Ко' е туй нещо дето мяза на... ЦСКА

Фенове на Ловеч-София, поне малко срам нямате ли?
6 юли 2016 09:00,
200
Ко' е туй нещо дето мяза на... ЦСКА

ЦСКА се разцепи на две. С такова обобщено заглавие гръмнаха спортните (а и не само) медии в страната, за да илюстрират най-големия абсурд в историята на българския спорт. Въпреки спечелената Купа на България преди седмици безумията в най-успешния футболен клуб в страната продължават с пълна пара.

ПФК ЦСКА АД срещу ЦСКА-София, автентични срещу нови, Васил Божков срещу Гриша Ганчев, и най-жалкото - "червени" срещу "червени". Историята помни и други тежки моменти за клуба, но сегашната катастрофа предвещава да бъде с апокалиптични последици.

Митът с преименуването и историята

Най-популярният мит в червените фенски среди, подкрепящи новото нещо на Ганчев, гласи, че ЦСКА си е ЦСКА, без значение кое е дружеството. Важното било на коя страна ще е агитката и кой клуб ще припознае тя.

Бърза справка в спортните сайтове показва новина от 30 юни, според която новото нещо на Ганчев, което ще се подвизава в елита на българския футбол след около месец, разполага с цифром и словом 4 (четири) шампионски титли на сметката си. Тези на Литекс. Въпреки това поддръжниците на Ловеч-София са непоколебими - "ЦСКА е един и той е със собственик Гриша Ганчев".

Вие, феновете на новото нещо на Ганчев, поне малко срам нямате ли? Готови сте всички да ви асоциират с Ловеч завинаги? Готови ли сте да загърбите 68 години история и да ги захвърлите в кофата? Какво ще обяснявате на децата си, когато поискате да ги заведете на стадиона някой ден – че така е трябвало да стане? Че Лупи е виновен? Че Бойко Борисов така е наредил? Как така все на вас някой ви е виновен? Малко поне срам нямате ли?

Митът за единната агитка

Последният сезон беше най-странният в историята на ЦСКА. "В" група и спечелена Купа на България. Агитката изглеждаше по-обединена от всякога. Тя беше на стадиона, защото подкрепяше ЦСКА – онзи, популярно наричан сега автентичният. Колко хора щяха да ходят по стадионите в трета дивизия според вас, ако Ганчев беше направил пъкления си план с преименуването преди 12 месеца?

Видимо обаче има и трезвомислещи хора. Офанзива – доскоро най-голямата фракция в Г сектор, се саморазпусна в знак на протест срещу случващото се. Голяма част от червените легенди също са дълбоко огорчени от случващото се с любимия им клуб. Детско-юношеската школа на ЦСКА също е на страната на автентичното дружество. Все доказателства, че бъдеще за нещото на Ганчев няма, дори да участва на следващото Световно първенство в Русия с лиценза на някоя държава.

А ако Ганчев утре оправи отношенията си с властта и спре да използва "червената" фенска маса като политическа закрила? А ако му писне да се занимава с футбол и закрие ЦСКА–София, каквото на практика направи с Литекс? А ако реши да развива бизнес в Близкия изток и се изтегли от България? Какво правим тогава, кой ще бъде поредният спасител?

ЦСКА е един и винаги ще бъде такъв - клубът, отстранявал европейски шампиони, клубът с най-много титли в историята на страната, клубът, изградил футболисти като Георги Найденов, Кирил Ракаров, Манол Манолов, Никола Ковачев, Стефан Божков, Крум Янев, Иван Колев, Стоян Йорданов, Иван Зафиров, Петър Жеков, Кирил Станков, Аспарух Никодимов, Христо Стоичков, Любослав Пенев, Емил Костадинов, Трифон Иванов и така нататък, и така нататък...

Разберете и друго – това, в коя група играеш не е най-важното. Идеята ЦСКА ще е жива и в последния ешалон, защото ще я има фенската маса зад нея. Идеята ЦСКА ще я има и с момчета на по 15 години като Валентин Антов, който през изминалия сезон стана най-младият капитан в историята на клуба.

ЦСКА не е Гриша Ганчев. Гриша Ганчев не е ЦСКА. Докато не си припомните това, клубът няма бъдеще, в която и дивизия да играе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още по темата: ЦСКАФутболни фенове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тез червени домати кой ги мама разклати.
138
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Цецо То само левскари коментирате и плюете отбора, та и най-заблудените фенове на ЦСКА да застанат зад този проект. Да си бяхте мълчали, можеше и да има разцепление. Сега такова не се очаква.
137
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Туй е нещото, което ще ви млати по терените. А името му ще научите от скандиранията на публиката, като не го знаете. Никой не притежава идеята ЦСКА, още по-малко доказани врагове на отбора. Само някой може временно да се докопа до пост, чрез който да определя съдбата на армейците за известно време.
136
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И последно към кредиторите.Приемете плана Божков и ще пиете една студена, ама от най студените водички.Някой да е чул КОЙ да си плаща масрафите....Който не вярва справка КТБАйде много здраве и на този лизачески сайт
135
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тук една и съща простотия.Не съм адвокат на Гришата, но поне е доказан цесекар.А Бошката е доказан лапач и ортак на КОЙ....За последната година как по точно ВБ е помагал на "автентичния" че не се сещам освен напъна му да подпише рекламен договор за 300000 и после да се нареди на опашката на кредиторите. Сега като гледам на КОЙ и сие/разбирай ВБ/ нещо им се развали далаверата в Левски и си търсят по апетитна такава/разбирай базите на ЦСКА/
134
0
 
3
 
! Отговори
Левскар преди 7 години
Наистина съм левскар. Някога съучениците му бяхме поравно. Половината левскари, половината цесекари. Това не ни пречеше да бъдем добри приятели. И когато ЦСКА игра великите си мачове с Интер, всички бяхме за ЦСКА. Въобще, когато отборът е играл за България, той е бил нашият отбор. Мъчно ми е за това, което става с ЦСКА. Дано феновете му останат превърженици на Истинския ЦСКА. А нещото Йанчев да си навре, там където слънце не огрява!
133
2
 
1
 
! Отговори
муспи преди 7 години
Ванга: Ше понайте коге ке паднат комунистите, кога ЦЕКЕТО стани за смех!
132
4
 
6
 
! Отговори
ЦСКА СОФИЯ преди 7 години
ГОТИНОТО Е , ЧЕ ТЕЗАТА НА ПЕЕВСКИТЕ ФЕНОВЕ ОТ ГЕРЕНА ОТИДЕ НА КИНО ! ЗАЩОТО ЧАВДАР ЩЕ СИ ИГРАЕ ФУТБОЛ В ЕТРОПЛЕ, ЛИТЕКС ЩЕ СИ ИГРАЕ ФУТБОЛ В ЛОВЕЧ !?! ЦСКА СОФИЯ СЕ ЗАДЪЛЖИ ДА ИЗПЛАЩА ДЪЛГОВЕТЕ КЪМ ДЪРЖАВАТА, НАЛИВА ПАРИ В ДЪРЖАВНИТЕ БАЗИ. НАЙ-ВАЖНОТО Е ЧЕ ДЪРЖАВАТА НЯМА ДА Е ОЩЕТЕНА, КАКТО НАПРАВИ ЛЕВСКИ 1914 НА ТИТИ ПАПАЗОВ.
131
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЦСКА за смях !И накрая и двете чорби ще духаш, за да не се попариш.
130
6
 
6
 
! Отговори
факт преди 7 години
ЦСКА е отбора на комунистическия Варшавски Договор, същия Варшавски Договор, който удави в кръв Пражката пролет . # България е член на НАТО, кому е нужен ЦСКА ? # 3 000 000 българи избягаха от настоящите управници - комунистическите ЛЪЖЕдемократи и техния символ ЦСКА. # Трябва ли отново с кървави народни пари да плащаме за реанимацията на комунистическото iz4adie ЦСКА, както реанимирахме Д.С.-iz4adieto ЛЕВСКИ ? ? ?
129
6
 
8
 
! Отговори
Енджейчик преди 7 години
Очаквам УЕФА да изхвърли българските отбори от евро турнирите за намеса на държавата в работата на БФС....което ще бъде от полза на всички отбори без Лудогорец.
128
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще регистрирам в БФС Реал Мадрид и Барселона от Долно Уйново. Да играят във Висшата ни лига. После може и Байерн и Ман Юнайтед от Горно Нанадолнище. Тук всично може...
127
3
 
4
 
! Отговори
До дедо преди 7 години
Който го познае халал да му е!
126
2
 
23
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Аз, като левскар, би трябвало да не коментирам, но не се сдържах! Не мога да повярвам, че това се случва, направиха хората на маймуни!!! Не знам кой отбор е автентичен и кой не, обаче всичко това е пълен абсурд!!! Червени фенове, сплотете се, не се разделяйте, само така можете да направите нещо и нещата да си дойдат на място!!!
125
4
 
0
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
До Жалък ЦСКАПич, преписваш чужди съчинения.Не са хубави тия работи.
124
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДНЕС, продължавате да се излагате и да ми падате в очите. А бяхте сериозен сайт.
123
13
 
10
 
! Отговори
Dimitar`s Fantasy преди 7 години
Вие,обаче не сте нормални!*** статиите,,смешна работа.ЦСКА е един и той е на Гриша Ганчев.Видя се светлина в тунела и всички смешни журналистчета зяпат като обезумели.Кой докара клуба до това положение да се разцепва и каква е сметката на Божков да взима автентичния-уж?Извода е един супер *** медии със супер *** драскачи.
122
7
 
8
 
! Отговори
gost преди 7 години
Само литекс
121
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво лошо или незаконно има и Г.Г., и В.Б. да платят (общо) дълговете на ЦСКА, да се редуват през седмица на стадиона си, след 1 година да играят във висшата БГ лига и т.н.? Тъкмо ще има и ново интересно дерби. Нещо като нож, нещо като цвете, изобщо като нищо на света.
120
14
 
9
 
! Отговори
Fen na Cska преди 7 години
EEEE ЖАЛКО САЙТЧЕ ЗАЩО НЕ ПИШИ ИМЕТО НА *** КОЙТО Е СЪТВОРИЛ ТАЗИ ПОМИЯ ( СТАТИЯ ) ДО КОГА ЩЕ ХВЪРЛЯТЕ ПОМИЯ ПО ЦСКА ? НЕ МОЖИ ЛИ ПУМИЯТА ДА СИ Е ЗАПАЗИТЕ ЗА ВАС ? ДОЛНИ ПЛАТЕНИ *** !!!