В Индия: За 3 месеца – 216 новородени бебета, но нито едно момиче!

Властите започват да разследват случая
Обновена: 25 юли 2019 10:02 | 24 юли 2019 21:00, Боряна Павлова
54
В Индия: За 3 месеца – 216 новородени бебета, но нито едно момиче!
Снимка: архив, Reuters

В индийския щат Утарканд властите започват разследване за аборти, при които се премахват неродени бебета,  ако са от женски пол.

Властите обърнали внимание на една странна тенденция: В 132 села в областта са родени 216 деца за последните три месеца. Сред новородените обаче няма нито едно момиче.

Според властите в Утарканд именно тази статистика за раждаемостта е "тревожна" и дава индвикации за целенасочен аборт на женските бебета.

Още по темата
През 1994 г. Индия криминализира селективния аборт на женски фетуси, но практиката продължава да се прилага на много места в страната, където на мъжки рожби се гледа като на работна ръка и печеливша сила, а момичетата са просто скъп риск.

Според последното преброяване на населението в Индия на 1000 мъже в страната има само 943 жени, пише Independent.

Скорошните данни за раждаемостта в щата били "подозрителни" и са "насочили властите към селективното премахване на женски плодове".

132-те села, в които не се е родило нито едно момиче в последните три месеца, са маркирани като "червена зона", което означава, че данни за населението ще бъдат следени много изкъсо, а здравните работници са помолени да бъдат по-строги.

Всички родители, за които се установи, че са премахнали по желание женските бебета, ще се изправят пред закона, заявява Ашиш Чаухан, областният управител.

Представител от съдебната власт е заявил, че е "шокиращо" дa няма нито едно момиче родено в 132 села.

Властите са решили да започнат и кампания, с която се надяват да обърнат статистиката.

Скорошен доклад на индийското правителство установи, че 63 млн. жени на практика "липсват" от населението на страната, именно заради предпочитанието към мъжки рожби.

В патриархалното индийско общество мъжките деца не само, че са по-ценни, защото ще са печелившата работна сила, но и от тях се очаква да се грижат за родителите си, когато остареят.

От друга страна момичетата са нежелани, защото от родителите им се очаква да съберат богат чеиз и зестра.


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
ДС преди 1 година
От години умело се подготвя конфликт между Пакистан и Индия. Скоро ще избухне.
30
0
 
0
 
! Отговори
ДС преди 1 година
От години умело се подготвя конфликт между Пакистан и Индия. Скоро ще избухне.
29
3
 
7
 
! Отговори
Зиг преди 1 година
Е, индийците. Кой не е запознат с думите "чеиз" или "зестра"? И тук не е било много по-различно до неотдавна.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Индия жените плащат на младоженеца страшно много пари, може да бъде и колкото 1кг злато. Обикновено родителите на момичето банкрутират след като омъжат дъщеря си.
27
11
 
6
 
! Отговори
KOC преди 1 година
едно момче за 50 дни може да мине 100 жени и те едновременно да родят 100 деца та мъжете са по ценни един струва колкото 100
26
4
 
2
 
! Отговори
... преди 1 година
То и при корана е така и при индийците е така, да ама това драги ми зрители, покачва цената на момите след това! Пък съм чувал, че по тия земи момата струва скъпичко! Пък вие си умирате се мъжки да ви се раждат! Еми сега ше плащате бацета! Кат попове ше плащате!!! Кат сте толкоз умни, така е!
25
7
 
8
 
! Отговори
:-) преди 1 година
Ама чакайте сега, нали според феминистките абортът не бил убийство? В първия триместър не било бебе, ами зародиш с нищожни размери и неразвита нервна система. Последно, абортът убийство ли е, или не е убийство? Ако е убийство, тогава забраняваме абортите освен по медицински причини. Ако не е убийство, защо изобщо се пишат статии по въпроса? Май надушвам лицемерие и двойни стандарти?
24
13
 
3
 
! Отговори
... преди 1 година
ще си вземат българки.. те и без това си обичат неевропейски мъже. тези са им точно по вкусна. могат и немкините и те да се пробват- те също си обичат всичко останало, но не и немец.
23
3
 
26
 
! Отговори
Гербераст - комунист преди 1 година
Предлагам банкянският юнак и свитата му от илитерати да отидат и да вземат властта в Индия, за 10 години ще ги преполовят като бройка.
22
1
 
23
 
! Отговори
11 преди 1 година
Добре е , ще спрът да се размножават. :)
21
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-голямото наказание в Индия е да се родиш момиче. Не сте ли чели за брутални изнасилвания, дори и на туристки, за практиката едно семейство да купи жена за няколкото си сина, да не говорим за браковете със съвсем малки момиченца.Това е най-ужасното място на земята за жените там и донякъде разбирам защо не искат родителите да им се роди момиче. Даже в арабските страни жените живеят много по-добре.
20
2
 
34
 
! Отговори
Lan преди 1 година
МИ минаха милиарда - няма какво да ги мислим! Явно Земята е намерила начин да им ограничи малко популацията!
19
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Питали македонеца колко деца имаш? Отговорил: 11 деца и едно момиче.
18
0
 
72
 
! Отговори
Външна търговия преди 1 година
Значи за всеки 1 000 неженени индийски мъже се полага да изнесем по 57 нашенски ромки. Няма да се пазарим, ще им ги дадем на изгодна цена, от която ще се отчисли "бащиният данък", който се полага на родителите им.Останалата част от сумата ще иде в държавната ни хазна, която от десетилетия ежегодно отделя по няколко милиарда за изхранването на този етнос, но файда досега нямаше. Сега се очертава шанс, който не бива да изпускаме!Колко стотици милиона ергени има в Индия?
17
1
 
53
 
! Отговори
shady преди 1 година
Ами като им е толкоз акъла на тези крeтeни родителите още от малки да приучват момчетата, че поради липса на жени ще трябва да свикват на еднополови връзки и женитби. Поне няма да има нелегални аборти и изобщо бременности и проблемът ще се реши.
16
0
 
7
 
! Отговори
ауе преди 1 година
питам щот се чувствам леко виновен разбираш ли
15
1
 
24
 
! Отговори
norovoden преди 1 година
ноРОВодени.... честно ли ве...?
14
4
 
32
 
! Отговори
мими преди 1 година
А задават ли си въпроса какво ще правят бедните мъже, естествено, че ще има жени за по-богатите......и наистина, дори в Европа в някои изостанали страни има подобен проблем....
13
3
 
5
 
! Отговори
ауе преди 1 година
ад.мина, да не ти е починала жената и птомствтото с нея?
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На война е ....с Пакистан !!!