поставени извън закона, а главатарите им ще бъдат съдени като национални предатели...
66
1
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 седмици
ћафи€та си има държава но само чрез избори можем да си върнем държавата
65
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 седмици
ўе има нови избори ако √ерб и ƒѕ— не успе€т да си осигур€т мнозинство за см€на на регулаторните за техните хора »збори избори е да омажат бюлетините да си наглас€т мераците
64
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 седмици
 иро не е карал колата! ѕо чудо е оцел€л! јсфалтирането н€ма никаква връзка с катастрофата!! ∆алки лъжци сте!! ѕишете глупости по опорките на вожда си за стотинки!
63
0
 
0
 
! ќтговори
щот р€па €дем преди 2 седмици
ƒо јнонимен –азправ€й ги на баба ми бл€ бл€ бл€
62
1
 
5
 
! ќтговори
ј…ƒ≈ —Џ— «ƒ–ј¬≈..... преди 2 седмици
....Ќј Ќќ¬»“≈ »«Ѕќ–» ----√≈–Ѕ » ƒѕ— ≈ƒ»Ќ—“¬≈Ќ»“≈ ѕј–“»» ¬ ѕј–Ћјћ≈Ќ“ј » √Ћј—”¬јЋ»----10%.....’ј’ј’јјјј
61
0
 
4
 
! ќтговори
Ќие от народа.... преди 2 седмици
...искахме Ћ”—“–ј÷»я --- Ќќ ўќћ Ќ≈ —“ј¬ј ќ“√ќ–≈ ----ў≈ я ѕ–ј¬»ћ ќ“ƒќЋ”, —Џ— —≈–»я »«Ѕќ–» » " ≈—“≈—“¬≈Ќ ѕќƒЅќ– Ќј ѕќЋ»“»÷»“≈"---- Ќ≈ћј ЋјЅј¬ќ «ј „≈–¬≈Ќ»“≈ Ќ≈√ќƒЌ»÷»!!!!
60
2
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 седмици
Ќови правила за изборите нови правила и тези вечно абонираните в парламента да се махат
59
3
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 седмици
 иро е виновен за високата скорост с ко€то са се придвижва ли  иро си лъже както му е изгодно как така безнаказано незнам
58
3
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 седмици
„е по гол€ма мафи€ има ли от тази дето вече четвърта година е овлад€ла държавата стопира развитието ни саботира всичко руши граби лъже безнаказано Ќ€ма правителство това е мафи€та истинската отслаби всички институции и си граби безнаказано ѕравителство н€ма
57
3
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 седмици
 иро е съучастник в това убийство човекът умр€ това е истината веднага се асфалтира м€стото това е истината драскачи  иро си се смее лъже нагло заблуждава над закона е никой не му търси отговорност
56
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 седмици
¬сичко ново от мафи€та е да укрепи позициите си и да крад€т още повече! Ќ€ма как да не се взрив€т тези 70%.
55
3
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 седмици
 иро не е виновен, че с него се е слъчила катастрофа! »змислете нещо по-съществено, но н€ма какво за опорка!!
54
1
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 седмици
ѕърва сила са 70% негласували за мафи€та!
53
7
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 седмици
 акви нови избори, бе?  ой ще ви дойде да гласува? –езултатът е все един и същ. —амо прахосвате нашите пари. Ѕез √≈–Ѕ, ƒѕ— и »“Ќ всички останали партийки са едно и също- комунисти, путинисти, евроазийци.
52
1
 
4
 
! ќтговори
—ега преди 2 седмици
 акви глупости ръсите бе болни мозаци не разбрахте ли че на кривата ракета космоса и пречел па и македонски космонавт н€ма да има щот главни€т не може да го намери от некадърност
51
4
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 седмици
ј –ашков тичаше да плаши обикновените българи да не гласуват
50
4
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 седмици
Ћена фалшифицира документи  иро гази конституци€та гази българите асфалтират веднага след него ала бала с президента
49
4
 
9
 
! ќтговори
ƒо 46 преди 2 седмици
ƒо јнонимен «абрав€ш, че "честните и почтените" ги хванаха да крадат и лъжат, да подправ€т документи, а едини€т им съпредседател два пъти е съден за измама от съдружниците си!
48
3
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 седмици
—тига с тази съдебна реформа фикс иде€ на »цо лодкар€т “ова не се прави така защо се позвол€ шепа самооб€вили се да си игра€т с конституци€та