WWF: 60% от животните изчезнали за последните 44 г.!

Виновни са хората, категорични са природозащитниците
30 окт 2018 12:45,
31
WWF: 60% от животните изчезнали за последните 44 г.!
Снимка: архив Reuters

За последните 44 години са изчезнали 60% от живите същества на планетата, алармира Световният фонд за дивата природа WWF.

Причината за масовото изчезване са човешките същества, категорични са природозащитниците.

Още по темата

От 1970 г. до 2014 г. в дивата природа не са могли да оцелеят 60% от рибите, птиците, земноводните, рептилите и млекопитаещите. Всички те са станали жертва на човешката дейност и начин на живот, пише БТА.

"Ситуацията е много тежка и продължава да се влошава. Единствената добра новина е, че знаем причината за изчезването на животните – това сме ние, хората!", съобщиха учените.

В последните години теорията за глобалното затопляне набира популярност. Според нея човешката дейност влияе пряко на климата на планетата, което води до съкращаването на озона и масовото измиране на живите организми.

Учени от цял свят приканват политиците да вземат незабавни мерки, за да не останем единствения жив организъм на Земята.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Възмутен читател преди 4 години
Реших да разгледам коментарите и мисля, че дълго време ще съжалявам, как може да си помислите, че врабчетата не са нужни на никого, ами първо че насекомите с които те се хранят, ще увеличат броя си прекомерно, второ че всички животни, които са се хранили основно с врабчета, ще изпаднат в затруднение при намирането на храна и в край на сметка и те ще започнат да изчезват и така процесът се самопотхранва също бих искал да заявя, че всички тези животни, заслужават да живеят повече от някои хора тук
28
0
 
0
 
! Отговори
рептилите? преди 5 години
рептилите?
27
7
 
5
 
! Отговори
Ич ми не требат преди 5 години
...тия животни! Файда никаква от тех! Да има за луканки, суджуци, мезета и бонфилета - останалото да мре! Ферми, развъдници, ферми, развъдници, ферми, развъдници и тук-таме по некой резерват, толкоз! Кой как се урЕдил на тая земя. Сори!
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Животът на Земята не е кокошки и хора,а има милионна история. Ние сме се "издигнали" до върха на хранителната верига, съставена от едноклетъчни, по-големи които ги ядат, още по-големи и т.н до нас. Като променяме цялата верига с изсичане на гори, хербициди,химия, бомби и др унищожаваме не т.нар. вредители, а цяла верига организми и никой не знае какво ще стане. В Китай на места например няма пчели!! Това ни чака в близко бъдеще и нас, но живота ще продължи за най адаптивните видове
25
12
 
5
 
! Отговори
Така като гледам преди 5 години
природата ги е унищожила - явно не са отговаряли на условията за естествен подбор и не са се адаптирали достатъчно бързо към динамично променящата се природна среда. но така е, жестока е природата - оцеляват само най-приспособимите!
24
1
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Простата сметка показва, че през следващите 29 г. и 4 месеца ще изчезнат и останалите 40% от животните при запазване на тези темпове на изчезване.
23
2
 
9
 
! Отговори
Тунджата преди 5 години
До Анонимен 9Tака е, преди в градовете имаше прекрасни екземпляри на птички, вече ги няма ... дори и в гората!
22
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Така като гледамTo и ти си безполезен, ама ей - на, имаш право да живееш
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 17 Да ! И за тях ! Тези от преди 44 години .А аз за какво отговарям на " хора " дето не знаят колко са 44 години и кога са измрели динозаврите ?Или на "Така като гледам" дето не са на ясно ,че няма животно дето да замърсява !И на това дето викаш "сране" ... е тор ! А от него фауната се развива !"*** народ и малки камъчета няма да се свършат " !!!!
20
2
 
5
 
! Отговори
Песимист преди 5 години
Значи WWF не си вършат работата.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човекът е късоглед и болен, мързелив и алчен, все не му стига. Накрая ще се радваме да срещнем тигър на пътя, а не озверели от глад канибали
18
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно тея от WWF. Greenpeace, Зелени и подобни организации, много лаят за опазване на природата и пагубното влияние на човечеството върху нея, обаче не се лишават от благата на цивилизацията - носят нормални дрехи, ползват електронни устройства и съвременни превозни средства, купуват в супермаркетите.Лицемерие, не мога да ги взема на сериозно! Замирише ли им на $$$ и изведнъж нещата стават приридосъобразни.
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за изчезването на динозаврите ли си виновни хората.
16
14
 
2
 
! Отговори
Така като гледам преди 5 години
наистина за какво са ви тез врабчета и други безполезни твари дето с нищо не допринасят за развитието на природата а само прахосват храната и cерат наоколо. единствено човекът се грижи активно за опазването на околната среда, аз не съм чул некое животно да се интересува от опазване на околната среда. важни са домашните животни защото ни дават мляко яйца и месо
15
9
 
2
 
! Отговори
баба пена преди 5 години
И аз не разбрах 60% от кое е изчезнало. То ако е за 44 години значи повечето са загинали от естествена смърт.
14
4
 
3
 
! Отговори
ф преди 5 години
Би трябвало да дадат няколко примера, така само в проценти не е много реалистично.
13
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-страшен хищник от човека няма.Точно тая алчност ще ни затрие.
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
60% от животните изчезнали за последните 44 г.! - при дизел от 2,50 лв ще измрем от смог и хората -10 лв трябва да е дизела и всички на велосипеди и чист въздух
11
4
 
6
 
! Отговори
az преди 5 години
Агнешко да има.
10
9
 
4
 
! Отговори
Ристу преди 5 години
До 9: Е, за какво са ти тези врабчета? Само да ocupат. Риба има още в язовирите. Всичко е наред.