След снега – дупки! Столичната община ги почва, пълни ги...

Не било некачествен асфалт, а настилката била амортизирана
9 мар 2018 11:15,
44
След снега – дупки! Столичната община ги почва, пълни ги...
Снимка: архив, Булфото

След подобряване на метеорологичните условия започна активна работа за отстраняване на появилите се дефекти по булеварди и улици в София, по които не е ремонтирана настилката, а след обилния снеговалеж и топенето се отвориха дупки.

Това обяви инж. Васил Начевски, директор на Дирекция "Транспортна инфраструктура" към Столичната община.

"Не е въпрос на некачествен асфалт, а на амортизирана настилка, няма дефекти на рехабилитирани улици и булеварди", категоричен бе той пред БНТ.

Инж. Начевски увери, че се работи усилено, за да се отстранят по най-бързия начин дефектите.

"При добри метеорологични условия до 2-3 седмици състоянието ще бъде много по-добро", обеща той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не е въпрос на некачествен асфалт, а на амортизирана настилка, няма дефекти на рехабилитирани улици и булеварди", категоричен бе той пред БНТ.Аааа ясна каква била работата. Следващата зима като се отворят новите дупки, ще го пишем амортизация на път с перфектно качество.
37
1
 
6
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Абе, да попитам специалистите - Защо по Скандинавия и Канада след като се разтопи снега и цъфне пролетта няма дупки по пътищата, като след "бомбардировки"?????Техния "асфалт" какъв е?????
36
0
 
4
 
! Отговори
Petar преди 6 години
Нямало дефекти на рехабилитирани булеварди. Цариградско шосе спирка окръцна болница посока летище има симпатична дупка.
35
0
 
11
 
! Отговори
Шереметя преди 6 години
Абе как в скандинавските страни след тази дълга зима и тежки замръзвания една дупка няма у БГ все едно бомби от самолет са напускали!Вчера пътувах за Варна покрай търновското село Шереметя път който го правиха само до преди две години...ами да ви тези "строители" дето са го правили тоя път са за затвора барабар със надзори експерти и всякаква друга ***,която само лапa,а не прави абсолютно нищо за добре свършена работа.Аз на такава фирма път до тоалетна в двора няма да дам повече да направи!!!
34
0
 
6
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ-прод. преди 6 години
Да не се допуска попадане на земя (пръст) върху платното от прилежащите сервитутни ивици, или от кални автомобилни гуми. Без изпълнението на тези изисквания, ремонтирането е само една огромна злоупотреба с обществени пари.Свойството на глинената емулсия да разрушава тежките въглеводороди е било използвано в миналото, когато жените са миели косите си, от саждите полепнали по тях от огнището с хума.
33
0
 
5
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ-прод. преди 6 години
Получилите се малки дупки ускоряват процеса многократно, до образуването на цели ями. За да не се получава това е необходимо, водоотвеждащите щахти да са в изправност, а не както сега, много от тях запушени, или направо липсват. Необходимо е стриктно да се спазват нормите за разположение на шахтите. Преди да се направи и 1 кв. метър асфалтова настилка е нужно да се ремонтира дъждовната канализация.
32
0
 
4
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Далаверата с дупките е голяма.Асфалто-бетонът, като материал е доста устойчив на горива, масла и на повечето киселини и основи. Уязвим е от ГЛИНЕНАТА ЕМУЛСИЯ. В обикновенната улична кална вода, се съдържа и известен процент от нея. Калната вода, компресирана от автомобилните гуми в малките наравности, разрушава настилката.
31
0
 
7
 
! Отговори
ауууууу, голем праз преди 6 години
Баш си е от некачествен асфалт за да е по ниска цената и да се спечели търга от нашия човек и след това да остави половината си печалба в общината! Ако случайно се промуши неправилния човек - жална му майка, участва за пръв и последен път в търгове на Картофелия и шайката и!
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо на Цариградско и на други главни булеварди няма толкова дупки ?Правят некачествени пътища които рухват след едно денонощие сняг после си ги ремонтират... аз ако монтирам шкафове които падат кво праиме?
29
0
 
7
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
чак сега вече ми е ясно защо в София има толкова мн дупки. Виновна е Италианската прокуратура, която разследва италианските дупки. А те от страха пред затвора са дошли да се укриват в София...
28
2
 
16
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
Когато съм с кола умните светофари работят по различен начин и ме спират на всеки първи светофар, ако съм късметлия на всеки втори. Като съм пешеходец, натискам УМНИЯ бутон, и не ми светва зелено, а чак на второто чакане ми светва. Това ли е умното скапаняци, сменихте работещи светофари, за да приберете едни пари и да им кажете "УМНИ"
27
1
 
11
 
! Отговори
Velko преди 6 години
А пък "умните" светофари вече ги хвана ръждата
26
1
 
17
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
Искам само да добавя, освен некачествения асфалт, който се позлва, само тук не се научихме за десетки години как се правят шахти , така, че да не се чувства всякаш минаваш през дупка. И освен, че не знаят как да правят шахтите, като че ли нарочно ги слагат на такива места, не в средата на лентата, за да ги обкрачиш а в краищата и, за да минаваш постоянно с гумите си през тях. Толкова ли липсва инженерна мисъл. Толкова пари за проекти, те на околовсътното в локалното са да минеш само през шахтите
25
1
 
5
 
! Отговори
Наглинекадърнибоклуц преди 6 години
Правете пътищата с ютонг-повече ще изкарат......
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно некачествен асфалт си е, рони се като захар!
23
1
 
11
 
! Отговори
ккк преди 6 години
А кога ще оправят достъпа до квартал Овча Купел??? Всяка сутрин се чака по 40 минути само за да излезнеш от квартала.... да не говорим, че сега целия път е в огромни кратери и нищо не се прави, а това допълнително създава още по-големи задръствания.
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ее тоя хасфалт все едно от пластелин бря!нормално е в квартални улици не предвидените строежи (да се разбира преминаването на тежкотоварна техника) да причини увреждания.Ама при нас да вземем Малинов, след "разширението" потъна... чисто нов булевард го ремонтираха...
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
20
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помните ли стария път, Пазарджик - Пловдив, с белия албански асфалт? Който помни де, нали по него пътувахме до Бургас. Колко години не мръдна, дупка не се появи. Строен е по времето на Бай Тошо. А сега, на следващата пролет дупки, след две, разруха. Защо? Защото се краде Дзверски!!! И нищо, няма виновни, няма гл.прокурор и следствие. Докато е така, качество няма да има!!
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На крива ракета космоса и пречи