Предлагат шефа на метрото за орден "Стара планина"

Награждават и екипа, работил по строителството на железницата
Обновена: 7 май 2015 15:25 | 7 май 2015 14:47, Веселина Йорданова
46
Предлагат шефа на метрото за орден "Стара планина"
Снимка: Булфото

Шефът на "Метрополитен" Стоян Братоев е предложен от кабинета за награждаване с орден „Стара планина” – първа степен, стана ясно след днешното заседание на правителството.

За награждаване с медал „За заслуга” е предложен екипът, работил по изграждане на столичното метро – инж. Кирил Зайков, инж. Валентин Тодоров, инж. Димитър Тодоров и проф. инж. Божидар Божинов. Мотивът е значителният им принос при подготовката на проектите, строителството и въвеждането в експлоатация на отделните участъци на софийското метро, съобщиха от правителствената пресслужба.

Проф. Стоян Братоев е завършил специалност „Мостове и тунели” в Петербургския университет по транспорт, със специализация „Тунели и метрополитен”. През 1985 г. защитава докторат по метростроителство, след което работи като научен сътрудник в Научноизследователският строителен институт. От 1996 г. е хоноруван преподавател, а от 2012 г. – професор в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски” и изпълнителен директор на „Метрополитен” ЕАД.

Инж. Кирил Зайков е заместник-началник на управление „Инвестиционна дейност” в „Метрополитен” ЕАД и ръководител на проекти от разширението на метрото, включени в ОП „Транспорт”.

Инж. Валентин Тодоров е заместник-началник на управление „Експлоатация” и ръководител на комплексните пускови изпитания на отделните участъци от развитието на метрото в София.

Инж. Димитър Тодоров е директор на проекти за разширение на метрото по част „Електромеханична”. Проф. инж. Божидар Божинов от Минно-геоложкия университет е консултант на повечето участъци от разширението на метрото по части конструкции, инженерно-геоложки и хидрогеоложки условия.

Изграждането и разширението на столичното метро е един от ключовите инфраструктурни проекти в София. Проектът се изгражда с подкрепата на Европейската комисия, Европейската инвестиционна банка и българското правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
Фют преди 8 години
За какво орден? За това, че си е свършил работата, за която му се плаща ли? Ми то тогава доста хора трябва да имат ордени.
38
0
 
2
 
! Отговори
засегнат преди 8 години
Браво на тоя орден му дават, а работниците в метрото от 2 години без работни дрехи и с мизерни за бранша заплати... ЕВАЛА !!!
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Участвах в строежа на метрото, бизнеспарка и 2 мола. Ако не орден, поне заплата за последните 3 месеца може ли да ми дадат
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на хората!
35
2
 
8
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
На тоя орден а на работниците потупване по рамото.Браво.
34
0
 
10
 
! Отговори
8 преди 8 години
До MATАМИ НАЛИ ЗА ТОВА ПОЛУЧАВА ЗАПЛАТА?!ТО В БЪЛГАРИЯ ОРДЕНИТЕ СЕ РАЗДАВАТ НА КИЛО!МАЙ Е СРАМОТА ДА ТЕ НАГРАЯТ С ОРДЕН!НО И НИЩО НОВО ПОД НЕБЕТО-И ПО ТАТОВО ВРЕМЕ СЕ РАЗДАВАХА ЗЛАТНИ ОРДЕНИ НА ТРУДА И СЕ РАЗДАВАШЕ ЗВАНИЕ ГЕРОЙ НА СОЦТРУДА НА КОГО ЛИ НЕ!
33
0
 
8
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Те тия медали взеха да ги раздават по два за левче. Ама нали с бай Гоце са от едно котило. Раздават ги на килограм на знайни и незнайни особи. Да се бият в гърдите видиш ли били направили нещо за страната, а те са направили само за джоба си.
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ненормалници ....
31
2
 
11
 
! Отговори
ББББ преди 8 години
Е това вече ми се вижда малко прекалено :D:D:D Това си е Бойко, какво да го правиш!?
30
4
 
4
 
! Отговори
MAT преди 8 години
До АнонименЕми май нямаше да изгрее. Оставете Сталин. Стига сте мислили за миналото БКП ,ДС и тн... То се знае,че всичко е нагласено, но поне гледайте малко положително на нещата.
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До MAT Тъй,тъй.Ако не бе Б.Б. слънцето нямаше да изгрее.Тук венцехвалещете Борисов да не препрочитате в. Работническо дело какво е по време на култа към личността на Сталин.
28
10
 
8
 
! Отговори
MAT преди 8 години
Защо да не? Човека пусна ли ви нови линии на метрото - да какво недоволствате пак. На вас не може да се угоди. Всички плюете Б. Б. ама кой направи това което другите и това не направиха ? Той нали ; ) Една магистрала 40 години я правиха.. А метрото ако не е той също ... в София са измрели с тия автобуси ..И аз не харесвам политиката в България , но така ще е докато го позволяваме : ) Навън поне оставят трохите за народа а тук и това не се оставя.
27
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да правилно един орден "Герой на капиталистическият труд",връчен от г- н Борисов ---доктор хонорис кауза на Техническия университет във Варна , и "доктор хонорис кауза " на университета в Перник "Пу--а"
26
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Предлагат шефа на метрото за орден "Стара планина".И му дават снимка с Боко Тиквин. Пак НЕГО да го покажат.'Що не показахте бай Стоян Братоев с Кардашиянката, например - щяхме да прочетем статията :)
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименА бе сега няма как да е "Герой на социалистическия труд" , ами да му дадат "Герой на капиталистическият труд".
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С орден......значи добре се отчита.
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направете го герой на социалистическия труд!
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом ще му давате орден да върне всички бонуси и заплати, които е взимал за изграждането на метрото, поне да се знае, че е награден за работа в полза на БГ без да е имал облаги от това!!!И аз искам орден, че ходя всеки ден на работа за тая мизерна заплата!!!
21
4
 
19
 
! Отговори
жоро с. преди 8 години
Простата тиква съвсем обезцени отличието в стремежа си да покаже благодарност за комисионите към обръчите търговски дружества. Сега се очаква да награди, но с втора степен, водачите на мотриси, чистачите на кошчета, които, апропо, полагат честен труд, за разлика от мутрата. Всичко в държавата се реши, остана да се раздават ордени на лица, които получават заплати и ДМС за това, че си вършат работата, а този, деот ги атестира, същият сега и ще ги награждава. Боко Бокониев - Рапонинни
20
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не "Стара планина", ами "Герой на социалистическия труд" да му дадат.