Половината от обещаните оръжия за Украйна идвали със закъснение

Рустем Умеров: Заради това губим хора, губим територии
25 фев 2024 20:50, Анисия Иванова
54
Половината от обещаните оръжия за Украйна идвали със закъснение
Снимка: БГНЕС

Половината от западните оръжия, обещани на Украйна, се доставят със закъснение, заяви днес украинският министър на отбраната Рустем Умеров, цитиран от Франс прес.

"Към настоящия момент ангажиментът не е синоним на доставка, 50 процента (от оръжията, за които са поети) ангажименти, не се доставят навреме", заяви министърът на форум, посветен на втората годишнина от руската инвазия в Украйна.

Заради тези закъснения "губим хора, губим територии", допълни той. Украинската армия, изправена пред изключително трудна ситуация на фронта, тъкмо се изтегли от своя бастион Авдеевка след месеци ожесточени боеве, изтъквайки недостига на хора и боеприпаси.

През последните дни украинският президент Володимир Зеленски многократно настоя пред западните си съюзници да доставят военната помощ навреме. Той призова за повече боеприпаси, системи за противовъздушна отбрана и изтребители на вчерашното виртуално заседание на Г-7. Според него забавените доставки на оръжия са допринесли за провала на контранастъплението на Киев през лятото на 2023 г. (Л. Мартинов, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз не знам какво реват укропите - нали на Русия й свършиха ракетите преди година и половина, а танковете преди две години? Укропите сега се бият срещу армия, въоръжена с лопати и пак са недоволни. Ееееее.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А Шойгун какъв е?
6
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руснаците обаче набират обороти. Настървиха се здраво. Който им е насреща, да му мисли.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така е - като печелят, то е щото укритата са много яки. Като губят - то е защото Запада им е виновен. Хахахах. А още не са видели сметката, която имат да плащат. Тогава съвсем ще изреват на умрЕло.
4
3
 
14
 
! Отговори
Нане преди 2 месеца
Да слушат кравите и бозавите пияници ингилизи, и всичко, ще е наред... ===))) а всичко това можеше да се размине, още преди 2 години с мир и минимални загуби на укрите...
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зеленски еврей - а Умеров турчин :)))
2
2
 
17
 
! Отговори
Смешницииии преди 2 месеца
Натовският балон се сссссспука. Лъжите и небивалиците вече са гротескни. Вдигайте белите знамена и си бършете задните части с тези на дъгата, ***, че сте се омазали до уши. Братушките и техните приятели ви направиха за смях. Смешно НАТО, смешни САЩ. Чао, чао, чао
1
3
 
12
 
! Отговори
Да преди 2 месеца
Късно е Киев падна....