Българинът в "24 часа"

Филм на Кирил Станков на София Филм Фест
Обновена: 29 фев 2016 15:28 | 29 фев 2016 14:04, Петя Славова
0
Българинът в "24 часа"
Снимка: София Филм Фест
Пет човешки истории, всяка заснета за 24 часа разказва Кирил Станков. Героите са българи, наши съвременници – млад бизнесмен, особняк, живеещ сам в планината, двойка пенсионери от българско село, пилот-парапланерист, и семейство, което се бори с особено предизвикателство всеки ден.
 
„24 часа” е филм за любовта, успеха, щастието, приключенията, мъката и болката. В него няма интервюта или „предизвикани” моменти. 
 
„Опитахме се да останем странични наблюдатели и доколкото можем да отразим истинското състояние и битие на героите, - казва Кирил Станков. - Успоредно с това, целта ни беше да създадем филм с високо визуално и звуково качество, с много „кино” естетика и със специално композиран саундтрак.”
 
Идеята на филма е да акцентира върху оптимизма, и способността на хората да оцеляват в трудни моменти. „Човек на трябва да се предава, трабва да продължава напред и да прави с любов това, което харесва. Дори и в несигурни времена, човечността и обичта могат да ни помогнат да преодолеем и най-големите трудности, да продължим напред и да не се предаваме”.
 
Кирил Станков е роден в София през 1969 година. Има бакалавърска степен по режисура и продукция от факултета по кино и телевизия в университета в Тел Авив. От 1998 година е съдружник в компанията Pepper Productions, която се занимава с производство на документални и учебни филми.
 
От 2003 година живее и работи в България и Канада. Филмографията му съдържа четири документални филма (с участия и награди от редица международни фестивали), музикален документален филм за рок-групата „Юрая Хийп”, два късометражни игрални филма.
 
Той е сценарист и режисьор на „Джулай” (пълнометражният му игрален дебют), участвал в конкурсните и извън-конкурсните програми на няколко европейски фестивала (Москва, Рига, Вуковар, Пиещяни, София, Варна), прожектиран в рамките на фестивали на българското кино в Ню Йорк, Лондон, Берлин и Прага, и носител на наградата на Съюза на българските филмови дейци от „Златната роза“ през 2012 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари