Училище след училище в София хлопват порти

Заради липса на отопление вече 9 учебни заведения са затворени
7 яну 2009 11:47,
44
Училище след училище в София хлопват порти
Снимка: БГНЕС

Заради кризата с газа и ниските температури в София са затворени за учебни занимания 76. ОУ в район „Възраждане”, 106. ОУ в район „Подуяне” и 175. ОУ в район „Връбница”, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

От днес не се провеждат учебни занятия в 78. СОУ в район "Банкя", 157. гимназия в район "Слатина" и 117. ОУ в "Кремиковци". Няма учебни занятия и в 199. училище в "Подуяне", но там причината е подмяна на дограмата на сградата.

В редакцията на Dnes.bg получихме съобщение, че 122. ОУ "Николай Лилиев" в "Лозенец", както и 73. училище също не работят днес, че и до края на седмицата.

Още девет училища ще излязат във ваканция за два дни от утре. В по-голямата част от столичните училища температурите са ниски поради намаленото топлоподаване и занятията се провеждат с намалени часове.

До момента директорите на 11 училища са подали предложения до Началника на регионалния инспекторат да не се провеждат учебни занятия утре.

Два пъти дневно се измерва температурата в детските и учебните заведения. Тази дейност трябва да се извършва от директорите. Те ще съставят протоколи и ще подават информация по електронната поща в дирекция "Образование" на Столичната община и до кметовете на райони - до 9,00 ч. и до 17,00 ч.

При констатиране на температури под допустимите норми ще трябва да се дават предложения за промяна в режима или за освобождаване на децата и учениците от занятия.

Предложенията от директорите на училищата ще се отправят до началника на Регионалния инспекторат по образованието в София-град, а от директорите на детски заведения - до директора на дирекция "Образование" в Столичната община.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев издаде заповед за прекратяване на учебните занятия в училищата при установяване на температури, по-ниски от нормативно определените.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Ludata преди 15 години
онзи ден при нас "МЕРИХА" температурата ... в у-ще е наистина студено, но според сестрата във всички стаи е еднаква температурата 18 градуса ... Много интересно... беше измерена температура 18 градуса, само че след като ни донесоха стаен термометър изведнъж ... той се оказа в грашка .. показваше 14 градуса ... ВАКАНЦИЯ ЗА НАС НЯМА ДА ИМА ... НЕ Е ПРОБЛЕМ, НО ДА ЛЪЖАТ ТАКА ... ТРЪГНАХ НА У-ЩЕ В ПОНЕДЕЛНИКА ... И СЕ РАЗБОЛЯХ ..ЗАЩО ..ЗАЩОТО ТЕМПЕРАТУРАТА В СТАЯТА Е НАПУЛНО НОРМАЛНА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЧАСОВЕ ...В МОМЕНТА СТАЯТА НИ В У-ЩЕ СЕ ЗАТОПЛЯ ОТ ЕДНА ПЕЧКА .. КОЛКО СЕ ТОПЛИ ... БЕЗ КОМЕНТАР ...ЦЯЛАТА НИ ДЪРЖАВА Е ЕДНА ТАКАВА СКАПАНАААА ... НЕ ЖЕЛАЯ НА НИКОЙ ТАКОВА УНИЖЕНИЕ ..ДА СЕ ТОПЛИ В У-ЩЕ С ПЕЧКА ...ЕДНА ПЕЧКА ЗА 26 ЧОВЕКА ...
42
0
 
0
 
! Отговори
Ivo-DE преди 15 години
После се сещам какво ще стане... пак учениците ще са без великденска ваканция, когато имат най-много нужда от почивка - в края на учебната година и с пролетна умора.От 5 години не съм ученик, но знам колко е гадно.
41
0
 
0
 
! Отговори
ЧЕСТИТ ВИ ЙОРДАНОВ преди 15 години
......... да живее любящият ни руски народ , да живее русия - освободителката на народите ! За кой ли път ни се развалят християнските празници ?! Кой е този САТАНИСТ ??! КОЙ БЕ ХОРА , КОЙ ?!!
40
0
 
0
 
! Отговори
sexi_1914 преди 15 години
О добро и уважавано училище се преварна в квартално което събира проблемните изкл. ученици от долнопробните училища. А понеже невероятната ни директорка не можела да вземе решение ни мръзнем...поздравления към ръководството...
39
0
 
0
 
! Отговори
sexi_1914 преди 15 години
О добро и уважавано училище се преварна в квартално което събира проблемните изкл. ученици от долнопробните училища. А понеже невероятната ни директорка не можела да вземе решение ни мръзнем...поздравления към ръководството...
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ahaha 11 gradusa, che tova si e jega napravo! nie bqhme 2 dena podred na 6 gradusa, nakraq ni pusnaha za 1 den i utre pak sme na uchilishte... razbolqh se zaradi tqh, a predi po-malko ot mesec sum bila v bolnica. a i da shte ni nakazvat ako ne hodim. e nqma shto prosto...
37
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Топлото в Училищата не е свързано с газ.Просто така е бг.Опростачването си е национална политика.Учениците по 7 8 часа на студено в кластните стаи.Скапаните "учители" пред в учителските стаи и барчетата.Яко а.На ви образование.Да бяхте искали средства за топло и консумативи.Иначе сте много кадърни даскаля.Учениците изучават творчеството на Глория и Гергана а не знаят,кой е Луис Армстронг.Учениците не знаят кой е Марк Твен чували са това име в филмите ,но не и час по литература.Но знаят ,кой е Въпцаров убиеца престъпника сигорно и им е вменено вече,че той е богоподобен понеже за престъпленията си е е осъден на смърт и е заразстрелян на Христова възраст същински Бог нали,Предполагам още им се казва ,че Вазов бил болен от сифилис лепнат от млада .Та в този ред на мисли.Даскале що не си ....сештай се!
36
0
 
0
 
! Отговори
daskala преди 15 години
kato ne si naqsno s nqkoi ne6ta,6to ne ide6 nqkoi da ti udari 1 ,4e samiqt si ve4e takuv
35
0
 
0
 
! Отговори
Papi преди 15 години
Nie, pak v 8-mo u4ihme, pisahme s rakavici i nakraia se 4upihme ot daskalo, poneje niakoi treperihme ot stud, ama sasednoto daskalo gi pusnaha, a nashata direkrorka iavno iska da zakriat 8-mo, zashtoto mrazi decata i e mnogo gadna s vsi4ki, gruba i naro4no i napuk ni darji v daskalo, poneje vsiaka gadost i nosi radost na tazi.
34
0
 
0
 
! Отговори
гражданин преди 15 години
Специално за 106 ОУ не съм убеден,че отплението му е свързано с липсата на газ.Защо трябва да прекрати учебния процес?
33
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Османе учи кюрдски каиш такъв.
32
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Да учениците могът по 7 или 8 часа да стоят навлечени и пак да им е студено.А другарките пред .В бг няма образование.Това е някво образувавание,не го знаеш и не можеш го определелиш,какво е и що е.Трябва да намислят наука за това що е Образование в бг.Макар,че се съмнявам.
31
0
 
0
 
! Отговори
Осман преди 15 години
Вижда се края на гяурската държава...
30
0
 
0
 
! Отговори
Rayven преди 15 години
с редовни часове при това! а беше студено! бях с яке , ама айде седете 7 часа на едно място дали няма да ви е студено :D така едно по едно не става..трябва да се пуснат всички училища във ваканция..
29
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Не съм ученик плитурке гадна.Правя това,което искам и намеря за добре.Свободен човек съм.И като такъв не злоупотребявам с правата на другите.Това,че държиш сина си на каишка ни най малко ме интересува.Но дали твоят син знае ,кой е Селинджър чувал ли го е изобщо.Чел ли е?Знае ли.Имали представа ,кой е Керуак ,Ремарк ...предполагам не.В нормалния свят ,кадето образуванието е образование и се случва те се знаят и се изучават и са добре.Тук нещата не са така.Опростачването е в пълна сила и разни другарки и глупави същества ,като тебе.що то сте глупави заблуждавате се.Ние не сме най кадърната ,умна и красива нация.По нищо не личи.Така,че задръж си развратните представи за това ,що е образование.
28
0
 
0
 
! Отговори
BCP преди 15 години
Komuniiiisti veliki komuniiiiiiiiiisti ! Balgaaaaria be4naq druuujba s brat Rusiiiiiiiq ! Veliiiiiki URAAAAA!!!!!!!! Veliiiiki URAAAAAAA !!!!!
27
0
 
0
 
! Отговори
----- преди 15 години
То че другарките-учителки не могат да ти набият нищо в кратуната е ясно вече! Ама къде са ти родителите-нали си правиш какво си искаш! Дано не си от училището на сина ми че се ти врътна един бой накокошинило се пуделче лумпено та да видиш един урок-дрогиран ***! То вярно няма образование за такива като тебе-ходи на село да ринеш с лопатата и се наливаш с ракия ! И без това второто май цял ден правиш! А образованието е на нивото на държавата- като знаеш много баща ти дето те е правил такъв да беше станал даскал или поне да беше те възпитал малко!
26
0
 
0
 
! Отговори
президента преди 15 години
нали даскалите ви бяха виновни за всичко - като протестираха защо не ги подкрепихте Ако нещо се беше случило тогава може би сега нямаше да я има тая простотия с парното
25
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Запетайките в час по български ги слагам.В останалото време си правя,каквото искам хаха.Не ми се прави на много умно,че ти е ниско айкютю.Разбрахме едно Калин е проблема на бг образованието,да ама то реално поглегледно благодарение на такива ,като тебе си е едно Образувание.Бг образованието за поредна зима разболява.В останалото време развратява.
24
0
 
0
 
! Отговори
ice baby преди 15 години
Калине,*** гъдулка си и това си е...Аман от простаци като тебе...Поне една запетая да беше сложил...***,***,***...