Евгений Пригожин се закани на олигарсите: Те са уплашени, но комфортът им ще свърши

Вчера Пригожин се появи на погребение на боец от "Вагнер"
25 дек 2022 19:43, Нели Христова
125
Евгений Пригожин се закани на олигарсите: Те са уплашени, но комфортът им ще свърши
Снимка: БГНЕС

Евгений Пригожин, който е приближен на руския президент Владимир Путин и ръководител на наемническата група "Вагнер", разкритикува руските олигарси и други заможни хора в страната, предаде ДПА. Критиките бяха отправени в интервю на Пригожин за телевизия Ар Ти, излъчено днес, съобщава БТА.

Пригожин, който рядко се появяваше в миналото на обществени места, защитава идеята за лишаване на олигарсите от тяхното състояние, за да ги принуди в крайна сметка да окажат подкрепа за руските военни на фронта в Украйна.

"Те (олигарсите) са уплашени. Те харесва комфорта си. Те искат да се гмуркат в отоплявани плувни басейни вечерта и да се наслаждават на живота си", заяви 61-годишният Пригожин.

"Човек трябва в даден момент да осъзнае, че трябва да се раздели от всичко, което притежава, от примамващия свят, от ресторантите, СПА-центровете, вилите, басейните. Колкото по-скоро всичко това бъде отнето от вас, толкова по-добре", заяви Пригожин по адрес на руските богаташи.

На Запад Пригожин е възприеман също като руски олигарх. Той е обект на западни санкции заради ролята си в подкрепа на руската инвазия в Украйна чрез групата си "Вагнер".

А ФБР постави Пригожин в списъка си на най-издирваните хора заради намеса в изборите в САЩ.

В последно време Пригожин бе видян да набира руски престъпници да участват във войната в Украйна с обещанието, че те ще бъдат амнистирани заради това. Той също така става все по-критичен към руските военни заради начина, по който те водят войната.

Вчера Пригожин се появи в Санкт Петербург на погребение на боец на "Вагнер" и това привлече медийното внимание. Преди това той избягваше да бъде сниман. Боецът, който беше погребан вчера, бе осъден престъпник. Той получи правото обаче да бъде погребан в парцела с гробове на военни на гробището, след като властите първоначално бяха против това. На погребението Пригожин описа мъжа като истински патриот и подчерта, че всички са равни на фронта.

За "Вагнер" се твърди, че е активна в Източна Украйна от 2014 г. и че после е замесена в конфликтите в Сирия, Либия, Централноафриканската република и Мали. Срещу нея бяха отправени и обвинения за участие във военни престъпления. Неотдавна групировката бе начело на руския щурм по източния украински град Бахмут, според анализатори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
3
 
6
 
! Отговори
за 20 години преди 1 година
Путин затвори 23 000 завода. В същото време Украйна се интегрираше със Запада и си повишаваше стандарта. Разликата между двете съседни държави растеше и правеше впечатление на руснаците. Дугин е идеологът на Руския шовинизъм. Той и Путин бутнаха Русия в тая грабителска унищожителна война, която срива Русия в пропастта.
95
4
 
7
 
! Отговори
Пригожин и Путин преди 1 година
са в АДА. Двойници на Путин дават истерични изявления. На Пригожин му показват архивните снимки. Въпрос на време е Украйна да изрине окупаторите от териториите си. А Русия, благодарение на Кремълската банда ще се върне в пъробитно общинния строй.
94
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интерестно...По описанието изглежда, че Путин е олигарх! Има вили, басейни, яхти...
93
4
 
15
 
! Отговори
Off преди 1 година
Олигарсите са прагматици - продали са си душите, за да живеят охолно. Пирожкин е криминален престъпник с психопатни прояви и убиец, лежал в затвора. При всички положения олигарсите са по-предвидими, но не значи, че са безопасни игли - вероятно ще вземат мерки.
92
7
 
10
 
! Отговори
Путин и Пригожин са преди 1 година
при Св.Петър. Двойниците на Путин правят панически изявления. Показват стари снимки на Пригожин. Наближава краят на Кремълската банда.
91
4
 
1
 
! Отговори
Иван Иванов преди 1 година
Какви олигарси, някакви изкуствени.
90
0
 
1
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Това което губят и това което печелят балкан разлика от трезора на САЩ, а те нямат против да си върнат парите по бързо.
89
4
 
1
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Вместо да ми прехвърлят всичко го дадоха на ЕС и НАТО. Те са като Зеленски могат всичко сами и после всички нямат мир.
88
6
 
20
 
! Отговори
Бухаха преди 1 година
Пригожин , който е олигарх се закани на олигарсите.... защо цялата иформация която руските медии бълват звучи като приказка от 1001 нощ?
87
3
 
11
 
! Отговори
Цъ преди 1 година
Някои хора се чудят как да изхарчат Нечестно изкараните си богатства, други се гърчат в Незаслужена мизерия като бедни работещи. Да не говорим колко храни се изхвърлят докато деца умират от глад. Не че не трябва да се ограничава безумния разплод на хората.
86
9
 
9
 
! Отговори
999 преди 1 година
АМИ ПРАВ Е. НИТО БОГАТСТВАТА НА РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ СА ТЕХНИ, НИТО ТЕЗИ НА ЗАПАДНИТЕ СА ТЕХНИ. ЕКСПЛОАТАЦИЯ И АЛЧНОСТ - ТОВА Е СВЕТЪТ НА САТАНАТА!!!
85
4
 
9
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Рядко добра идея да се отнеме богатството на Олигарсите и без това Не е тяхно! Но су опасявам, че така Путин ще бъде скоропостижно самоубит. И второ - какво ще дойде след това? Нужен е нов световен ред, по- справедлив!
84
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е много подъл плъх.... усещам че крои нещо много зло и подло! Истински сатана...
83
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джуджето се крие в бункер, ама поне този няма ли да се намери кой да го свитне? Някой от затворниците с които дружи, не може ли да му свети маслото за половин милион долара?
82
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин се разправя с американската пета колона което е чудесно.А тука кога?
81
5
 
16
 
! Отговори
Сравнение преди 1 година
Американец - Ние сме патриоти, бях свидетел как жена падна във вода и един човек се хвърли. Спаси я с цената на живота си.Руснак - Ние също сме патриоти! Един наш дъртак се нас.ра и 100 хил.човека платиха за това с живота си.
80
1
 
1
 
! Отговори
Добро същество преди 1 година
Драги хора може ли да ми уредите живота или не?
79
1
 
1
 
! Отговори
Човек с чувства преди 1 година
Драги хора защо някои хора са ме направили на две стотинки?
78
7
 
3
 
! Отговори
Бебчо от Варна преди 1 година
Жена да проституира е нормално, а мъж да проституира също е нормално!
77
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
""Дайте си парите или ще умрете" ------------------ Само едно уточнение, парите не са съвсем техни.